Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj vrt seoski - dnevnik radova
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj vrt seoski - dnevnik radova

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 21>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2009 u 14:18
Ma daj gogo, nakon dugo vremena dođem u tvoj vrt diviti se tvojih ruku djelima, a naletim na poslijedice nevremena. Ma, svo zlo s tim. Nedamo se mi je l' tako?
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
MGrubi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 137
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MGrubi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2009 u 10:48
žao mi je
autosjedalica glavu čuva
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2009 u 10:13
ajme žao mi je radi tuče ,nažalost na to ne možemo utjecati...
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 780
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2009 u 23:52
Zahvaljujući "odlično organiziranoj" protugradnoj obrani, ove godine nećemo imati problema sa branjem grožđa, povrća, kukuruza i ostalog.

Evo posljedica jučerašnjeg nevremena:

Luk

Bundeve:

Krastavci

Rabarbara

Hoste

Oko 50% grozdova je odbijeno. Sav luk uništen. Bundeve također. Paprika i paradajz su uništeni nekih 50%. Cvijeće je također poprilično uništeno.

Morao sam večeras otići do Osijeka, da malo smirim živce nakon što sam jutros vidio posljedice nevremena.

Sreća da sam otišao. Na Trgu Slobode je bila međunarodna smotra dječjeg folklora: "Perlice Europe". Odlični su bili. Najviše su mi se svidjeli plesovi iz Rusije, a i Rumuni su bili savršeni. Izraelci su poslali folklornu grupu iz Nazareta. Izveli su neki ples, uz istovremenu recitaciju na Židovskom jeziku. Djelovalo je prilično mistično, kao da smo se vratili 2000 godina unazad.

Perlice Europe traju tri dana pa mi je baš žao što nisam bio na prethodna dva nastupa.

Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2009 u 15:31

I moje cure ne vole pseću hranu ,mislim jedu ,ali ne uživaju.A kada im nešto fino skuham ,papapkaju to brzino svjetlosti ,i još deset puta dolaze obliznuti zdjelu...LOL

Moje mišljenje je da je taj način prehrane i zdraviji ,samo treba dobro iskombinirati!Uostalom ,psi i jesu mesožderi ,ali ljudi su i to izmjenili da bi sebi olakšali život.

Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2009 u 10:30

A joj, Vera, imao sam problema s njezinom prehranom. Nije naučila jest kupovnu hranu. Sve vrste sam isprobao i niti jedna joj se ne sviđa. Zato sam prešao na "domaću kuhinju".

Prvi dan kad sam ju donio doma našla je neki komadić kruha što je ispao mojim nećacima, zgrabila ga i počela režat na mačke da joj ga ne otmu LOL,...., a mačke su je samo čudno gledale kao da se pitaju "Koji je vrag ovoj, pa tko još jede suhi kruh". 
Tad sam shvatio što je najčešće jela prije nego je došla kod mene.

Svaki dan dobije dva mesna obroka (mješano:piletina i svinjetina), treći obrok joj je najčešće riža s mljevenom piletinom i korjenastim povrćem i svaki dan dobije jedan mliječni obrok, konkretno svježi sir.

Tijekom dana "krade" mačkama kekse i obično ju moji nećaci "nagrađuju" keksima, salamom i takvim stvarima, iako sam im to zabranio Tongue.

Kad odraste i bude jela samo 2 obroka dnevno, onda ću joj davat kuhanu rižu sa 40-50% mesa+korjenasto povrće i jedan obrok svježeg sira. I psećeg keksa koliko god hoće, ako se nauči to jesti.

Volio bih da počne jest hranu iz konzerve, puno je praktičnije, ali izgleda ništa od toga.

Ovako skuham vikendom veću količinu pa zamrznem u manje paketiće, a svaki dan joj odmrznem dnevnu porciju.

Financijski je to tu negdje. Kad gledaš da najeftinija konzerva od 400g košta 5 kn, a u njoj ima samo oko 4% mesa (ostalo su kuhane žitarice), onda se ovakav "domaći način" prehrane psa isplati. Pogotovo što sam ja gotovo vegetarijanac i jako rijetko jedem meso pa ona pojede moj dio mesa Wink.

Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2009 u 01:34
Mali Gogo, ti znaš što mislim o tvojem vrtu, da se ne ponavljam. U biti, već mi ponestaje riječi. Hajd mi otkri jednu tajnu, sa čime hraniš Lasticu da joj je dlaka tako sjajna.
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2009 u 20:06
Triša idemo zajedno prema Slavoniji? Ma sve je krasno a ti si najvredniji frajer kojeg poznajem (naravno pokraj mojeg D)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2009 u 10:56
Mali Goga, sve sam nekako očekivala da ćeš nas iznenaditi i doći u Skradnik. Ne moram reći da bi to bila čast i događaj godine za svih nas. No vidim ja da mi možemo i k tebi, pa znaš onu ako neće brdo m......
Sve je kod tebe nekako posebno. S posebnim guštom doživljavam tvoj pogled na svijet i sve ostalo, a tvoj vrt mi je uvijek inspiracija, uživam doći u njega i nešto "ukrasti". Jedino tebe nikad nema da popijemo kavu.
Lasta je genijalka, a njena "mama" - predivno, baš kao "pas i mačka" - ustvari je uzrečica smješna - morat ćemo to preformulirati.
smile79
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2009 u 10:30
Fala Smrcko! Wink
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2009 u 01:20
smile141za povrtnjak. I ljubimci su ti slatkiHeart
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2009 u 18:05
Evo da nešto i ovdje napišem:)

Jučer sam završio s trimanjem stražnje livade. Velika je nekih četvrt jutra, tako da sam imao šta trimat u dva navrata.
Sijeno pokošeno u tom prvom navratu se već osušilo pa sam njime malčirao prazne gredice u povrtnjaku.

Danas sam malo oplijevio kamenjar i staze i povadio ciklu.

I kao što vidite, fotografirao sam po vrtu. Fotografije možete pogledat u mojoj temi u "moj vrt u slikama".

Evo ovdje ću ubacit sliku Laste.
Igrala se danas sa svojom "mamom".
Mačka ju prihvatila kao svoje mače, čudo jedno. Pazi na nju, igraju se skupa, nekad i leže zajedno. Jedino Lasta malo pretjera u igri i jače ju gricne za uho ili nogu. Ova na to samo drekne, ali nit ju ogrebe, niti ugrize. Ipak je ona njezina "mama" LOL.

Na vrh
more View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje more Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2009 u 12:42
a vidiš, morat ću ih pitat  LOL 
da prolom oblaka! u st-u se kiša dobro napadala. sa balkona sam gledala kišu, munje. al ono u istri... njih je nevrime dobro pogodilo.
jučer se lipo popodne spakirala, htila ić na trajekt navečer i pravac kod bake. još se nije onako naoblačilo. al me ipak vrime zeznulo. ma iću pridvečer kod nje. valjda me neće vrime opet zeznut.

Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2009 u 08:46
Hvala na pohvalama!
Sviđa mi se ovo dozivanje kiše. Morat ću ja vas pozvat kod sebe na kavu ponekad:)
Da nisu oni što plesali ovih dana? Vidim da ste jučer imali prolom oblaka Tongue.

Na vrh
more View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje more Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2009 u 00:49
pročitala i tvoj dnevnik Approve par miseci sam na forumu i već sam nekome napisala da sam se držala teme decoupage i razni hobi. tek neki dan počela gledat što sve ima, naletila na dnevnike i počela polako čitat, gledat slike.
tvoj dnevnik me oduševio, imalo se što čitat. i jel moram govorit koliko su me slike oduševile? tvoj vrt? stazice, zidići, plastenik...
da ne zaboravim... nešto si pisao kako dozvat kišu. podsjetio si me na nešto. dok sam bila u srednjoj školi, liti bi se moje društvo skupilo na otoku. ne znam kako su uopće došli na tu ideju, al muška ekipa bi se znala okupit npr oko palme  (il oko nekog drva, il bi neka osoba bila u sredini) pa bi stali plesat, ko indijanci, mlatarat rukama, skakutati... ma svak je plesa na svoj način. to su oni nazvali ples za kišu. najluđe od svega je bilo to što bi kiša stvarno sutradan padala LOLLOL a kad bi im rekli nek plešu ples za sunce, dobili bi odgovor da su pokušali al bez uspjeha Smile
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2009 u 18:21
maleni s nestrpljenjem čekam tu cvjetnu rapsodiju od 800 sadnica, a do onda šaljem smile78Lasti i gazdi njenom
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2009 u 11:48
Lasta je preslatka
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2009 u 11:20
Mala Lasta je zasjenila sve cvijeće u vrtu, prava je ljepotica! smile72
"Friends are Flowers in the Garden of Life"
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2009 u 10:57
Dobro i da znaš da čekamoWink
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2009 u 08:35
polako, čekat ćemo da se rascvjetajuTongue
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 21>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,439 sekundi.