Još ih nismo identificirali...pokušajmo ponovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 15> |
Korisnik | |
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
TO Šmrcko. MMK to jako treba!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
To drvo Baka simbolizira sreću u kući
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Shasha hvala idem sad na link.
Ma ja znam da nemaju kućnog ljubimca pa kad sam čula da će mi donijeti Huberta, malo sam
![]() ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
pogledaj tu
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Baka,najčešći naziv za njega je lucky bamboo no nema u stvarnosti neke veze sa bambusom.On je iz porodice dracena,što se i po stalu i listu vidi.Ima tema na sobnim lisnim i dekorativnim biljkama o njemu.Pogledam točno gdje pa ti"linknem"(koju riječ sam izmislila
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ja sam izgleda najčešći gost na ovoj temi. Ali... Dobila sam na čuvanje od MMK i kćeri joj - Huberta! Tako su ga nazvale. I rekle da ga moram redovito dobro napajati vodom dok ih nema.
Ali mene zanima nešto više o toj biljci. Pretpostavljam da su to zapravo mladi bambusi. Ima li tko iskustva s tim čudom!
![]() |
|
![]() |
|
Hvala Shasha! Idem guglati!
![]() |
|
![]() |
|
Baka,pogledaj pod Celosia-pijetlova krijesta.Meni se čini da je to to.
|
|
![]() |
|
![]() Može netko reći kako se zove i nešto pobliže o tome?
Hvala.
|
|
![]() |
|
Hvala vam lijepa objema.Baš ste brze. Sad idem zalijevati ali ću prije presaditi ove biljke. Sreća imam rezervi i vaza i zemlje. A zapisala sam osnovno jer .... pamet mi baš nije prva liga!
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Slažem se s Nanom, to je vinca, catharanthus roseus.
Vrlo lijepa biljka, cvate dugo do jeseni. Kupila sam je pred par godina, nije mi se uspjela održati preko zime, ali se sama rasije pa pronađem u vrtu poneku biljčicu. Lani sam skupila sjeme, sad ih imam puno i krasne su
|
|
![]() |
|
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Primjereno Tebi, stavila si decentne sličice, ali mislim da je na gornjoj Vinca rosea sinonim Catharanthus roseus po našem madagaskarski zimzelen ili samo vinka. Sadrži neke otrovne alkaloide koji se koriste za liječenje cijelog niza teških bolesti. U suptropskim područjima sa min. temperaturama +5° C doista je zimzelena biljka. Ne znam kako će prezimiti kod Tebe, možeš ju pokušati spremiti preko zime na neki osunčani prozor, ali svakako pokupi sjeme, pa ako ništa drugo u proljeće posiješ. Svakako presadi u veće vaze. Voli sunčane položaje ili djelomičnu sjenu i propusnu, bogatu zemlju, što znači i redovito dohranjivanje za vrijeme cvatnje, a cvate od proljeća do kasne jeseni. U pravu si, na drugoj slici su mini ružice - jako lijepa boja. One također vole sunce. Možeš ih presaditi u veću vazu ili u vrt na neko osunčano mjesto. Ako su u vazi, pazi da zemlja bude uvijek malo vlažna, ne i mokra. Obavezno skidaj ocvale cvijetove i redovito prihranjuj. Orezuju se kao i "normalne" floribunte i čajevke na 4-5 okaca u rano proljeće. O njima se na forumu dosta pisalo (guru za minice Brbe).
Držim fige da ti sve lijepo raste!
![]() |
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() Molila bih tko može identificieati ove cvjetiće u vazama. dva ista. I dati savjet kud s njima (zemlja, vaza, hlad, sunce)
Ovo "bogatije " mi se čini mini ruže ali ni s njima ne znam kud i kako.
Hvala unaprijed.
|
|
![]() |
|
Hvala puno na odgovoru.
![]() Sad idem "guglati" da vidim kako se njeguje i tome sl. da ju ne upropastim neznanjem!
![]() |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() prošle godine posijane semenke, plod donešen iz Tunisa, plod crven, okruglast sa srvenkastim malim semenkama u plodu. |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
djeka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 27 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 26 |
aphelandra squarrosa
|
|
![]() |
|
![]() Molim koja je ovo biljka!
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
ovo prekrasno crveno bijelo ti je shizanthus ili orhideja siromaha kak su je neki zvali. Predivna je ,ja je nisam našla kod sebe.Imala sam sjeme ali mi je poleglo ako budeš ljubazna možeš malo skupiti kad ocvate?
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Hvala puno,to je to.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |