Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Još ih nismo identificirali...pokušajmo ponovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Još ih nismo identificirali...pokušajmo ponovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 15>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 18:41
TO Šmrcko. MMK  to jako treba!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 23:59
To drvo Baka simbolizira sreću u kućiWink
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 21:26
Shasha hvala idem sad na link.
Ma ja znam da nemaju kućnog ljubimca pa kad sam čula da će mi donijeti Huberta, malo sam Confused!LOL
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 16:06
pogledaj tu

smile79kćerki za"ime"-HubertLOLLOLBaš volim tak kad ljudi "prekrste" cvijet,onda nekako više bude ko član obitelji nego ukras
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 16:05
Baka,najčešći naziv za njega je lucky bamboo no nema u stvarnosti neke veze sa bambusom.On je iz porodice dracena,što se i po stalu i listu vidi.Ima tema na sobnim lisnim i dekorativnim biljkama o njemu.Pogledam točno gdje pa ti"linknem"(koju riječ sam izmislilaLOL)Wink
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 15:41

Ja sam izgleda najčešći gost na ovoj temi. Ali...

Dobila sam na čuvanje od MMK i kćeri joj - Huberta!LOL

Tako su ga nazvale. I rekle da ga moram redovito dobro napajati vodom dok ih nema.
Ali mene zanima nešto više o toj biljci. Pretpostavljam da su to zapravo mladi bambusi. Ima li tko iskustva s tim čudom!
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2009 u 18:28
Hvala Shasha! Idem guglati!Big%20smile
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2009 u 14:34
Baka,pogledaj pod Celosia-pijetlova krijesta.Meni se čini da je to to.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 17:04
Evo me opet.MMK si je to kupila za stolić na balkonu, U mjesec dana je naraslo poprilično i morala ga je seliti u veću vazu.
Može netko reći kako se zove i nešto pobliže o tome?
Hvala.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2009 u 08:36

Hvala vam lijepa objema.Baš ste brze.

Sad idem zalijevati ali ću prije presaditi ove biljke. Sreća imam rezervi i vaza i zemlje.

A zapisala sam osnovno jer .... pamet mi baš nije prva liga!
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2009 u 07:38
Slažem se s Nanom, to je vinca, catharanthus roseus.
Vrlo lijepa biljka, cvate dugo do jeseni. Kupila sam je pred par godina, nije mi se uspjela održati preko zime, ali se sama rasije pa pronađem u vrtu poneku biljčicu. Lani sam skupila sjeme, sad ih imam puno i krasne su
Na vrh
Nana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 332
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2009 u 07:29

Primjereno Tebi, stavila si decentne sličice, ali mislim da je na gornjoj Vinca rosea sinonim Catharanthus roseus po našem madagaskarski zimzelen ili samo vinka. Sadrži neke otrovne alkaloide koji se koriste za liječenje cijelog niza teških bolesti. U suptropskim područjima sa min.  temperaturama +5° C doista je zimzelena biljka. Ne znam kako će prezimiti kod Tebe, možeš ju pokušati spremiti preko zime na neki osunčani prozor, ali svakako pokupi sjeme, pa ako ništa drugo u proljeće posiješ. Svakako presadi u veće vaze. Voli sunčane položaje ili djelomičnu sjenu i propusnu, bogatu zemlju, što znači i redovito dohranjivanje za vrijeme cvatnje, a cvate od proljeća do kasne jeseni.

U pravu si, na drugoj slici su mini ružice - jako lijepa boja. One također vole sunce. Možeš ih presaditi u veću vazu ili u vrt na neko osunčano mjesto. Ako su u vazi, pazi da zemlja bude uvijek malo vlažna, ne i mokra. Obavezno skidaj ocvale cvijetove i redovito prihranjuj.  Orezuju se kao i "normalne" floribunte i čajevke na 4-5 okaca u rano proljeće. O njima se na forumu dosta pisalo (guru za minice Brbe).

Držim fige da ti sve lijepo raste! Thumbs%20Up
(O)smijeh je najbolji facelifting   
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2009 u 06:37

Molila bih tko može identificieati ove cvjetiće u vazama. dva ista. I dati savjet kud s njima (zemlja, vaza, hlad, sunce)

Ovo "bogatije " mi se čini mini ruže ali ni s njima ne znam kud i kako.
Hvala unaprijed.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2009 u 08:16
Originalno poslano od člana djeka djeka napisao:

aphelandra squarrosa
Hvala puno na odgovoru.Smile
Sad idem "guglati" da vidim kako se njeguje i tome sl. da ju ne upropastim neznanjem!Big%20smile
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2009 u 08:12

prošle godine posijane semenke, plod donešen iz Tunisa, plod crven, okruglast sa srvenkastim malim semenkama u plodu.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
djeka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 26
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje djeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2009 u 22:53
aphelandra squarrosa
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2009 u 19:44

Molim koja je ovo biljka!
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 14:09
Originalno poslano od člana kat.rea kat.rea napisao:

Prepoznaje li netko ovaj cvijet?

i malo krupniji plan da se vidi i list
 Ova biljka navodno tjera voluharice
a ova bi trebala otjerati moju Reu ( psa) sa neželjenog mjesta Confused

ovo prekrasno crveno bijelo ti je shizanthus ili orhideja siromaha kak su je neki zvali. Predivna je ,ja je nisam našla kod sebe.Imala sam sjeme ali mi je poleglo ako budeš ljubazna možeš malo skupiti kad ocvate?
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 14:02
Hvala puno,to je to.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2009 u 22:55
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.