Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mesozderke (muholovka i S. purpurea)
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Mesozderke (muholovka i S. purpurea)

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 10>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Poison_Ivy View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 14
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Poison_Ivy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2010 u 21:16
Hej, da li netko zna koliko je pametno presađivati muholovku sad u jesen? Čitala sam da čim ju kupimo da je treba presaditi u mješavinu treseta i perlita pa zato pitam...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 71
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2010 u 17:05
Ja sam ih jednom posadio u običnu zemlju za cvječe u dvorištu i prezivjele su godinu i uvenule jer su bile vani a sad imam dvje u kući sad ih ostavljam u hodniku da prezime
Na vrh
giga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 20
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje giga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2010 u 19:17
hvala
Na vrh
arbor View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 25
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arbor Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2010 u 15:35
Da, ali prostorija ne smije biti grijana. Venerina muholovka mora prezimiti na temperaturi na višoj od 15°C, ali ne manjoj od 5°C(nasmije smrznuti).
Na vrh
giga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 20
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje giga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2010 u 11:43
Ja sam svoju muholovku kupila jučer da li je smijem staviti na prozorsku dasku?
Na vrh
arbor View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arbor Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2010 u 20:49
Ako si je zalio nekoliko puta, neće. Ali ako je budeš zalijevao duže vrijeme osušiti će se.
Na vrh
kiki1000 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kiki1000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2010 u 14:27
imam jedno pitanje nov sam u ovome pa me zanimalo imam venerinu muholovku i na internetu sam čitao da biljku moram zaljevati destiliranom vodom no ja sam je zalio običnom vodom hoče li uvenuti?Confused
Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 71
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 23:05
malo sam tražio po internetu i našo ovu stranicu:
Pa da to znanje podjelim sa drugimasmile57
Na vrh
sakal22 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sakal22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2010 u 22:41
pozdrav svima interesuje me dali u ovo mogu da sadim Drosera capensis

http://www.hidroponika.com/?id=d9c9ba864cfd92b01715656d2d53473b

http://www.hidroponika.com/?id=f962e28dd9220f50218a50c877968a03

http://www.hidroponika.com/?id=976049f175d95d2d3162c0cf6a5d315f

molim vas javite sta mislite hvala :)
Na vrh
Cipal View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cipal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2010 u 15:35
Bok svima.
Namnožile mi se muholovke, žao mi ih gledati kako se jadne guraju u tegli pa bih ih rasadio.
Ima netko za prodati 3 litre bijelog treseta, a da je iz Zagreba ili Siska, da ne kupujem vreću od 70 litara bezveze jer mi ne treba toliko.
Kontaktirati me možete ili tu na PM ili mailom.
LP

Na vrh
maiwuti View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maiwuti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2010 u 11:17
pozdrav! sjeme darlingtonie californice ima Lolo, kontaktiraj ga na pm
Na vrh
Icecaffee View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Icecaffee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2010 u 17:17
Pozdrav!!!!
Ja sam potpuno nova i upravo krečem u uzgoj mesožderki!! Naručila sam si sjeme dvije Dorsera Capensis i Sarracenia. Zanima me nešto o sadnji sjemena, a i ako netko ima sjeme Darlingtonia californica, Nepenthes i Dionaea MUSCIPULA za udijelit bila bi vrlooooooooooo zahvlna smile211!! 
Na vrh
maiwuti View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maiwuti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2010 u 19:37
nisam se dugo javila, ali vas pratim cijelo vrijeme. moje ljubimice su konačno živnule. preselila sam ih na balkon tako da se sunčaju svako jutro. drosera i sarracenia su odlično, muholovka je izbacila predivan cvijet( čitala sam da bi ga trebalo odrezati?) a nepenthes je konačno izbacio malene vrčeve:) hvala stručnjacima na savjetima, uskoro stavim slike da se malo hvalim, mada pored tanarri ne znam kolko ima smislaWink predivne su ti biljkeClap
Na vrh
arbor View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arbor Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2010 u 16:13
Ja svojima kupujem destiliranu vodu, ali kada nemam kišnice...odlično napreduju...Nisam siguran baš za vodovodnu vodu, ali tko zna....
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2010 u 16:08
arbor ja svoje zalivam s vodom iz vodovoda ako nemam one iz susilice i nis im nije dapace evo cvjetaju mi sve i dobro se razvijaju
Per aspera ad astra.

Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2010 u 16:06
neznam ja sam dobila sjeme od svoje saracenije prosle godine sjeme sam dala tati ali niej mu niklo mada ga nije u treset sijao tako da neznam... ja sama nisam probala ga sijati imam jos jednu cahuru sa sjemenom ali mislim da nema potrebe za sijanjem kad imam u tegli ih i razmnoze se i ovako vidjet cu hoce li biti sjemena od ove godine jer su mi procvjetale ove jedna sa zutim cvjetovima druga sa crvenkasto smedjim
Per aspera ad astra.

Na vrh
SweetRevenge View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 23
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SweetRevenge Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2010 u 23:18
Znam znam sve, negdje krajem 9. mjeseca je uščla u stan, i bila cjelu zimu na prozorskoj dasci, i sad sam ju šiknula van samo me brinulo da joj po noći nebude hladno
Na vrh
aleks View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aleks Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2010 u 10:37
@SweetRevenge: nephentesa je tropska mesožderka, pa je za nju uzgajanje malo drugačije od ovih uobičajenijih vrsta (muholovke, rosike, itd...). Ovdje imaš nešto više o njoj (ukoliko u međuvremenu nisi pronašla). A i sada su dani (a i noći) već topliji, tako da ne moraš brinuti o tome... ;-)

http://www.cvijet.info/biljke_mesozderke/tropski_vrcevac___nepenthes_/109.aspx
http://www.orhideje.net/tropski_vrcevac.php
Na vrh
MacBeth View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MacBeth Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2010 u 06:58
Presađena je odmah po dolasku u treset:perlit.

Hvala za savjet za držanje vani.
Na vrh
arbor View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arbor Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2010 u 22:39
Stavi je na sunčano mjesto, zalijevaj destiliranom vodom, novi listovi rastu uvijek-sve dok ima dovoljne količine svjetlosti tako da se ne moraš brinuti o starim listovima...i bilo bi odlično kada bih je presadila u novi supstrat. U vrtnim centrima nemaju pojma o uzgoju tih biljaka-vjerojatno ih zalijevaju i vodovodnom vodom. Najbolje bi bilo da je staviš vani, nikako sa unutarnje strane prozora, jer svjetlost kada prođe kroz staklo može spaliti listove.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 10>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.