Jiaogulan (ljekovita biljka iz Kine) |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moj je stigao početkom ljeta, poštom i izgledao ovako
![]() sada izgleda ovako ![]() već sušim listove i spremam za čaj |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ivane ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 64 |
Baš tako primi se svaka grančica pusti je par dana u čaši vode kad potera korjen posadiš ili u vrt ili lončič.
![]() |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Moj je još u kući u malom pitatu.....da ga persadim i stavim u polu hlad.... otkinila san par grančica i stavila u vodu....oče li se tako zakorjeniti pa da prisadin ili to ide na drugačiji način?????
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Stavila sam vrtne zemlje, organskog gnoja i pijeska.Ali je zaista na suncu cijeli dan.Dignut ću podložak da ga ne guši voda i promjenit mu mjesto.
Hvala Ivane! |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
ivane ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 64 |
Fermina-Daza
Baš previše mokro i istrošena zemlja. Probaj nakopat obične zemlje u vrtlu i pomješaj pola pola sa zemljom za balkonsko cviječe i ne drži ga na punom suncu več u pola sjeni. Znači moraš ga presadit ujedno napraviš od korjena nove sadnice. 11111 Mislim na Merkur u SLO Maribor itd. Lp.Ivan. |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
[QUOTE=ivane] Ako prolaziš kad kroz MB problema nema. A ima ga i u MRKUR vrtnim centrima po 2.45€
Nisam ga nikada nigdje kod nas vidila..... a di je ovo cijena u eurima??? Nabavila san ga u Austriji..donila mi prija..baš san sritna...mali je ali dobro napreduje. |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Ivane, znaš li zašto se list jiaogulana savija?
Gdje griješim? Biljka je preživjela zimu, presadila sam je i stavila vani ( bilo je jako kišno ) ali joj se listovi skupljaju i ne napreduju baš nešto. Da li joj trebaju više temperature? |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Ako prolaziš kad kroz MB problema nema. A ima ga i u MRKUR vrtnim centrima po 2.45€
|
|
![]() |
|
ima li neko sadnicu viška?
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Ja ti imam samo Jiaogulan.
![]() |
|
![]() |
|
anđelkad ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Imaš obe biljke mislim džingulan i šisandru ili samo džingulan?
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Nema problema, samo me moraš napomenuti.
![]() |
|
![]() |
|
anđelkad ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Hvala proleće,
![]() |
|
![]() |
|
Budući da sam ja dobila od Ivana ( i neizmjerno sam mu zahvalna na tome), pa ako ti on ne mogne poslati budem ti ja poslala na proljeće, ako preživi i kada krene vegetacija. A tebe samo molim da me podsjetiš na to u proljeće.
![]() Za sada se još uvijek dobro drži.
![]() |
|
![]() |
|
Ivane
![]() ![]() ![]() ti si hodajuća enciklopedija! Koliko sam shvatila te dvije biljčice su dobre i za autimune bolesti pa se bijležim sa stovanjem za obe. |
|
![]() |
|
Ivane tko će se to radovati?
![]() |
|
![]() |
|
Očekuj iznenađenje iduče sedmice. Testiram hr.poštu. Lp.Ivan
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Proljeće hvala, držati ću ti fige da ti biljka preživi do proljeća...
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza tako sam sretna kako ti dobro izgleda!!!
![]() Ivane, malo si me smirio kada sam vidjela kako izgledaju tvoje biljke. Ja sam mislila da one moraju izgledati zeleno i preko zime i dalje napredovati, nešto sam krivo povezala. Sada mi je lakše. ![]() Znači, samo je važno da ne zalijevam previše da korijen ne bi istrunuo. ![]() |
|
![]() |
|
Krasan je i sigurno če biti još veči i ljepši. Tvoj je u stanu i pravilno postupaš sa njime imat češ puno puno zadovoljstva. Lp. Ivan
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |