Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Začinsko i ljekovito bilje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Jiaogulan (ljekovita biljka iz Kine)
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Jiaogulan (ljekovita biljka iz Kine)

Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2012 u 01:26
Moj je stigao početkom ljeta, poštom i izgledao ovako

sada izgleda ovako

već sušim listove i spremam za čaj
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ivane View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 64
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 16:05
Baš tako primi se svaka grančica  pusti je par dana u čaši vode kad potera korjen posadiš ili u vrt ili lončič.Thumbs%20Up
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 08:31
Moj je još u kući u malom pitatu.....da ga persadim i stavim u polu hlad.... otkinila san par grančica i stavila u vodu....oče li se tako zakorjeniti pa da prisadin ili to ide na drugačiji način?????
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 23:25
Stavila sam vrtne zemlje, organskog gnoja i pijeska.Ali je zaista na suncu cijeli dan.Dignut ću podložak da ga ne guši voda i promjenit mu mjesto.
Hvala Ivane!
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
ivane View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 20:18
Fermina-Daza
Baš previše mokro i istrošena zemlja. Probaj nakopat obične zemlje u vrtlu i pomješaj pola pola sa zemljom za balkonsko cviječe i ne drži ga na punom suncu več u pola sjeni. Znači moraš ga presadit ujedno napraviš od korjena nove sadnice.
11111 Mislim na Merkur u SLO Maribor itd. Lp.Ivan.
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 14:05
[QUOTE=ivane] Ako prolaziš kad kroz MB problema nema. A ima ga i u MRKUR vrtnim centrima po  2.45€

Nisam ga nikada nigdje kod nas vidila..... a di je ovo cijena u eurima??? Nabavila san ga u Austriji..donila mi prija..baš san sritna...mali je ali dobro napreduje.
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 13:18
Ivane, znaš li zašto se list jiaogulana savija?
Gdje griješim?
Biljka je preživjela zimu, presadila sam je i stavila vani ( bilo je jako kišno ) ali joj se listovi skupljaju i ne napreduju baš nešto.
Da li joj trebaju više temperature?

Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
ivane View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 20:56
Ako prolaziš kad kroz MB problema nema. A ima ga i u MRKUR vrtnim centrima po  2.45€
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2012 u 13:12
ima li neko sadnicu viška?
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2012 u 08:38
Ja ti imam samo Jiaogulan. Smile
Na vrh
anđelkad View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2719
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anđelkad Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2012 u 11:25
Imaš obe biljke mislim džingulan i šisandru ili samo džingulan?
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2012 u 09:07
Originalno poslano od člana anđelkad anđelkad napisao:

Hvala proleće,
smile78 čujemo se na proljeće

Nema problema, samo me moraš napomenuti. Wink
Na vrh
anđelkad View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anđelkad Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2012 u 22:23
Hvala proleće,
smile78 čujemo se na proljeće
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2012 u 10:03
Originalno poslano od člana anđelkad anđelkad napisao:

Ivane ClapClapClap,
ti si hodajuća enciklopedija!
Koliko sam shvatila te dvije biljčice su dobre i za autimune bolesti pa
 se bijležim sa stovanjem  za obe.

Budući da sam ja dobila od Ivana ( i neizmjerno sam mu zahvalna na tome), pa ako ti on ne mogne poslati budem ti ja poslala na proljeće, ako preživi i kada krene vegetacija. A tebe samo molim da me podsjetiš na to u proljeće. Smile

Za sada se još uvijek dobro drži. Smile
Na vrh
anđelkad View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anđelkad Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2012 u 09:56
Ivane ClapClapClap,
ti si hodajuća enciklopedija!
Koliko sam shvatila te dvije biljčice su dobre i za autimune bolesti pa
 se bijležim sa stovanjem  za obe.
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2012 u 21:13
Ivane tko će se to radovati?  Tongue
Na vrh
ivane View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2012 u 20:43
Očekuj iznenađenje iduče sedmice. Testiram hr.poštu. Lp.Ivan
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 20:35
Proljeće hvala, držati ću ti fige da ti biljka preživi do proljeća...WinkWink
Vrlo je zanimljiva ta biljka, negdje miruje a negdje je još lijepa zelena...Očito joj prija toplina...
sutra je novi dan
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 19:28
Fermina-Daza tako sam sretna kako ti dobro izgleda!!! smile141
Ivane, malo si me smirio kada sam vidjela kako izgledaju tvoje biljke. Ja sam mislila da one moraju izgledati zeleno i preko zime i dalje napredovati, nešto sam krivo povezala. Sada mi je lakše. Smile
Znači, samo je važno da ne zalijevam previše da  korijen ne bi istrunuo. Wink

Na vrh
ivane View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 16:53
Krasan je i sigurno če biti još veči i ljepši. Tvoj je u stanu i pravilno postupaš sa njime imat češ puno puno zadovoljstva. Lp. Ivan
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.