Neka hrana bude tvoj lijek... |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vrlo korisni saveti i stvarno da te baci u razmisljanje,makar nesto da promenimo u ishrani i vec smo pomogli nasem organizmu...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ovo bi vam trebalo promijeniti stav prema zasićenim masnim kiselinama i otjerati strah od kolesterola. http://www.naturala.hr/mit-o-stetnosti-masnoce-i-kolesterola/809/ |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo još jedan razlog zašto moramo paziti što jedemo:
http://www.naturala.hr/naturala-kolumne/agrumi-iz-ducana-ne-hvala-706/autor-159.html |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
NEKA TVOJA HRANA BUDE TVOJ LIJEK A TVOJ LIJEK NEKA BUDE TVOJA HRANA
...savjetovao je još u davna vremena Hipokrat, a čini se da nikad taj savjet nije bio potrebniji nego danas kad smo svakodnevno bombardirani reklamama za lijekove ili bolje "lijekove" koji liječe sve ", pitajte svog liječnika ili ljekarnika"... Mnoge bolesti bi se mogle spriječiti ili liječiti da više pazimo na prehanu.Uz pravilni odabir hrane i pića zasigurno bismo trebali puno manje pilulica. Neuravnotežena prehrana, prekomjerni unos hrane te hrana proizvedena uz upotrebu pesticida najveći je uzrok smrtnosti u razvijenim zemljama. To se naročito odnosi na bolesti srca, moždani udar, visoki krvni tlak, šećer, karcinom, anemiju te bolesti želuca, crijeva, jetre, bubrega... Ovu temu otvaram da svi oni koji imaju saznanja ili iskustva u tome da je neka hrana lijek, da pomaže u liječenju neke bolesti da to svoje iskustvo podijele sa svima nama.Znamo da se prolijev, zatvor, anemija, visoki tlak, šećerna bolest tip 2, pretilost i mnoge druge bolesti liječe hranom. Ako imate saznanja i iskustva u tome da neka hrana pomaže u prevenciji, ublažavanju i liječenju neke bolesti , napišite o tome ovdje. Evo za početak jedan moj recept koji me spašava zimi od prehlade, gripe, visokog tlaka a smanjuje i kolesterol i šećer, a uz to je ugodan obrok: VOĆNA KAŠICA i još štošta u njoj Isjeckajte i ubacite u blender (ili izmiksajte štapnim mikserom ) - 1 jabuku - 2 manje ili 1 veću mrkvu ( za zdrave oči ) - pola ili cijeli grejpfrut (sa svim onim iznutra pregradama i nešto bijelog uz koru ( važno radi vlakana i smanjenja kolesterola ) - koricu od pola limuna ( radi eteričnog ulja koje je važno za čvrstoću kapilara i krvnih žila ) - pulpu limuna ( snižava krvni tlak i kolesterol ) - 2 žlice sjemenki lana ( omega 3, vlakna, liječi zatvor, pozitivno djeluje na srce ). - 1 žlicu gela Aloe vera ( jaki antioksidant, daje sve potrebne minerale i vitamine, snižava šećer, usporava rast tumora ) - sok od 1-2 naranče ili probiotski jogurt ( da bi se sve moglo lijepo izmiksati ) - u gotovu kašicu doda se 1 žličica cimeta (snižava šećer ) Ovo je prava vitaminsko- mineralna bomba koja vas drži cijeli dan u snazi i zdravlju a uz to je ugodna za pojesti.Puna je antioksidanata, odlična za oči, snižava krvni tlak i šećer, topi kilograme, jača srce, popravlja krvne žile ... |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dumanic hvala na receptu :)) baš je osviježenje :)))) zvuči mi jako zanimljivo i okusom i ljekovitom vrijednosti.... Samo...1 šalica lišća piskavice :((( morati će pričekati proljeće... :(((((( |
|
http://studio-martina-natura.hr/
|
|
![]() |
|
dumanic ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 30 Kolovoz 2010 Lokacija: Austria Status: Offline Bodovi: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 šalice cijelog pšeničnog brašna 1 šalica lišća piskavice oprana i suha Potapšao 5 žlice suncokretovo jestivo ulje 1 žlica kumin sjemena 1 / 2 žlica kurkuma prah 1 / 2 žličice crvene chilli praha Sol na okus Priprema: U vije liku zdjelu za miješanje stavite brašno, piskavica, 1 žlice ulja, kumin sjemena, kurkuma i crveni chilli u prahu i sol .Dodajte vodu, malo po malo na ovu smjesu i mijesiti za formiranje srednje meko, glatko tijesto. Staviti ga sa strane da odstoji 30 minuta.Podijelite tijesto na golf loptica i uvaljati između vaše ruke dok su glatke i bez pukotina.Svaka loptica lagano je valjati u brašno da se stvori sloj od 5-6 mm. poželjnoj je što više njih valjati u brašno prije nego počnete sa prženje.U toplina tavi i pržiti parathas jedna po jedna Čim se pojavi mjehuriće parathe se treba okrenut i dodati ulje ako je malo. Posle 30 sekundi treba se ponovo okrenuti . Paratha je gotova kada obje strane ne budu hrskavi i zlatno smeđi.Poslužite uz hladna jogurta i svoje omiljene turšije. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |