Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slike kaktusa i njihova imena
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slike kaktusa i njihova imena

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4546474849 52>
Korisnik
Poruka
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2012 u 21:27
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Da i ja još jednom zamolim ID ona tri kaktusa što sam na prošloj stranici postavila sliku, pa ako netko zna, lijepo molim.

Prvi ti je definitivno ferocactus
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2012 u 21:31
Mogao bi bti i drugi, a onaj treći u keramičkoj teglici ?
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2012 u 18:01

Moze li ID?
sutnja je zlato....
Na vrh
Ivany View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 347
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivany Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2012 u 07:32
molim vas ID ovog kaktusa
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2012 u 21:08
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

a ovaj me totalno zbunjuje, da li je stapelia ili ?[IMG]http://i1052.photobucket.com/albums/s457/Glikica/100_0816.jpg" />

Orbea decaisneana
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2012 u 21:12
da li je ovo mammilaria sempervivi ?

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2012 u 21:52
ne to je mammillaria hahniana
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2012 u 22:10
Trebam pomoć oko ove mammilarie, kako s njom ? Imam ju već 5-6 godina i nkako da se razbuja, ne znam zašto ? Ako netko zna dajte recite, kakva zemlja, smještaj, zalijevanje ?
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2012 u 22:10
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2012 u 22:17
Mammillaria plumosa traži svjetlo zimovanje jer inače nećeš vidjeti cvijeta, cvate krajem godine
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2012 u 22:20
A kako s njom preko ljeta ? Sunce ili  ladovina , više vode ili manje ?
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 08:42
Zalijevaš ju normalno kao i sve druge samo ju ne smiješ polijevati po tijelu, Korijen je osjetljiv na truljenje pa joj moraš napraviti vrlo porozan supstrat. Inaće joj dugo treba dok se počne širiti no kad jednom krene onda to ide vrlo brzo. Držiš ju na suncu ili u vrlo svijetloj sjeni. ne smiješ dopustiti da joj se po zimi supstrat jako osuši. zato ju smjesti na toplije zimovanje i jednom mjesečno malo zalij u tanjurić. Ja tako radim s euphorbiama jer i one lako izgube zimi korijen ako nemaju nimalo vlage.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2012 u 09:28
Hvala MM
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2012 u 21:20
kapitalac ima dva bebača:

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 16:14
Jel ovaj tvoj kapitalac gore na slici i ovaj kaj si poslala meni i MK ista vrsta ?

Uploaded with ImageShack.us

Kao što vidiš Glikice, ja i MK smo doslovno sljedile tvoje naredbe, i podijelije baš po pola, i dio starog debla podijelile napola !!

Nemoj opet početi o kamenčićima u teglicama, stići će i oni Glikice, nisu mi bili ni pri ruci, a takvi ljepotani kaj si mi poslala zaslužuju nove kamenčiće !!Wink

Sa ovih 18 vrsta kaktusa koje mi je jučer poslala Glikica i onima od malog kaktusa,  pa sam sada na brojci od 46 teglica!!  To je jako pristojan broj pa molim da me učlanite u klub obožavatelja bockavaca !!  Zbilja ću se jako potruditi Wink da im saznam imena !

I najglavniji, s kojim danas cijeli dan pijem kavu i vraški mu se udvaram!!!

Odavno mi dan nije počeo ovako veselo i dobro kao današnji !!  A guštom sam čekala jutro da ih zasadim, ali i vama pokažem !!  Glikice, od srca ti se zahvaljujem, obradovala si me do neba i natrag !!  A kaktusi, svi od reda, dobri komadi, em veliki, em posebni em prelijepi !!smile95

Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 16:23
nije
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 16:58
I prije nego sam stavila slike ti me već dočekaš sa "nije" !  E pa ako nije, trebaš babicu za bebaće ! Netko mora prerezati pupčanu vrpcu !!Wink   Šalim se, i s ovima si me već pošteno nadijelila !!  Baš se pitam sa čime ću ti se odužiti ?
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 17:59
1. ne znam ( ko zna javite se)
2. echinopsis
3. euphorbia p susannae ( imamo temu o njoj)
4.i 5. su mammilarie
6. tephrocactus
7. ne znam
8. echinopsis
9.mammilaria
10. ne znam
11. notocactus
12. mammilaria
13. ne znam
14. njega valjda znaš !

Ako sam nešto krivo napisala, neka me znalci isprave i nadopune.

A što se tiče " oduživanja", samo uživaj u njima i ponekad pokaži kako napreduju.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 20:26
1 lameirocereus dumontieri,
2 echnopsis HAKU JO MARU
10 echinocereus vierecki sp moricalli
13 isto mammillaria
7 trichocereus
4 mammillaria pinglei mislim
Na vrh
Mateus View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 43
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mateus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2012 u 18:26
pozdrav!
danas sam dobila od kolegice ovaj kaktus. s obzirom da se ja baš toliko ne razumijem u kaktuse nisam sigurna niti da li je ovo kaktus uopće. pa vas molim za pomoć.

i još jedno pitanje. ovaj kaktusić imam 4-5 mj i od kada sam ga kupila ne miče se. bio se malo smežurao, pa se popravio ali ne raste niti niš. kad sam ga kupila imao je prekrasan rozi cvijet. molila bih vas, ako možete, da mi kažete koja je to vrsta i šta bi trebala napraviti da živne.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4546474849 52>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.