Slike kaktusa i njihova imena |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4546474849 52> |
Korisnik | |
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Mogao bi bti i drugi, a onaj treći u keramičkoj teglici ?
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
Ivany ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 347 |
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
da li je ovo mammilaria sempervivi ?
![]() |
|
|
|
![]() |
|
ne to je mammillaria hahniana
|
|
![]() |
|
Trebam pomoć oko ove mammilarie, kako s njom ? Imam ju već 5-6 godina i nkako da se razbuja, ne znam zašto ? Ako netko zna dajte recite, kakva zemlja, smještaj, zalijevanje ?
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mammillaria plumosa traži svjetlo zimovanje jer inače nećeš vidjeti cvijeta, cvate krajem godine
|
|
![]() |
|
A kako s njom preko ljeta ? Sunce ili ladovina , više vode ili manje ?
|
|
|
|
![]() |
|
Zalijevaš ju normalno kao i sve druge samo ju ne smiješ polijevati po tijelu, Korijen je osjetljiv na truljenje pa joj moraš napraviti vrlo porozan supstrat. Inaće joj dugo treba dok se počne širiti no kad jednom krene onda to ide vrlo brzo. Držiš ju na suncu ili u vrlo svijetloj sjeni. ne smiješ dopustiti da joj se po zimi supstrat jako osuši. zato ju smjesti na toplije zimovanje i jednom mjesečno malo zalij u tanjurić. Ja tako radim s euphorbiama jer i one lako izgube zimi korijen ako nemaju nimalo vlage.
|
|
![]() |
|
Hvala MM
|
|
|
|
![]() |
|
kapitalac ima dva bebača:
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Jel ovaj tvoj kapitalac gore na slici i ovaj kaj si poslala meni i MK ista vrsta ?
![]() Uploaded with ImageShack.us Kao što vidiš Glikice, ja i MK smo doslovno sljedile tvoje naredbe, i podijelije baš po pola, i dio starog debla podijelile napola !! Nemoj opet početi o kamenčićima u teglicama, stići će i oni Glikice, nisu mi bili ni pri ruci, a takvi ljepotani kaj si mi poslala zaslužuju nove kamenčiće !! ![]() Sa ovih 18 vrsta kaktusa koje mi je jučer poslala Glikica i onima od malog kaktusa, pa sam sada na brojci od 46 teglica!! To je jako pristojan broj pa molim da me učlanite u klub obožavatelja bockavaca !! Zbilja ću se jako potruditi ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us I najglavniji, s kojim danas cijeli dan pijem kavu i vraški mu se udvaram!!! Odavno mi dan nije počeo ovako veselo i dobro kao današnji !! A guštom sam čekala jutro da ih zasadim, ali i vama pokažem !! Glikice, od srca ti se zahvaljujem, obradovala si me do neba i natrag !! A kaktusi, svi od reda, dobri komadi, em veliki, em posebni em prelijepi !! ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
nije
|
|
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
I prije nego sam stavila slike ti me već dočekaš sa "nije" ! E pa ako nije, trebaš babicu za bebaće ! Netko mora prerezati pupčanu vrpcu !!
![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
1. ne znam ( ko zna javite se)
2. echinopsis 3. euphorbia p susannae ( imamo temu o njoj) 4.i 5. su mammilarie 6. tephrocactus 7. ne znam 8. echinopsis 9.mammilaria 10. ne znam 11. notocactus 12. mammilaria 13. ne znam 14. njega valjda znaš ! Ako sam nešto krivo napisala, neka me znalci isprave i nadopune. A što se tiče " oduživanja", samo uživaj u njima i ponekad pokaži kako napreduju. |
|
|
|
![]() |
|
1 lameirocereus dumontieri,
2 echnopsis HAKU JO MARU 10 echinocereus vierecki sp moricalli 13 isto mammillaria 7 trichocereus 4 mammillaria pinglei mislim |
|
![]() |
|
Mateus ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 43 |
pozdrav!
danas sam dobila od kolegice ovaj kaktus. s obzirom da se ja baš toliko ne razumijem u kaktuse nisam sigurna niti da li je ovo kaktus uopće. pa vas molim za pomoć. ![]() ![]() i još jedno pitanje. ovaj kaktusić imam 4-5 mj i od kada sam ga kupila ne miče se. bio se malo smežurao, pa se popravio ali ne raste niti niš. kad sam ga kupila imao je prekrasan rozi cvijet. molila bih vas, ako možete, da mi kažete koja je to vrsta i šta bi trebala napraviti da živne. ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4546474849 52> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |