Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mesozderke (muholovka i S. purpurea)
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Mesozderke (muholovka i S. purpurea)

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 10>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
arbor View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 25
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arbor Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2009 u 17:10
U pevcu rijetko je imaju, ali u baumaxu je imaju.....gotovo uvijek, neznam točno.....najbolji naćin je da sam provijeriš..
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ive4 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ive4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2009 u 22:05
jer zna netko gdje se može nabaviti venerina muholovka, i ima li je za kupiti u pevecu ili bau-maxu? :D
Na vrh
Sanitarac View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanitarac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2009 u 16:49
Originalno poslano od člana Fify Fify napisao:

meni na www.mesozderke.com izbacuje neku reklmu....[IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley3.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Shocked" />

Što se tiče tog weba očito da je završio zakup domene i servera... [IMG]smileys/smiley19.gif" align="middle" />

Nek mi se vlasnik weba javi da mu dam prostor na svom serveru...
BTW: jedan lijepi filmić o mesožderci..

http://www.sanitarac.com/video.html?task=videodirectlink&id=7
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2009 u 13:36
imas u bauhausu vidjela sam neki dan... samo one ti sada moraju namirovanje zimi... a po ljeti moraju vani biti... procitaj si malo...
Per aspera ad astra.

Na vrh
anankin View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anankin Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2009 u 11:25
kupio bi jednu venerinu muholovku za božić kao poklon al fakat sam nov u tome. vec par dana surfam da najdem di ih ima za kupit u Zagrebu. Pošto je sad zima sad neznam dali se ipak to može nač u Baumaxu.

Need help

Hvala
Na vrh
Fify View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 27
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fify Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2009 u 17:56
meni na www.mesozderke.com izbacuje neku reklmu....Shocked
Na vrh
arbor View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arbor Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2009 u 20:34
ajoj....što se dogodilo....
Na vrh
aleks View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aleks Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2009 u 23:11
Ha! Simpa su rosike. Smile Što se presađivanja tiče, pa pretpostavljam da je u proljeće najbolje vrijeme, osim u slučaju da je kupljena u neodgovarajućoj zemlji (NE-tresetu), pa je hitan slučaj za presađivanje.
U ostalim slučajevima, mislim da je možeš ostaviti da prezimi u tome u čemu je, pa onda na proljeće u novu posudu (preko zime bi trebale prestati rasti, osim u slučaju tropskih koje se drže unutra na sobnoj temperaturi, ali mislim da ove o kojima je do sad bilo riječi su sve iz umjerenih područja).

Usput, www.mesozderke.com nema više! Shocked
Zna li netko što se dogodilo? Aleksandar, vlasnik tog sajta, je prije navraćao na ovaj forum, pa ako može objasniti... Unhappy
Na vrh
tanarri View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanarri Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2009 u 17:07
Originalno poslano od člana aleks aleks napisao:

@tanarri: jesi li uspjela uzgojiti koju iz sjemena?

Muholovku ne, netko od mojih je greskom bacio sjemenke. Ali imam neplaniranih malih rosika :)

D. scorpioides

D. alicae

Ima ih puno, tako da je vrijeme da se zaletim po taj perlit i treset.
Kad ih je najbolje presadjivati?

Na vrh
Sanitarac View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanitarac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2009 u 07:57
Aleks hvala ti na informacijama...

Vidim da je u RH lakše nabavit Kokain nego treset!
Na vrh
aleks View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aleks Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 23:11
Evo, malo sam se raspitao za treset i perlit koje ja trenutno imam, i situacija je sljedeća:

1. Treset je bio nabavljen u tvrtci koja se zove "Euro-Brod" (http://www.euro-brod.hr/kontakti.asp).
Tvrtka je iz Slavonskog Broda, ali ima podružnicu na Žitnjaku u Zagrebu. Na moje pitanje o slanju poštom odgovor je da ne šalju robu poštom fizičkim osobama, nego su veleprodaja za druge firme.
Jedina je mogućnost doći osobno (što je moj bratić bio i napravio u Zagrebu) i kupiti.
Drugi je problem što je minum kupovine vreća od 70 litara (košta oko 70-ak kuna).
Treći je problem što je pH vrijednost treseta 5,5-6,5, dok je preporučena vrijednost za većinu mesožderki 3,5-4,5 (to sam naknadno skužio kad sam išao provjeriti vreću koju ja imam! Confused)
Vidjet ćemo kakvog će to učinka imati na rosiku i saraceniju, koje sam obje presadio u taj treset (muholovka je u tresetu koji mi je bio poslao Skitnica s ovog foruma još prošle godine, a čiju pH vrijednost ne znam)...

Dobra vijest za uzgajatelje iz Osijeka i okolice: iako ni Brod nije daleko, tvrtka svoj treset dostavlja poljoprivrednoj ljekarni "Biogal" u Višnjevcu (http://www.datoteka.com/croatia-zute-stranice/B/biogaldoovisnjevac_6685.html).

Nisam ih stigao nazvati da provjerim raspoloživost, cijene i vrstu treseta koje prodaju...

2. Perlit prodaje tvrtka čiji je link ovdje već bio par puta ("Europerl"). I to mi je dopeljao bratić izravno od njih iz Samobora, vreća od 10l koštala je 26 kuna. Na upit o slanju poštom odgovorili su da, na žalost, to ne rade, osim također drugim tvrtkama i to veće količine ("prekomplicirano je poštom..." Disapprove)

Tako da je jedina mogućnost glede njih odlazak izravno do njihove tvrtke ili zamolba nekom prijatelju, poznaniku ili rodbini koja živi u blizini da to učine za vas... Unhappy

Druga je mogućnost malo se vrzmati po lokalnim vrtnim centrima i poljo-apotekama, pa nabasati negdje slučajnu na jednu ili obje komponente...
Na vrh
arbor View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arbor Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2009 u 10:38
Originalno poslano od člana Sanitarac Sanitarac napisao:

Jel ima kakva šema za poslat poštom ili da ih kontaktiram nekak možda distribuiraju nekom u Zagreb....

neznam....za ovo sam saznao u petak od jedne profesorice koja je studirala šumarstvo i hortikulturu.....tresat je jako kisel i traba koristiti rukavice.....bez obzira imate li osjetljive ruke li nemate.........
Na vrh
Sanitarac View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanitarac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2009 u 12:48
Jel ima kakva šema za poslat poštom ili da ih kontaktiram nekak možda distribuiraju nekom u Zagreb....
Na vrh
arbor View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arbor Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2009 u 12:42
I još jedna novost za ljude iz Osijeka.......znam di ima treseta........u Josipovc-tvrtka PŠENO ........imaju bijeli treset koji uvoze iz rusije......ali ne znam gdije točno se nalazi ta tvrtka.....
Na vrh
arbor View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arbor Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2009 u 12:40
pazi...to je sasvim moguće....možda imaš 2 biljke od kojih je jedna izrasla i podanka druge .......to mi se često događa....

Na vrh
SweetRevenge View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 23
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SweetRevenge Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2009 u 11:12
haha, pa sa ovim ludim vremenom nije ni čudo da su se i biljke zbunile :D
Na vrh
aleks View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aleks Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2009 u 00:22
Huh? Stern%20Smile Cvjeta u jesen? Ne znam šta bih ti preporučio... Da je proljeće, rekao bih ostavi cvijet i probaj dobiti sjeme (ako je potrebno, opraši ga sam uz pomoć kista), jer biljka izgleda dobro, "ugojeno"... Big%20smile

Btw. jesi siguran da su 2 bljke u kalju? Ne vidi se sa slike dobro...
Ako pod "sušenjem" misliš na ovo što su pojedine klopkice počele bivati smeđe, pa crne, to je normalna "reciklaža" klopki. Naime, svaka se može zatvoriti i otvoriti cca. 3-4 puta, nakon čega se počne sušiti (zbog toga se ne preporuča uznemiravati klopke bez potrebe), a iz sredine biljke pojavljuju se pri tom novi listovi, na kojima se razvijaju nove klopke. Tako da te to ne bi trebalo brinuti... (ako je to slučaj).
Druga je stvar ako cijela biljka istovremeno (svi listovi) počne mijenjati boju u smeđu(tj. sušiti se), a novi se listovi ne stvaraju...
Na vrh
Sanitarac View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanitarac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2009 u 13:38
Jedna od mojih ljubimica počinje puštati cvijet, dal da ga režem ili???
S obzirom da mi se čini da su u lončiću 2 biljke a ne jedna, jedna od njih se "suši"
Help needed...

[IMG">http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/6772d376-PA030063_small.jpg" />
Na vrh
Sanitarac View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanitarac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2009 u 13:18
Ma ja sam sreo nekog lika tamo, vidio je da sam u potrazi za nečim pa me pito kaj trebam.
On mi se žalio da su morali (privremeno) zatvorit dok ovi ne izgrade onaj nadvožnjak. To ih je dosta dotuklo, pa veli da će im trebat vremena dok se oporave...
Na vrh
SweetRevenge View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 23
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SweetRevenge Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2009 u 11:51
ili su skroz zatvorili??
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 10>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.