Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Uređenje i planiranje vrta
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pomoć! Kako od livade do lijepe okućnice?
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pomoć! Kako od livade do lijepe okućnice?

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
esmeralda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 873
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje esmeralda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Pomoć! Kako od livade do lijepe okućnice?
    Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 06:57
Pošto sam nova na ovom forumu bila sam u dilemi da otvaram ovu temu ili ne. Mislila sam si tko će gledati moje golo polje kraj vaših tako lijepih vrtova i okućnica kao iz bajke. Kako nisam stigla još proći sve teme nisam niti znala da ima kutak gdje bih mogla ovu temu otvoriti.
Ispričavam se shashi i fridi što sam stavila slike na njihove stranice još se baš ne snalazimEmbarrassed

Ovako to sada izgleda golo polje,da i napravljena je vrtna kućica samo trenutno nemam slikice s kućicom iz daljine da bi se vidio položaj kućice .
Ove godine bih trebali početi sa gradnjom kuće, pa bi na proljeće trebalo uređivati okućnicu.

Molim sve drage ljude da mi pomognu sa savjetima, idejama i da stave pokoju slikicu vrtova, kamenjara, jezerca, potočića, gredica i svega što im se nađe pri ruci.
Bila bih jako zahvalna.

meni je super u životu
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
gejsha View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 134
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gejsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 09:14
Ja bi za početak ogradila čempresima, živicom nekakvom.
Zasadila kojekakvo drveće  ( http://www.cvijet.info/FORUM/forum_topics.asp?FID=7  ), grmlje ( http://www.cvijet.info/FORUM/forum_topics.asp?FID=8 )
i onda polako malo paradajizđića,malo kelja,mrkve itd..
Na vrh
esmeralda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje esmeralda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 09:35

gejsha o tome i ja razmišljm samo moram smisliti što i kako, jer ima tu dosta metraže 26m je široko i 50m dugačko.

Na svu sreću dobar susjed, pa me je riješio muka po jednoj sranismile182
meni je super u životu
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 09:59
Ne kužim nešto.Ovo je slikano sa ceste ili od kuće? Sve to je prostor za vet,cvjetnjak,voćnjak i sl ili bude i neka građevina?
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 10:01
Pročitala sam i prvi puta sve,no  ne znam kako mi je promaklo ono o gradnji kuće tu.Ok,onda ispočetka.Kuća bude vjerojatno ispred,do ceste.I vjerojatno bude neka niska prizemnica!!?
Na vrh
esmeralda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje esmeralda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 10:08
Kuća bude odprilike na sredini malo više prema cesti, točnije 15m od ceste.
Prizemnica sa niskim potkrovljem.
meni je super u životu
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 10:15
Vjeruj mi,kad se kuća sagradi,nebude ti to uopće velik prostor ostao.To sad tako izgleda jer je prazno.
Sad ti ja nebi preporučila neku sadnju jer ti majstori neće ni najmanje paziti na biljke.Eventualno otraga uz ogradu.Zavisi šta voliš.Da od tuja ili sl.napraviš ogradu ili nešto praktičnije(jestivije).Da napraviš uz rub voćnjak.Onako na žicu pa će ti isto biti živa,a ujedno i jestiva,ogradaWink
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 10:20
dok kuća ne bude gotova barem ugrubo ne bih ja puno sadila jer će se uništiti
ali živicu i poneko drvo možeš posaditi
živicu možeš riješiti tako da kad susjed bude rezao svoju zamoliš da ti javi pa odeš i posadiš grančice
Na vrh
gejsha View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 134
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gejsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 10:36
koliko sam skuzila ni nećeš nista saditi dok se kuća ne sagradi do proljeca?
iako na jesen bi mogla napraviti "ogradu" od živice tako da taman u proljeće bude ljepa :)
Na vrh
esmeralda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje esmeralda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 10:41
Hvala vam na savjetima, da nemogu ništa puno saditi prije gradnje.Pokušavam si u glavi stvoriti nekakvu sliku gdje, što, kako tako da mi svaka vaša ideja i savjet dobro dođe.
Tako sam si ja nošto zamišljala,da sa zadnje strane posadim živicu tako da se nadoveže kao kut sa susjedovom i ispred živice voćke tako da zatvorim tu zadnju stranu da neizgleda kao livada.
Što vam se čini kako bi to izgledalo?
meni je super u životu
Na vrh
esmeralda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje esmeralda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 10:45
Da gejsha  ogradu bi trbala napraviti u jesen.
Baš ste zlatne!!!Smile
meni je super u životu
Na vrh
rijeka53 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1517
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rijeka53 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 15:18
Iz mog osobnog iskustva mogu ti reci da uz sav gradevinski materijal koji ce biti potreban te kamioni i radnici koji nece nista paziti, strpljivo si crtaj, zapisuj i pretrazuj ovaj forum koji ti je krcat idejama.
Na vrh
esmeralda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje esmeralda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 15:39
Da ovdje ima bezbroj ideja i predivnih ljudi, koji nesebično pomažu, baš sam sretna što se družim sa svima vam i što sam otkrila ovaj forumsmile72
meni je super u životu
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 16:48
Mislim da povrtnjak treba biti iza kuće, ako ga planirate imati, što dalje od ceste i ljepše je da su na ulazu ukrasne biljke.
Lijepo je na južnoj strani imati pergolu sa nekom penjačicom koja cvjeta, a da je listopadna  tako da zimi ima sunca.....
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 18:35
Da bar ja imam neku takvu livadu bez susjeda ili da su jako daleko, organizirala bi radnu akciju, okrenula praščića i da vidiš čuda od naših forumaša. Esmeralda kad dođe na rad uređivanje naći ćeš sigurno bezbroj ideja odje, a i cvjećem ćemo te opkrbiti.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 21:39
Slažem se s navedenim da pričekaš dok radnici završe svoje, ne paze na ništa. Dobra ideja da počinješ s sadnjom uz ogradu, ili živicu ili neke kruške koje su dobar nasad uz ogradu i ne zauzimaju puno prostora, te da razmisliš da li želiš neke voćkice iza - ako planiraš negdje dosta iza kuće, i to nebi bilo loše isplanirati i posaditi, jer trebaš čekati nekoliko godina da prvi put rode, a tamo iza nikome neće smetati.
Na vrh
Palmark View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 46
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Palmark Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 23:15
Bas mi je drago sto nadjoh ovu temu-pa da te malo posavetujem onako prijateljski!

Koliko god ti sada delovalo tesko,u mnogo si boljoj poziciji nego neko ko je vec zatekao polu-sredjen vrt,pa se onda treba uklopiti u to sto vec postoji!
Ti kreces od nule,ali zato mozes da sve do tancina uradis kako zelis!

Pre svega,obavezno odvoji ukrasni vrt od korisnog-znaci vocnjak i povrtnjak pravi u jednom delu placa,ali ga odvoji od dela u kome sete sedeti i uzivati!
Nikako nije dobro da se stabla vocaka mesaju sa ostalim stablima,to se jednostavno smatra totalnim promasajem sa estetske strane!

Dalje,predlazem ti da se baziras pre svega na zimzelene biljke,prvo zato sto ces imati manje posla oko njih,a drugo zato sto ce ti vrt biti atraktivan i lep tokom cele godine!
Opredeli se eventualno samo za nekoliko najatraktivnijih listopadnih vrsta!

Drvece je neophodno u svakom vrtu-koliki god da je! Ne sumnjam da ti nece faliti cveca i zbunova,ali imaj na umu da vrt ne moze biti kompletan bez par nekoliko stabala!

Sutra cu ti predloziti i koje biljke bi moga da imas usvom vrtu!
USDA zone: 7b/8a
Na vrh
esmeralda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje esmeralda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2008 u 20:05
Hvala svima na tako lijepim i korisnim savjetima nije me bilo od četvrtka pa nisam mogla prokomentirati, baš ste divne i nesebičnesmile169
meni je super u životu
Na vrh
esmeralda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje esmeralda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2008 u 20:07
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Da bar ja imam neku takvu livadu bez susjeda ili da su jako daleko, organizirala bi radnu akciju, okrenula praščića i da vidiš čuda od naših forumaša. Esmeralda kad dođe na rad uređivanje naći ćeš sigurno bezbroj ideja odje, a i cvjećem ćemo te opkrbiti.

Ova tvoja zadnja rečenica me jako veselismile159
meni je super u životu
Na vrh
esmeralda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje esmeralda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2008 u 20:09
Originalno poslano od člana Palmark Palmark napisao:

Sutra cu ti predloziti i koje biljke bi moga da imas usvom vrtu!

Jedva čekamsmile64
meni je super u životu
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,393 sekundi.