Laburnum-zlatna kiša,zanovijet,negnjil |
Odgovori | Stranica <1234> |
Korisnik | |
domingo
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Negdje sam već čitao o toj zlatnoj kiši.....mislim da je bilo negdje u okolici ZG.
Zanimalo bi me: sjemenke naravno a koliko lišća otpadne u jesen. Ako se posadi ispred kuće....i može li se oblikovati da ostane kao omanji bonsai...mislim kao omanje drvce od 2-3 metra |
|
Sponzorirani linkovi | |
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I napomenula bih da pelud izaziva alergije i nikako se ne preporuča saditi u dvorištima sa dječicom.
|
|
Tu se igramo
http://satyninabajka.blogspot.com/ |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno drvo, cvijet mi liči na cvijet brnistre
|
|
fuksija
Mladi grm Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno Korijenko!
I ja imam isto ovo drvo, kad procvjeta, stavljam sliku. |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
Željka
Pustio korijenje Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Korijenko prekrasno ti je stabalce! Baš ti zavidim! U potrazi sam za tim drvcem, obožavam žuto cvijeće.
|
|
|
|
Lilly
Odrastao grm Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da i meni se to sviđa jako,cvijet je sličan gliciniji. Isto nikako da ju kupim.
|
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne piše se puno na forumu o ovom predivnom drvu ili grmu (kako ga tko formira) i nema slika. U Laburnum ili kako ga zovu i "Vossova zlatna kiša"
zaljubila sam se doslovno na prvi pogled i nisam ga baš lako našla za kupiti jer ga rijetko koji rasadnik ima. Ono što je meni bilo važno da trpi sušu i niske temperature, može biti na živom suncu a može i u polusjeni, naraste i više od 5 metara i što je zanimljivo za njega je da je svaki komadić te biljke jako otrovan. Lani kad sam ga posadila imao je jedan cvijet. Ove godine je jako puno narastao (brzo raste) i prepun je zlatne kiše.
Slike iz mog vrta ne zaostaju ni najmanje za slikama iz raznih knjiga i časopisa gdje sam ga prvi put vidjela:
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
anyni
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Novo sjeme Pridružen: 31 Svibanj 2008 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 12 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo nije crvena kisa ovo su Trompete mogu biti kao puzavci ili mogu rasti ko drvo sve ovisi sta hocete od Trompete,sratno
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jeste mislia sma na zutu kisu -laburnum.Nazalost ja nemam vise srece u ruseliji.Onda kada si mi posala u uginula nikada vise nisam uspjela da ozilim.
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=376
fatka,tu pogledaj
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Po ovome šta je Fatka rekla čini mi se da ipak ona na drvo žute kiše misli.
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fato, lako se oziljava i bez hormona, ako mislis na zutu russeliu. Dovoljno je da joj grancica dira zemlju, i nakon par tjedana izbacit ce korjencice, tako da mozes zakorjenjivati i bez rezanja, samo polozi grancicu i djelomicno je pokrij zemljom, pa kad se zakorjeni, samo je odsijeci i presadi.
Russelia cvate vec kao sasvim mala biljcica, ali joj treba dosta sunca. Ako ti nije cvala dvije godine, nesto joj ne valja u uvjetima.
Formirati kao drvo russeliu nije moguce, mozes joj samo grane dizati uvis i vezivati ih za neki stupic, pa onda imas efekt zalosne vrbe. Ne trebas nista rezati, vec je samo podizati i vezivati.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nina, da li je potreban hormon za renice zute kise.Danas sam gledala ima manjih reznica,a ne bi zelila da se siri na sve strane nego hocu da je formiram kako drvo.Moja je stara dvije godine i jos nema cvjeta, akazu da se mora cekati nekoliko godina na cvijetanje.
Nije meni problem hormon, imam ga nego mozda je laka na oziljavanju bez hormona.
|
|
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
iz splita sam
imaš odgovor na pp ps. i nemam ruseliju, a baš bih je voljela imati Ažurirao Arwen - 12 Listopad 2007 u 23:59 |
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hi, Arwen,
Jesi li iz Splita? Ako jesi, mogle bismo se upoznati!!!
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
našla sam, našla!!!!!!
na stranici http://bugenvila.com/intro.gif i u Splitu je. prvom prilikom idem po ruseliju Ažurirao Arwen - 11 Listopad 2007 u 15:15 |
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovu sam biljku vidjela u zadnjem broju časopisa MOJ CVIJET
moram ju imati, MORAM naraste jako velika da bi meni za moj balkon bio dovoljan jedan pitar e sad, molim onog tko zna gdje to u Splitu ( ili u njegovoj blizini) mogu nabaviti naraste do 1,5 metara i cvate gotovo cijelu godinu, osim kad je hladnije |
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam danima hodala i trazila je
ali ocito bezuspjesno |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baš su krasne! Čuvajte ih za proljeće da imamo pelcere
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Donijela sam s mora sasvim malu rekli su da se zove "koraljka" dakle ima više naziva. Sad je već sasvim lijepo narasla, jedva čekam da procvjeta pa da vam stavim sliku. |
|
Odgovori | Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |