Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Voće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Malina - Rubus idaeus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Malina - Rubus idaeus

Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Malina - Rubus idaeus
    Objavljeno: 26 Lipanj 2013 u 22:58
Moje crne počele zoriti.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2013 u 17:41
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2013 u 18:54
Ne jednorodne rezati do kraja nakon berbe, one rode na dvogodišnjim grančicama. Ja ih orežem tek ujesen kad grane koje su imale rod postanu smeđe. Dvorodne režem tek u proljeće isto samo smeđe grane. Do zemlje. A zelene grane samo malo skratim, toliko da ih mogu obrati, a da ne moram uzimati ljestve Wink. Nije neki stručan savjet ali meni je tako najlakše jer se stare grane same osuše pa ne možeš sfulati i odrezati rodne grane, a  iduće godine nema malina.
Na vrh
wookowaratz View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 92
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wookowaratz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2013 u 14:59
jel moze neko objasnit rezanje maline, za dvorodne i jednorodne
ako sam dobro shvatio jednorodne se nakon branja srezu skroz do poda, i onda na proljece jednom 10 cm, a dvorodne nakon zadnjeg roda do zemlje a inace na proljece i ljeto po 10 cm?

Na vrh
khan View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 91
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje khan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2013 u 19:49
crne sam posadio ove godine, pa ćemo vidjeti. neke su na suncu, neke u sjeni.
Ako ne možeš biti visok dva metra, budi pametan dva metra.

-Miles Vorkosigan
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2013 u 09:08
Crne i žute još nisam probala pa ti ne mogu ništa reći. A i crvene se okusom razlikuju od sorte do sorte. Imam ove dvorodne koje su sitnije, svijetle boje kad su zrele i one jednorodne, krupne koje su slatke tek kad budu tamno crvene boje.
Što se uvjeta tiče maline su ti baš jednostavne za uzgoj, kad ih jednom "useliš" u vrt teško ih je iskorjeniti pa ti je preporuka da ih staviš negdje gdje ti neće ugroziti druge biljke. Kod mene prođu ispod zida od ograde, ispod dvije betonske trake za auto i pobjegnu u susjedov vrt smile191

Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wookowaratz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2013 u 22:48
koje su razlike crne i crvene? okus, izgled biljke, uvjeti?
cuo sam za zute da kazu da su sladje i da ih ptice nece, a neke da vuku na limun i ananas iako mislim da je to samo u glavi :)
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2013 u 14:13
Možeš je kupiti preko Njuškala u blizini Slavonskog Broda.
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2013 u 14:12
Moje dvorodne, tj. jesenske maline su veći dio dana u sjeni između dvije kuće i sasvim dobro rode. Prošle jeseni posadila sam i crnu malinu, isto u sjenu. Dobro je prezimila i trenutno cvjeta.
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wookowaratz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2013 u 11:48
ima li tko rodnu malinu u blagoj sjeni ili samo s popodnevnim ili jutarnjim suncem?

koliko čitam crnu malinu je moguće obrati i s malo sunca, ali nisam siguran kako ona prezimi jer nije autohtona za europu, a i ne znam gdje ju pronaći, također i kupine bi trebale bit manje zahtjevne, ali problem je što bi ja baš malinu :D
Na vrh
Nino Kupinko View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nino Kupinko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2013 u 17:02

http://www.hr-omega.com/malinabalkon1.jpgMalina kao cvijetni ukras na balkonu ili terasi. Mnogi neznaju da se može lijepo uživatiu procvaloj Malini na terasi ili balkonu a pri tom imati vrlo hranjivu i ljekovitu biljku. Pogledajte slike one sve govore.

i sam znaš što si napisao u nastavku. Pročitaj Pravila foruma i nadalje imolim pridržavaj ih se.
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2012 u 07:41
to su ti mjesečarke, već si ju i trebala posaditi. Sadi i za početk zalijevaj ako nema kiše. Ima više vrsti mjesečarki ja imam Autumn Bliss. O dvorodnim sortama malina pročitajte ovdje :

http://www.agroklub.com/vocarstvo/dvorodne-sorte-malina/768/

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 22:25
Ja sam dobila jednu sadnicu od susjede, dala mi je zasađenu u važu. Nezna koja je sorta ali kaže da rode prve godine i daju plod do kasno u jesen.
Imam pitanja: koja bi to sorta mogla biti i dali da je zasadim u vrt sada?
Rijeka

Na vrh
*lady750* View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 56
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje *lady750* Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 13:09
nije baba, covjek je tu iz grada koji se dugo bavi vockama.
kalemi ih da uspijevaju i u lici neke osjetljivije vocke i slicno...
i ipak, plac u gs nije ko i plac u zagrebu

drugih ljudi koji se tim bave, nazalost u gospicu nema... a ovaj osim sto prodaje na rasadniku prodaje i na placu, tako da ne vidim razliku kupila ovdje ili tamo...
Freedom is just another word for nothing left to lose...
Na vrh
viridarivm View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 224
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje viridarivm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 13:04
Originalno poslano od člana *lady750* *lady750* napisao:

posadila ja prvi put ove godine nesto, izmedju ostalog i maline. kupila na placu s korjenom i usadila. da li im smeta sto nisu na full suncanoj strani? da li da ih vezem uz kolac ili? mislim da sam ih mozda trebala skratiti, jeli previsoko da su ostale jedno do pol metra visine? i jel kasno da im to odrezem sad 4 dana nakon sadnje?

malo sam pocetnik pa ne zamjerite mozda na glupim pitanjima...
Život je prekratak da bi se sadnice voća kupovale na placu jer dobiejte šibu s korijenom koju je neka baba iščupala susjedi dok je susjeda otišla nahraniti kokoši.Sadnice se kupuju od pouzdanog proizvođača.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 11:20
malina se u biti ne grana, to je moja greška, nego izbija iz korijena, vjerujem da se biti još izboja, ukoliko nije mjesečarka nek ostane tak kak je.
Na vrh
*lady750* View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje *lady750* Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 10:59
nije uopce razgranana, smao je jedna grada/sadnica?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 10:51
maline mogu biti i u polusjeni, što se tiće visine trebali bi znati koja je sorta, osobno mislim da ukoliko je lijepo razgrana niste pogriješili
Na vrh
*lady750* View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje *lady750* Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 10:33
posadila ja prvi put ove godine nesto, izmedju ostalog i maline. kupila na placu s korjenom i usadila. da li im smeta sto nisu na full suncanoj strani? da li da ih vezem uz kolac ili? mislim da sam ih mozda trebala skratiti, jeli previsoko da su ostale jedno do pol metra visine? i jel kasno da im to odrezem sad 4 dana nakon sadnje?

malo sam pocetnik pa ne zamjerite mozda na glupim pitanjima...
Na vrh
viridarivm View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 224
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje viridarivm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2012 u 14:59
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.