Tehnika izrade Hipertufa i radovi od Hipertufe |
Odgovori | Stranica 123 45> |
Korisnik | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 24 Prosinac 2018 u 16:53 |
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i one špicaste. http://https://www.youtube.com/watch?v=OcMcAIFI6-4
|
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo mi se jako svidjelo. http://https://www.youtube.com/watch?v=MOAK1Kg5edE
|
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.prenosimo.com/index.php?option=com_content&view=article&id=13083&Itemid=2
Jedinstvene saksije za cveće su definitivno "in" ove sezone. Ove izgledaju kao par šaka iz kojih raste cveće. A mi ćemo vam pokazati kako da napravite ovu fantastičnu baštensku dekoraciju sami. Treba vam: - Gumene rukavice - Cement - Voda - Mistrija Prvo, izmešajte cement kao što piše na uputstvu. Zatim sipajte cement u gumene rukavice. Budite sigurni da nije ostalo vazduha u rukavicama - naročito u prstima. Zatim formirajte prste onako kako želite, ali mi vam preporučujemo da ostavite šake otvorene kako biste mogli da stavite cveće unutra bez muke. Cement mora da se osuši kako bi vaše sveže napravljene šake mogle lepo da se stvrdnu. Kada su jednom dovoljno čvrste, isecite rukavice sa njih i pažljivo sklonite gumu, odnosno lateks sa cementa. Predlog: Ukoliko je ostalo nekih vlažnih delova, šaka mora da se osuši još malo kako se cement ne bi rasturio pri povlačenju lateksa. I na kraju vaš projekat je gotov. Možda šake deluju pomalo jezivo, ipak će biti sjajna dekoracija sa nekim biljkama i zemljom.
Kako biste im dali još realniji izgled, možete da oblikujete cement na takav način da izgleda kao na slici ispod. |
|
|
|
smrcko
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
Evo još nekih mjera iz nekih starih postova.
1. Otprilike mjera za smjesu bi bila, ali se nemora točno držati toga. Može se priupitati kakav zidar za savjet. Takođe u smjesu bi moglo ići i nekakvo ljepilo za pločice ili slično da bude čvršće. Ubacivanje armature dodatno će ojačati posudu, može se ubaciti kakvi stari komadi plastike ( kašete) ili metala. 3 mjerice pjeska 3 mjerice najobičnijeg cementa 4 mjerice finog treseta Ovo se zamuti sa vodom do gustine da se može oblikovati, ne smije biti prerjetko. 2. Ovo je recept za velike posude da bi bile lakše po težini 1 mjerica portland cementa 1.5 mjerica treseta 1.5 mjerica perlita šaka ojačivača ( metalna vlakna) voda boja za cement po želji 3. Ova smjesa se može koristiti i za nagazne ploče u vrtu 1 mjera portland cementa 2 mjere treseta 1 dio pjeska šaka ojačivača ( vlakna ) voda ako se želi boja za cement Budite sigurni da koristite obični cement tj portland, a ne one gdje se doda voda predbeton mješavine. Te mješavine sadrže dodatke i nemaju dovoljno cementa. 4. 3, 5 djela cementa portland 2 mjere pjeska 2,5 mjere treseta Iz treseta odstraniti sve krupne djelove, i mješati sve dok se više ne vide treset ili pjesak ----- Prije početka rada zaštitite površine sa najlonom. Kao kalupi mogu poslužiti banjice i slično. Važno je napraviti kod modeliranja rupu za odvod. Može se koristiti dvije posude manja i veća, manja se utisne u smjesu koja se nalazi u velikoj posudi i tako se oblikuje žardinjera. Može se okrenuti posuda naopako te lijepiti i modelirati na vanjsku stranu smjesa. Debljina zida ne bi trebala biti tanja od 3 cm, što je veća posuda deblji zidovi. Sušenje traje 3 ili više dana na prozračnom. Mora biti u hladu i danima poljevajte vodom kreaciju dok se ne osuši. Vanjsku stranu možete grubo oblikovati metalnom četkom ili nacrtati neku željenu kreaciju. Ako ste koristili vlakna za ojačavanje uzmite plamenik i spalite površinu gdje se vide vlakna, naravno kad je već suha. Poslije možete potaknuti rast mahovine. Prije sadnje biljke pomješajte 10% octa i 90 % vode te prelijte preko površine i pustite da se suši. |
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znači 3 lista papira potrgati na trake, namočiti u vodu
- Miksati 10 - 15 min - Prebaciti u posudu sa rupama, zbog cijeđenja - Ostaviti da prenoći - Uzeti 6 mjerica namočenih novina, 6 mjerica bjelog cementa - Mješati i nakon tog imamo 2-3 sata za oblikovanje - Kalup namazati čarlijem - Oblikovati od dna prema gore - Da se suši 24 sata ili duže - Kad je suho brusiti rubove - Na kraju kolorirati ili namazati tresetom i mahovinom ------------------------ Još jedna mjera 1/3 pjesak 1/3 cement 1/3 treset može i pigment boja ---------------------- --------------- Ovo gore su ti neke mjere iz starih postova. Mislim da moraš pokušati pa vidjeti kako će funkcionirati i dati se oblikovati. Javi kakva je čvrstoća. |
|
|
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima li ko odgovorittttt ...falaaaa
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jel može ovako .. ista mjera papira..mjera zemlj..mjera bijelog cimenta..mjera vlakana...par cepova tekucine za nepropusnost...to sve imam spremno ??
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
Gricko123
Novo sjeme Pridružen: 27 Veljača 2015 Lokacija: Petrinja Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepi pozdrav!
Činilo mi se da je 45 stranica previše za proučiti....svojim radovima i savjetima učinili ste da vrijeme postane nebitno.Dakle,uživanju nema kraja,a ja sam definitivno narasla sama u svojim očima jer sam stvaaaarno sve pročitala.Toliko detaljnih objašnjenja(po nekoliko puta),slika,savjeta,pozitivnih kritika....od dvije lijeve ruke načine idealan par da se napravi nešto čemu će se diviti svatko tko zaviri u ove silne stranice.Već duže vrijeme ne vidim nove radove.....molim Vas,probudite se,pustite muziku i napravite puuuno sviđalica za proljeće.Potaknuta svim ovime što sam ranije napisala(dakle,Vama )odlučno krećem u borbu sa hypertufom..... |
|
Martuša
Novo sjeme Pridružen: 14 Studeni 2014 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima!
Nova sam ovdje, pročitala sam dosta postova i odlučila pokušati. Lani je bio bezuspješan pokušaj jer mi je mm u smjesu stavio vode tako da nisam mogla ništa skupiti na hrpu oko kalupa. Htjela bih napraviti posudu koja će što više sličiti kamenu. Imam bijeli cement. Zato mislim da bih trebala ići na verziju s papirom. Koji papir je najbolji, novinski ili obični papir za printanje (da li se ovaj uopće uspije raspasti kako treba?) Da li kalup oblažete iznutra ili izvana? Vidjela sam na prethodnim postovima odlične posude od čini mi se Hoye koje mi izgledaju nemoguće za odvajanje od kalupa. Ja zadnji put nisam uspjela odvojiti kalup |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Društvo, moram reći da sam detaljno iščitala cijelu temu. Iskreno se divim svim vašim radovima, jedan je ljepši od drugog.
Odluka je pala (kako se kaže: nije teško žabu u vodu natjerati... ) i bacam se na izradu teglica od papircementa, za početak. Ovo sve su odlične ideje kako s malo potrošenog novca, uz dodatak mašte i truda, doći do prekrasnih ukrasnih teglica.
|
|
stefan
Novo sjeme Pridružen: 16 Svibanj 2014 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijep pozdrav, baš su predivne
|
|
stefan
Novo sjeme Pridružen: 16 Svibanj 2014 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
stefan
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijep Pozdrav, ja sam novi i evo dosta sam pročitao o Hipertufama i ova
mi je baš predivna.. Molio bih ako nije tajna kako se postigla ovako
predivna boja ?? zahvalan na odgovoru
|
|
stefan
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
goranvranje
Novo sjeme Pridružen: 16 Ožujak 2014 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bas su lepe,sve lepsa od lepse
|
|
Rokolina
Upravo klijam Pridružen: 02 Travanj 2014 Lokacija: Grobnik Status: Offline Bodovi: 146 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Rokolina
Upravo klijam Pridružen: 02 Travanj 2014 Lokacija: Grobnik Status: Offline Bodovi: 146 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ima ih još ali ih nisam danas još smjela vadit .. jedna runda je napravljena novinskim papirom, i onda još jedna tresetom i perlitom ...
jedino sam fulala kod kupovine treseta, piše treset sa humusom ..a to sam vidjela tek kad sam došla doma. Tako da ne znam dal će te vazice uopće služit čemu
|
|
samiloti
Upravo klijam Pridružen: 06 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 146 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rokolina baš su lijepe!!! Dobro došla na forum
|
|
Odgovori | Stranica 123 45> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |