Nepoznate biljke - Makk |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 16:05 |
Hvala Baka Bea. Zbunjuje me to sto moje biljke imaju samo jedan red listova, a ove na netu vise. Mislila sam reci da moje biljke imaju jedan red listova i onda na cvjetnoj drsci opet, a na netu biljke imaju nekoliko pari listova, pa tek onda cvjetnu drsku. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
rrorion ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 15 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
rrorion ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 15 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Možda znate koja je ovo biljka , raste samoniklo na livadama
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Hieracium maculatum 'Leopard'
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Da li neko zna koja je ovo biljka?
Do sad je nisam primjetila (valjda nisam obracala paznju) iako je u travi ima u bar 100-tinjak primjeraka (brsljen zanemarite). ![]() |
|
![]() |
|
Hvala svima, sad moram to prostudirati
![]() |
|
![]() |
|
darijaz ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 138 |
MAKK mislim da je 1. čempres cuperssus 2. smreka 3. je puzajuča vrsta čempresa prvog sam imala , ali je bio velik tj smetao je pa smo ga sklonili. možda se neko još javi , ko ima više iskustva.
|
|
![]() |
|
Heliofit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 02 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 459 |
Neki Juniperusi?
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Prvo mi liči na thuju ili na čempres..Drugo i treće ne znam šta je a toliko puta viđeno :D
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Da budem iskrena nisam poseban ljubitelj crnogoricnog drveca, ali patuljasti primjerci mogu doci u obzir, jer ne zauzimaju puno mjesta.
Imam ova 3 primjerka, ali im ne znam nazive, pa molim strucnjake da mi pomognu u identifikaciji. ovaj cak ima i minijaturne sisarke 1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() |
|
![]() |
|
Hvala Muhlenbergia
![]() Lijepo drvo i još podnosi minuse. Sjetva slijedi, ali tek na proljeće. |
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Liriodendron Tulipifera...
|
|
![]() |
|
Juče sam bila u Alpama (ali ne tako visoko) i u jednom parku vidjela ovu biljku.
Zna li neko slučajno o kojoj se biljkci radi? ![]() ![]() Ovakvo drvo još nisam vidjela. Sjeme sa uzela |
|
![]() |
|
Hvala Natalija. Moja biljka je još u negrijanom plasteniku. Moram je unijeti u kuću, a nemam pojma kud s njom.
Valjda će ipak preživjeti do proljeće. |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
super da si je uspjela identificirati
![]() guglala sam slike Argyreie nervose i čini mi se da sam je nedavno vidjela u jednom stakleniku, po obliku i boji cvijeta jako sliči biljci, penjačici koja me oduševila bojom i veličinom cvijetova sretno s uzgojem obe biljke |
|
![]() |
|
Evo upravo sam opet trazila na netu i nasla interesantan podatak. Ja sam ustvari posijala Hawaiianische Holzrose (njemacki naziv) ili Argyreia nervosa koja ima sasvim drugacije listove.
Pored te biljke je nikla i ova i to je, kako sam nasla na netu, Meremmia tuberosa. E sad moram vidjeti kud s njom, kakve uslove trazi. Hvala svima na pomoci. |
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Nema nijedne passiflore na internetu koja ima takav list,drugo vrlo bitna stvar je da kod ove nepoznanice nema vitica,koje su prisutne kod svih passiflora,i način rasta i oblik bočnih izdanaka je drugačiji.
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
passiflora je sigurno
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Pa necu valjda zu bajbuk ![]() |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
passiflora je garant, druga slicnost bi mogla biti canabis a tos igurno nije |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |