Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Čuvarkuća - Sempervivum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Čuvarkuća - Sempervivum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 96>
Korisnik
Poruka
barek View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 25
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje barek Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2008 u 10:44
evo, predstavljam jedan poslovni dogovor.te čuvarkuće su sve plaćene i plaćena je i njihova poštarina, jedino što mi treba je adresa nekoga u njemačkoj tko bi ih htio primiti i tko bi ih htio o moj trošak poslati ovamo ili da netko od vaših ide za njemačku pa da ih ponese ako je siguran da ih može sakriti jer ne znam kakva je međudržavna granična politika.znači, ja pokrivam sve troškove, a osoba koja se za to pobrine samnom podijeli te čuvarkuće.dakle i ja i vi bi imali novih 18 vrsta.pozdrav
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dora View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 125
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2008 u 13:30
Originalno poslano od člana renee renee napisao:

Ne, ne prodajem ih, samo mijenjam. Ako je itko zainteresiran za razmjenu, neka mi pise na  emai.

Trisa, tebi uskuro nova pošiljka i novi pokušaj ...
 LOL
Mijenjala bi ja njih, al buduci da imam 4 vrste, a ti 1700 nekako sumnjam da moje cetri ti nemas Wink tako da nemam nist za zamjenu.
Pozdraf.

Na vrh
renee View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 120
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2008 u 15:20
smile79
Dora, Četiri su dovoljno - ja za jedan "no name" sempervivum dajem dva svoja "no name",  ako si za, pošalji adresu.

Sempervivuma - imenskih kultivara ima oko 4.000 do 5.000 ... O onda i mnoštvo onih "no name", "lost label" ili kako ih več sve ne nazivaju ... Bezimni.

Problem je oko uvoza biljki - Triša možda ima od svih vas najlošije iskustvo ...  Ako je paketić prevelik, zadrže ga na carini, pa malo pogledaju, nakon par tjedana, pa onda pošalju dalje ...

Europska unija nema regulitave koja bi sprečavala slanje sempervivuma u inostranstvo, no države, u koje se šalje, imaju svoje regulativu. Neka se neki pravnik - ako ga ima ovdje - malo razpita, pa nam napiše, šta trebamo raditi i kako.

Evo, ovoga sa kupila prije dve godine u Poreću

Mislila sam da ću i ovog ljeta na more o Poreč (pa ču od tamo poslat semperrvivume), no na žalost ništa od toga  ---

Na vrh
dora View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2008 u 15:31
Evo, ja imam samo ove 4 vrste:

Ako nemas neku od njih - slobodno javi (iako deeebelo sumnjam da ih nemas! LOL).
Sva 4 su kupljena upravo u Porecu (i ja tam ljetujem).

Na vrh
renee View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2008 u 19:05
Gdje u Poreću si ih kupila? Na tržnici kod gospođe Branke? Ja njezine imam sve, barem se nadam, da je tako ...

Alchimist, 8/2008

Jeden dobro poznati ...
Na vrh
dora View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2008 u 21:31

Da, kupila sam ih na placu (ne gore u onom zatvorenom dijelu koji radi do podneva, nego dole kod parkinga gdje znaju raditi do poprilicno kasno). Ne znam kak se zena zove (nismo se dotakli toga LOL), al zena je jako ugodna i ima dosta kaktusa i sukulenata po vise nego pristojnim cijenama.

Na vrh
renee View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2008 u 15:27
Dora, onda si ih kupila ba[ tamo gdje i ja ...

Twilight Blues

Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2008 u 22:22
Neznam da li bih trebala mijenjati vaznu jer mi izgleda da im je tijesnoSmile,ali rekose mi da one vole tako..sta mi vi savjetujete?!Tongue
Hvala Vam!

Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2008 u 22:33
vidiš da su sretni  Smile nemoraš presađivati...oni rastu i na žlici zemlje
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2008 u 22:42
Originalno poslano od člana iris iris napisao:

vidiš da su sretni  Smile nemoraš presađivati...oni rastu i na žlici zemlje

Hvala IrisTongueTongue!! Bilo me je strah da im vazna nije premala,vidis kako se guraju!!TongueTongue
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2008 u 22:46
možeš samo 2-3 koje su stisli  jako Tongue presaditi a i ne moraš
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2008 u 08:54
Neka se guraju, njima to paše, a baš su ti prekrasni.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
renee View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2008 u 14:22
Triša i Dora - 1.9. poslala sam vam paketiće sa Sempervivum. Neka im je sretan put.

A svi oni, koji bi željeli nabaviti sjeme Sempervivuma iz inostranstva, neka mi piše na renee(@)email.si.
Na vrh
dora View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2008 u 23:50
Ooo hvala, hvala Smile
Ocekujem paketic za cca 7 dana.

Na vrh
renee View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2008 u 07:52

Nadam se, da će prije ...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2008 u 09:52
Dakle, koja raskoš, a baš sam ti htjela reći da onaj jedini preživjeli koji si mi poslal ima mldog - baš me razveselio, a tvoja pošiljka još će me više.smile79
RIJEKA

Na vrh
renee View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2008 u 09:57
Vidiš. Triša, jedan je preživjeo odisejadu "ni 200 km za 3 nedelje ..." - brzina svetlosti ... :)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2008 u 15:44
Renee ovaj puta imam sreće, sve je stiglu u basprijekornom stanjusmile79.
Ne mogu vjerovati da je došlo tako brzo i uredno. Morat ćeš jednom doći u Rijeku da ti vratim plastike u kojima šalješ, baš mi dobro dođu za sjemenke.

Kad bi bar mogla ja tebi nešto poslati ili se na neki način odužiti, no mislim da to ide onim sistemom, ti meni, ja nekom drugom, on nekom trećem i tako svi sretni i zadovoljni.

Hvala, hvala, hvala, idem saditi.

RIJEKA

Na vrh
dora View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2008 u 18:38
Upravo sam prije par minuta dosla iz poste.
Paket stigao!

Sve zivo i zdravo u paketicu!
A kolko semperviviuma... majko moja Smile
Ja mislila poslaces mi 1 - 2 mozda komada.
Puno hvala!
Prekrasni su!
Nadam se da ce se svi primiti i razmnoziti (bilo bi zgodno buduci da sam ih sve zasadila zajedno, za sada dok se ne prime).

Stvano mi je zao sto ja tebi nemam sto za poslati... al mogu platit piće u Porecu kad dodes na more! Smile

Edit: Vidim da je i Trisi stigao - bas mi je drago, kolko sam shvatila prosli paktic je propao.

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2008 u 20:33

Moj prošli paketić je dora putovao tri tjedna ,pa je sve bilo pljesnjivo, a neki koji su putem rasli u škurom bili su bijeli, uglavnom od iste količine, kao što smo dobile danas preživio je samo jedan jedini.

A danas - sreća i ja sam sve posadila u istu posudicu, dok malo porastu i dok ih mogu sortirati, a onda ćemo vidjeti.

RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 96>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.