Aloa Vera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3839404142 46> |
Korisnik | |
domingo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Drago mi je za čuti da ovdje nalazim i na osobe koje vole ljekovite biljke. Aloa, dobro ju je imati pri ruci prilikom opekotina i posjekotina.
Mogu se naći kod nas na moru, vidio sam na Rabu da rastu samoniklo......možda sljedeće godine potražite. Dobro bi bilo i napraviti kremu od aloje. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
...more, nikad se ne zna... možda netko već otkrije da je za nešto ljekovita.... mejbe za pamćenje... nikad se ne zna .... a slučajnosti po dfiniciji ne postoje
![]() |
|
![]() |
|
dora ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 125 |
![]() Imacu jos jednu aloju za dat (rada hrpe mladica), pa ako hoces dam ti i jednu tu (iako ta nema veze s ljekovitoscu, al je zgodna).
|
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
...senilna sam do bola...... da nismo u rodu? ![]() |
|
![]() |
|
dora ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 125 |
Dogovoricemo se
![]() Samo se sjeti, pa mi na proljece posalji peem da kad rasadujem jednu odvojim za tebe (senilna sam do bola
![]() |
|
![]() |
|
![]() .....ja sam divljakuša, malo toga uzgajam, većinu divlje berem al ako trebš šta od ljekovitog bilja javi!! |
|
![]() |
|
Nije bed, ak ne bude problema prek zime s mojom alojom, dam ti mladicu na ljeto!
![]() |
|
![]() |
|
ma je al nije ona za lišce... :O) |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Meni treba neka koja ne naraste jako velika, jer nemam puno prostora.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Kak nije kad je?
![]() |
|
![]() |
|
...b...bbbb.....tužna sam što moja nije aloa...
...ajde bok!! |
|
![]() |
|
Aaa pa onda odlicno!
Brinula me njezina velicina jer ne raspolazem sa nekim supervelikim prostorom
Hvala na inforamcijama
![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Dora, aloe arborescens zbilja lijepo izgleda.Kako raste tako daje mlade
grane sa strane.Ali ne brini za visinu.Toliko naraste u optimalnim,
tropskim uvjetima.Kod nas nisam vidila višu od 1 m.
Stavi je vani ako je moguće. Brbe, to je krasna aloja ali moram još istražiti koja.I ja sam ih posadila nekoliko.Kod moje prijateljice raste čak u hladovini ispod bora, brzo se širi i krasno cvjeta. |
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Ma važno da je neka Aloa.... i da raste zdravo
![]() |
|
![]() |
|
Jok, ova moja je samo slicna tvojoj (tako mi se cini).
Tvoja ima daleko dulje i elegantnije listove, moja ima nekako zbijenije i krace.
Istina, moja biljka je manja, al fakat mi ne izgleda ko arborescens.
Na jednom od foruma sam pitala kaj bi mogla bit, pa su mi rekli arborescens, al meni se cini da to arborescens nije, pa reko idem pitat ovdje vidim da se kuzis.
Stavicu fotku kad se malo razraste oko sljedeceg ljeta
![]() Tvoja je predivna, stvarno mi se svida (moram ju jednom nabavit iako me brine visina/velicina al snacicu se nekako
![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Evo aloe vera potpuno mlada odvojena od majke prije mjesec dana.
![]() A ovo je Aloe arborescens koju još zovu Candelabre aloe, valjda zato što raste visoko (do 5 m ) i vrlo je ljekovita. ![]() Dora, možda ti ovo pomogne odgonetnuti tvoju ili poguglaj malo tako da joj napišeš latinski naziv. U svakom slučaju, pazi je. Moram još nešto ispraviti što se tiče mojih aloja.Ja ih ipak zalijevam češće sad ljeti, skoro pa svaki dan ali voda nikada ne leži na podlošku niti ga uopće držim sad dok su vani.A trebaju biti vani sve do zime (do +5 ). |
|
![]() |
|
Brbe, nažalost, to nije aloe vera.Aloe vera kao mlada biljka ima puno uže listove.I ja imam tu u vrtu.
Na ovoj slici možeš vidjeti aloe veru desno i tu tvoju lijevo.Dosta su različite ( pogledaj sliku ispod gerbera ).
Dora, ova tvoja je priličito nejasna.Raste u visinu kao stablo kao što čini arborescens...ali.volila bih da je slikaš samu.
Ili ja ću staviti sliku moje, možda ti to pomogne.
Odgonetnut ćemo nekako, ali ne zaboravi da ima najmanje 400 vrsta aloja.
|
|
![]() |
|
Mea culpa
![]() Cuj, ajd mi reci jel ovo arborescens:
![]() |
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Moja aloica (valjda vera) fino i ljepo napreduje...
sada sam imao akciju presađivanja i sređivanja pa kad sam ju izvadio iz vazice vidio sam da mi baca nešto kao mladicu al još je ispod zemlje....
uprvo sam mislio da je korijen koji se širi ali na rubu je i vrhovi su mu zeleni....
boh vidjet ćemo...
no za sada moja mala bebi ale je sretna i vesela
![]() |
|
![]() |
|
Griva, samo ti s njom učini kako je rečeno.Sve će se pokazati kad ona malo krene.
Dora, samo savim mlade biljčice nemaju nazubljene listove.To se dobro vidi i na tvojoj slici.Ova u 1. planu, mala nema zublje a majka-biljka ima.
Ova grivina nije aloe arborescens jer arborescens odmah raste u krug, svjetlije je boje i tanjih listova.Slikat ću popodne moju (sad sam na poslu ) pa ćemo možda biti pametnije.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3839404142 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |