Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Oglasi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tayberry
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tayberry

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
miškopiško View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miškopiško Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Tayberry
    Objavljeno: 10 Rujan 2008 u 14:41
za one koji ne znaju (a ni ja nisam znala do prošle godine) tayberry je križanac kupine i maline. Veličina  ploda je slična kupini, boja malini, a okusom je između. Slađi od kupine u svakom slučaju. Ja i moj muž smo ove godine digli plantažu tayberrya i sljedeće godine u proljeće će biti sadnica. U 6. mjesecu će biti zrelih plodova. Od njih se može raditi sve kao i od kupina...ja sam ove godine radila marmeladu i liker...ako je netko zainteresiran za sadnice ili za plodove, tu smoWink

View Raw Image' jQuery1221050435187="15">
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2008 u 14:55
prvi put čujem za to, ali zvuči zanimljivo, a bome i slasno

a cijena sadnice? a njega - mislim na položaj, zalijevanje, kako podnosi niske i visoke temperature?
sve nas zanima Wink
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miškopiško Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2008 u 15:17
mi smo ih kupovali po 10 kn...

ovako: prošle godine smo probali sa cca 100-njak sadnica da vidimo kako se to ponaša u našim klimatskim uvjetima. znači, kontinentalna klima, južna strana...navodnjavanje nismo imali nikakvo za te sadnice...morala bih pitati muža koji je točno pH zemlje...rastu kao kupine, znači u grmovima. redove smo formirali pomoću drvenih stupova, razapeli 4 nivoa žice (mislim da je razmak oko 50 cm). vežu se na tu žicu. Prezimile su bez problema, ljeto podnijele bez problema...daju plod od 3-4 kg po grmu. Beru se početkom lipnja, prije malina i kupina...to im je komparativna prednost na tržištuWink

eto...pitaj šta te još zanimaSmile
Na vrh
Dalmax22 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 665
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dalmax22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2008 u 16:05
Ja sam probala i jako su mi ukusne.
Koliko ce kod tebe koštati sadnica?
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2008 u 19:47
I mene zanima koja je cijena, te kad ih je najbolje saditi, sada ili na proljeće?
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miškopiško Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2008 u 08:45
zavisno od veličine sadnice, 8-10 kn. mi smo ih sadili oba puta na proljeće, sa u jesen se "grobaju" vrhovi za nove sadnice u proljeće.
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2008 u 08:49
miškopiško, ubilježi me za sadnice na proljeće!
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miškopiško Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2008 u 08:54
ok...Smile pišem...koliko trebaš?
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2008 u 09:02
Još ću ti javiti ovih dana, kad vidim gdje ću ih saditi.
smile127

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miškopiško Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2008 u 09:05

ok...čujemo seSmile

Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2008 u 09:07
šta znači "grobaju" ? Embarrassed
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miškopiško Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2008 u 09:12

to je postupak kojim najjednostavnije dobiješ sadnice takvih biljaka...na jesen iskopaš malu rupicu pored grma i spustiš vrh jedne grane unutra. zatrpaš i na proljeće ona nikne s druge strane van... odrežeš ju na visinu 30-ak cm i izvadiš iz rupe. To je sadnica. Kako je stručan naziv tog postupka, ne znam...tako to kod nas zovu.

Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2008 u 09:22
hvala miškopiško Smile
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miškopiško Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2008 u 09:29
Wink
Na vrh
Dalmax22 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 665
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dalmax22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2008 u 20:14
zagrobaju=povaljenice??
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2008 u 20:26
U! Super! Piši i mene prosim te za proljeće. Još ti bum rekla koliko kad napravim plan!

Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2008 u 21:14
 i mene piši za proljeće,za 20 komada sigurno! Baš super što ih imaš! Kako bi dostavili plodove? Koliko sam skužila i njih nudiš... po kojoj cijeni?
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2008 u 23:39
Originalno poslano od člana Dalmax22 Dalmax22 napisao:

zagrobaju=povaljenice??

TočnoWink
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miškopiško Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2008 u 10:44
Originalno poslano od člana hana hana napisao:

i mene piši za proljeće,za 20 komada sigurno! Baš super što ih imaš! Kako bi dostavili plodove? Koliko sam skužila i njih nudiš... po kojoj cijeni?

baš mi je drago da postoji interes za ovu biljku, s obzirom da je prilično nepoznata kod nas...ove godine smo prodavali po prosječnoj cijeni od 30 kn kg...tip je dolazio k nama po ovakve kutijice i odvozio na zelenu tržnicu...neke cure su mi rekle da su u Čakovcu takve kutijice koštale 12 kn (u kutijici ima cca 300 g).
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1556
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2008 u 15:39
zapisujem se za 10 kom.reci hočeš adresu odmah ili na proljeće i kada na proljeće.
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,500 sekundi.