Tayberry |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Korisnik | |
miškopiško ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 489 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 10 Rujan 2008 u 14:41 |
za one koji ne znaju (a ni ja nisam znala do prošle godine) tayberry je križanac kupine i maline. Veličina ploda je slična kupini, boja malini, a okusom je između. Slađi od kupine u svakom slučaju. Ja i moj muž smo ove godine digli plantažu tayberrya i sljedeće godine u proljeće će biti sadnica. U 6. mjesecu će biti zrelih plodova. Od njih se može raditi sve kao i od kupina...ja sam ove godine radila marmeladu i liker...ako je netko zainteresiran za sadnice ili za plodove, tu smo
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
prvi put čujem za to, ali zvuči zanimljivo, a bome i slasno
a cijena sadnice? a njega - mislim na položaj, zalijevanje, kako podnosi niske i visoke temperature? sve nas zanima ![]() |
|
![]() |
|
miškopiško ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 489 |
mi smo ih kupovali po 10 kn...
ovako: prošle godine smo probali sa cca 100-njak sadnica da vidimo kako se to ponaša u našim klimatskim uvjetima. znači, kontinentalna klima, južna strana...navodnjavanje nismo imali nikakvo za te sadnice...morala bih pitati muža koji je točno pH zemlje...rastu kao kupine, znači u grmovima. redove smo formirali pomoću drvenih stupova, razapeli 4 nivoa žice (mislim da je razmak oko 50 cm). vežu se na tu žicu. Prezimile su bez problema, ljeto podnijele bez problema...daju plod od 3-4 kg po grmu. Beru se početkom lipnja, prije malina i kupina...to im je komparativna prednost na tržištu
![]() eto...pitaj šta te još zanima
![]() |
|
![]() |
|
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Ja sam probala i jako su mi ukusne.
Koliko ce kod tebe koštati sadnica? |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
I mene zanima koja je cijena, te kad ih je najbolje saditi, sada ili na proljeće?
|
|
![]() |
|
zavisno od veličine sadnice, 8-10 kn. mi smo ih sadili oba puta na proljeće, sa u jesen se "grobaju" vrhovi za nove sadnice u proljeće.
|
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
miškopiško, ubilježi me za sadnice na proljeće!
|
|
![]() |
|
ok...
![]() |
|
![]() |
|
Još ću ti javiti ovih dana, kad vidim gdje ću ih saditi.
![]() |
|
![]() |
|
ok...čujemo se |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
šta znači "grobaju" ?
![]() |
|
![]() |
|
to je postupak kojim najjednostavnije dobiješ sadnice takvih biljaka...na jesen iskopaš malu rupicu pored grma i spustiš vrh jedne grane unutra. zatrpaš i na proljeće ona nikne s druge strane van... odrežeš ju na visinu 30-ak cm i izvadiš iz rupe. To je sadnica. Kako je stručan naziv tog postupka, ne znam...tako to kod nas zovu. |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
hvala miškopiško
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
zagrobaju=povaljenice??
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
U! Super! Piši i mene prosim te za proljeće. Još ti bum rekla koliko kad napravim plan!
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
i mene piši za proljeće,za 20 komada sigurno! Baš super što ih imaš! Kako bi dostavili plodove? Koliko sam skužila i njih nudiš... po kojoj cijeni?
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Točno ![]() |
|
![]() |
|
baš mi je drago da postoji interes za ovu biljku, s obzirom da je prilično nepoznata kod nas...ove godine smo prodavali po prosječnoj cijeni od 30 kn kg...tip je dolazio k nama po ovakve kutijice i odvozio na zelenu tržnicu...neke cure su mi rekle da su u Čakovcu takve kutijice koštale 12 kn (u kutijici ima cca 300 g).
|
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
zapisujem se za 10 kom.reci hočeš adresu odmah ili na proljeće i kada na proljeće.
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |