Minijaturne ruže - rosa sp. |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 10> |
Korisnik | |
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Ja svoje gnojim sa specijalnim gnojivom za ruže u granulama. Gnoje se 2-3 puta u sezoni. Jednostavno je nije skupo i ne razmišljam da li sam dosta stavila kojeg minerala ili sl kaj im treba za rast
|
|
nema kruha bez motike
|
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Sada kad si me sjetila i skrenula pažnju mislim da mojima i fali željeza....
jer kad usporedim moje sa ovima tek kupljenima iz MBM-a moje imaju po nekoliko nijansi svijetlije lišće....
|
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Možda je do zemlje. To mi je jednom objasnio Tropi. Moje sve nekako vuku na crveno. Čak i čisto bijela nije bijela nego boje breskve. Tropi kaže da imam previše željeza u zemlji.
|
|
nema kruha bez motike
|
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Ma zabrinuo sam se zato jer grmić od kojeg sam uzeo pelcere još uvijek cvijeta i ima ljepo nježnu roza boju...
a ovo šta sam zapelcao i sada raste na divlje priprema bogatu cvatnju.. već su se dva cvijetića otvorila ali su skroz skroz bijeli....
pa me čudi takva promjena...
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
mislim da nemaš razloga za brigu i (pogotovo) suze
moje čisto laičko mišljenje je da je tvoja ružica još mlada i super je da je ona već uopće cvjetala ja sam primjetila da kod mene ruže imaju različitu boju cvijeta u proljeće i sad krajem ljeta u proljeće su boje dosta intezivnije, da ne kažem šarenije, a cvijet naravno veći, ljepši... sigurna sam da će na proljeće imati roze cvjetiće |
|
![]() |
|
Imam jedno pitanjce.....
Kao što se vidi na slici gore ta mini ružica je roza....
uspio sam zakorijeniti reznice i sada su već bujne i cvijetaju....
Samo je problem... matični grm ljepo cvate u nježno roza boji a kod mene čisto bijela!?!?!?!?!?
ZAŠTO???
![]() |
|
![]() |
|
Eto malo se poskitao susjedstvom i našao izvor ljubomore...
ili fini grm kojeg treba očerupat za pelzeve....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jednostavno svaki put kad prošetam pored ne mogu se nagledat tog grma...
i naravno morao sam si uzet pokoji pelzerić jer je jednostavno pre pre ljepa ruža i praktički raste na divlje pored kuće, neodržavana i zarasla svime i svačim...
najbolje je to da sam uslikao samo jedan grmić a ima još 2 takva....
ja bi da meni izraste takav monstrum....
P.S.: slikano je mobitelom pa je onak hmmmm mutna slika...
![]() |
|
![]() |
|
Mini ruže su stvarno prekrasne i dekorativne za balkon i za u stan....
nešto prekrasno...
prije neki dan sam otkrio u susjedstvu kuću koja ima tri ogromna grma fairy varijante ... barem se nadam....
ogromni grmovi i na jednoj štapki puuunnooo prekrasnih malih i punih roza cvijetića...
jednostavno ne možeš se nadiviti tom grmiću...
i jednostavno morao sam se vratiti drugom prilikom sa škarama i uzeti si pelcić...
ehh samo je problem da eto sa ružama nemam ni blage šta, kako, kamo i kuda
![]() no odrezao sam onako cirka 10 cm grančicu i doma skinuo cvijetiće, skinuo zadnja 2-3 listića i onda taj pelzerić zasadio u vlažnu zemlju...
vazicu stavio na terasi u sijeni sa dosta vlažnom zemljom...
sada se samo nadam da se odluče uhvatiti i počet rasti... jer jednostavno su predivne...
i usput kupio sam si i jednu majenu mini ružu crvene boje u trgovini...
ehh ako ovako nastavim trebat će mi još jedan stan samo za cvijeće....
![]() |
|
![]() |
|
dugokosa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
ma ne ljutim se ja na njih nego na deklaracije na kojima tako šturo piše na tim mojima je pisalo samo mini ruža ,iako nisam stučnjak za imena pojedinih biljaka bilo bi mi draže da piše boja,sorta i sl.
|
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
on the cloud ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 258 |
Na žalost, moram ti reći da to nije Fairy.
A je li gospođica divljakuša, uistinu ne bih znala reći.
Bilo bi dobro malo proučiti literaturu.
Ima vrsta grmolikih i puzećih ružica s jednostavnim cvijetom koje kad dostignu željenu visinu i širinu bogatstvom cvatnje nadopunjuju i zamjenjuju skromnost malobrojnih latica.
Stoga, nemoj se ljutiti na "sirotice". Možda te iznenade već ove godine.
|
|
![]() |
|
dugokosa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
evo to je ta mini ruža kaj su mi je prodali izgleda divljakuša i to sve tri
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
on the cloud ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 258 |
Ja mislim da je tvoja također Fairy ili Bonica 82.
Ali u usporedbi s prstom na fotografiji više nalikuje na prvu.
Da, to je preslatka ružica koja izraste u gust zdrav grm i privlačna je tijekom cijele sezone.
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Preslatke su te s mini cvjetićima. Ali da baš tak mini znaju biti!
Evo danas uslikala jednu pokrivačicu tla koju sam si nabavila ove godine! Pa recite da nije mini. Ali mala raste ko šašava! ![]() u usporedbi s kažiprstom ![]() Pogledajte samo punoću tog cvijeta! Nešto prekrasno! |
|
![]() |
|
Zacijelo su to grmolike ružice Fairy. One imaju sitne listove veličine šimšira i veoma su zdrave. Cvijet im je također sitan, ali se javlja tijekom cijele godine u velikim skupinama, pa grm izgleda poput ružičastog slapa - naravno, ako imaju ružičasti cvat. Ja imam još jednu vrstu sitnog lista, također grmolike i bujne, bijele boje - također prekrasne, kao i jednu vrstu puzavice Superior Blaze s nešto, čini mi se, ipak većim listićima.
Da je procvjetala, znala bih pouzdano, no, po onome koliko se vidi, mislim da je to ipak Fairy.
Izuzetno zahvalna ružica koju se može orezivanjem držati pod kontrolom, jer naraste i do metar u širinu, a bujna je i prekrasno zdrava i kad ostale ruže podlijegaju raznim bolestima.
|
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
nema ti tu nikakve velike razlike od ostalih ruža, zalijevanje, prihranjivanje redovito, nek budu na sunčanom mjestu i pazi da ih ne prskaš po listovima (to je izgleda moje dovelo do bolesti).ali moram ti priznati da su tvoje ružice dosta veće od mojih mini ruža.
|
|
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Šeflera i Miha žive u Jaski, pa probaj pitati da ti saznaju.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
mene zanimaju mini ruže kupila sam ih u kauflandu imaju srtašno sitno lišće budem ih slikala pa ih stavim ne znam kako njih uzgajati inače ako netko zna na dekl. piše da ih proizvodi netko u jaski
|
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
triša kiša im baš neće pomoći jer su na balkonu di su zaklonjeni, ma bitno samo da se izlječe
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |