Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Čuvarkuća - Sempervivum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Čuvarkuća - Sempervivum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8485868788 96>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
marija maja View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 63
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marija maja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2008 u 09:04
renee padoh u nesvjest gledajuci sve one cuvarkuce, predivneeeee su, uh jos mi nije dobro. smile42
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
renee View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 120
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2008 u 08:13
Ova prva slika - to je S. arachnoideum / kultivar? / i on 100% NIJE avtohton nigdje na Balkanu.

Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 23:06
Uvijek nesto novo naucim..pa tako da je i ovo jedna vrsta CuvarkuceTongue..kako sam sretna jer bas ih obozavam!!TongueBig%20smile..
Vidjet cemo kakva ce biti sledece godine,jer sam je donijela s planine!

S cvijetom:

SmileSmile
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
ljubica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 48
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljubica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 08:54
Originalno poslano od člana barek barek napisao:

ljubice, mi kontinentalci imamo alternativu za ovakvo kamenje-prošeći šumom i vidjeti ćeš čudesa od korijenja.ako ga hoćeš na duže vrijeme, izrezbariš natrule dijelove, a zdravo drvo dobro premažeš bezbojnim lakom.

Tu alternativu sam već iskoristila , a i kamenja se nađe i kod nas,
ali ovako nešto kod nas sigurno nema -meni je svaki i najmanji kamenčić umjetničko djelo, stvarno je priroda veličanstvena!
Sreća pa nisam neki snagator inače bi sve stijene preselila k sebi, nego ovako gdje god da sam u prilici - ponesem kući ono što mogu sama podići  u prtljažnik. I kod toga najteže mi je izabrati koji bi kamen ponijela jer uvijek mislim da je onaj ljepši koji je ostao.
I korjenje je lijepo na svoj način ali ipak je prolazno
pozdrav!
Na vrh
renee View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2008 u 08:24
Triša, evo nekoliko fakata:

Sempervivuma (uključujući Jovibarbe) ima oko 70 sorti. Te sorte imaju podvrste (sssp.) i variete (v.) in geografsko podrijeklo (coll. = collected, from, de ... ).

Dalje: ima preko 4.000 (četiri tisuće) hibrida sa imenima ...

Dalje: ima bog zna koliko sejanica bez imena ....

Zaključak:

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2008 u 07:45
renee moje-tvoje "mrvice" - tako ih zovem od milja, čini mi se već napreduju, tako da sada na sajmu u Rijeci, samo sam šetala i vodila monolog: ovog ima, ovo bi mogao biti onaj i sličnosmile211
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
renee View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2008 u 07:18
Markezit, nadam se da će ti sempsi u idućim godima pravit mnogo veselja.

Na vrh
MARKEZIT View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 301
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MARKEZIT Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2008 u 20:16
samo da se zahvalim renee evo tvoje pošiljkesmile79
Na vrh
renee View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2008 u 18:08

kako sačuvati čuvarkuću od propadanja zajedno s cvijetom-odrezati cvijet?

Na to pitanje već sam se razpisala u ex-jugo kutku međunarodnog sempervivum foruma, no da ponovim:

Mnogi su me pitali kako spasiti čuvarkuću, kako sprečiti gubitak biljke koja je počela rasti u visinu in formirati cvijet.

Odgovor jest: to se nemože.

Na žalost svaka čuvarkuča za nekoliko godina procvate i odumire. (Doista, neke od njih poznate su po tome što brzo procvatu, a druge opet po suprotnom - naprimjerice Oddity).

Do cvatnje čuvarkuća je trebala napravit mnoštvo malih čuvarkućica...

Budite pažljivi kod kupnje čuvarkuća i kod razmjene: nikad ne kupite čuvarkuću ako je samo jedna biljka u tegli ... Ta bi mogla procvat i izgubili biste još tu jednu.

A što se tiće razmjene, ja uvjek šaljem mlade biljke koje su izrasle te iste godine. Ako pošaljem stariju biljku primaocu moglo bi se desit baš ono što nitko ne želi - da je izgubi zbog cvatnje ...
Na vrh
dora View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 125
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2008 u 11:03

Nas, ja zdravo seljaacki poimam svijet. Nista nije vjecno, to je moja filozofija (vrijedi za sve zivo, ukljucujuc i strojeve Wink), zato mi je zadiranje u prirodan tijek zivota biljke nonsens.

Znaci da imas agavu, nakon 20 - 30 godina posjekao bi joj cvijet jer ce nakon cvatnje riknut? LOL
Pa ona zivi da bi cvjetala, to joj je svrha Tongue 

Ma samo sam pitala jer me osupnulo da to ljudi rade Smile Nista osobno.

I bonsai mi je friki stvar. Mucenje drveca dok ne zakrljzlja... strasno... uzas.
Na vrh
barek View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 25
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje barek Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2008 u 00:59
nisam bog, ali dokle god budem mogao utjecati na nečiji životni tok između ostaloga i u svrhu produljivanja života to ću i činiti, ni šimširi ne bi bili onako lijepi u topiary formama pa ni bonsaii.bolje da živi ne ispunjavajući (neosnovne) uvjete, nego da ih ispuni jednom i nestane u agoniji cvjetanja.nije li ti priča o umiranju u cvijetu tužnija od intervencije vrtlara radi produbljivanja romanse.ha ha.malo se šalim, ma predugo mi traje to čekanje da se popuni praznina a onda nema "vođe" oko kojeg se sve vrti.pozz
Na vrh
dora View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 125
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2008 u 00:28

Sori sto ulecem, al pitanje ak moze Tongue 
Zasto bi zelio poremetiti prirodan tok zivota neke biljke time da joj uskracujes cvjetanje?
Bez obzira sto cvjetanje kod sempervivuma znaci uvenuce najvece biljke, ali ona za zivota izbaci toliko mladih da ces ih imati napretek pa cak i da vise biljaka cvate odjednom.
Na vrh
barek View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje barek Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2008 u 23:57
ljubice, mi kontinentalci imamo alternativu za ovakvo kamenje-prošeći šumom i vidjeti ćeš čudesa od korijenja.ako ga hoćeš na duže vrijeme, izrezbariš natrule dijelove, a zdravo drvo dobro premažeš bezbojnim lakom.
Na vrh
barek View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje barek Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2008 u 23:55
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2008 u 22:46
Vjeruj mi , ljubica, okružena sam samim kamenom ali ovakvih, kao ovaj na prvoj slici, ima samo na jednom , meni poznatom, mjestu.
Na vrh
ljubica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljubica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2008 u 09:42
vauuu!
gdje rastu ovakve vaze?  Shocked

Predivno, a tek kad narastu čuvarkuće!
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2008 u 23:31
Kako vidim da sempići vole kamenjare i da se svi dovijaju kako će ih što maštovitije smjestiti, pošla sam i ja u prirodu u potragu za zanimljivim kamenjem.
Ne mogu vjerovati da sam ovo pronašla na mjestima gdje godinama prolazim a ništa ne vidim.
Ovo je prava prirodna vaza sa velikom rupom u sredini sve do dna:

I ovaj ima mjesta za puno sempića.Samo da mi porastu ovi što mi ih je renee poslala:smile79

Na vrh
ljubica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljubica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2008 u 10:02
Hvala, upravo to, malo ovaki i onaki.
znala sam da ćeš skužiti što sam mislila.
Predivne su to biljčice da ne možeš izdvojit koja je ljepša od koje, a pogotovo kad ih ima toliko ko ti!
pozdrav!

Na vrh
renee View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2008 u 06:05
ConfusedAngryShockedStarLjubica, ono @od oka@ -LOL malo takvih i onakvih može. Poslat ću ih u ponedeljak ... Ako ne buide kiše preko vikenda.
Na vrh
ljubica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljubica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2008 u 13:37
Može meni nekoliko- od oka, crvenih, dlakavih manjih većih, zelenih
ti odluči , nadam se da da još nije kasno.
svi su lijepi na svoj način.
pozdrav!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8485868788 96>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.