Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Voće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mandarina
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Mandarina

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2010 u 01:54
Pratim ovu temu od ranije, dugo nije nitko ništa pisao, pa me je ugodno iznenadio novi post...Vidim da se traže savjeti za manderinu i to za područje Rijeke....Ja sam isto iz Rijeke i imam 3 manderine u vrtu već nekoliko godina...Dobro su napisale Jurica i Terezija .....Treba presaditi u proljeće po napisanim uputama....Moje su manderine ove godine imale dosta plodova, bili su slatki i vrlo ukusni....Sunca nije nedostajalo..Evo jedne slike zrelih plodova manderine, slikano u listopadu prošle godine...
sutra je novi dan
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Jurica View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 234
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jurica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2010 u 16:43
Moje iskustvo isto nije neko,ja sam svoju mandarinu iz tegle prošlo proljeće presadila u vrt(južna strana,zaštičena od bure),imala je plodove(možeš pogledati u mom vrtu),a sad čekam da vidim kako će dalje.Na proljeće ću dodati kompost,malčirati,a pognojim ju folijarno(preko lista).Stavi slikicu pa da pratimo što se događa.Inače isto sam u primorju(Jadranovo).
Na vrh
Terezija View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 233
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Terezija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2010 u 23:46
Ne znam kakva su iskustva drugih uzgajivača agruma u Rijeci, ali mislim da za uzgoj nedostaje topline. Najbolje je presaditi na jesen ali pažljivo sa cijelim blokom zemlje i nastojati da blok bude kompaktan odnosno da se zemlja ne raspe. Presaditi ga u dosta veliku rupu u koju treba dodati 5 lopata zrelog stajnjaka i malo više od pola kg (zavisi koliko je stablo) umjetnog gnojiva N:P:K=7:14:21Dodano gnojivo izmješati sa zemljom, pažljivo staviti stablo na istu razinu kako je i bilo ranije, dobro ugazti nogama da se zemlja zbije i zaliti.
Presađuju se u pravilu mlađa stabla (2-3 god)
Možeš pokušati isto krajem veljače.
 Uspjeh zavisi najviše o tome hoćeš li ga upjeti iskopati sa čvrstim blokom zemlje. Držim fige! Ako uspije, na proljeće mu se može dodavati ono specijalno gnojivo za agrume.Smile
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2009 u 02:06

Može li mi netko reći kada je najbolje vrijeme za presaditi mandarinu? Iz Rijeke sam.. Moja je zasađena prije dvije godine, slabo napreduje jer joj valjda fali sunca ali je ipak dala 3 mala ploda. Muči se ona a i ja sa njom gledajući je kako slabo napreduje..Unhappy Možda još koji savjet za bolji napredak i više plodova.. Hvala svima!
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2009 u 02:54
Vidim da od lani nitko nije posjetio ovu temu.Kako ja u vrtu imam 3 manderine koje imaju lijepe plodove eto stavljam jednu slikicu za sada zelenih manderinki.....
sutra je novi dan
Na vrh
bondi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 20
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bondi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2008 u 19:51
Mislim da ih u Rijeci nema puno.
Na vrh
bondi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bondi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2008 u 19:51

Na vrh
bondi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bondi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2008 u 19:50
Evo da se pohvalim, imam i ja jednu malenu mandarinku, kupljenu prošle godine, sadnicu sam pronašla u jednom supermarketu, došla sam po kruh, a otišla kući sa kruhom i sadnicom mandarine. Cijelo ljeto sam ju marljivo zalijevala, i obradovala me sa osam preslatkih mandarina!

Na vrh
Citrus reticula View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Citrus reticula Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2008 u 13:24
Originalno poslano od člana Fermina-Daza Fermina-Daza napisao:

Dobro došla, mandarino.[IMG]smileys/emot130.gif" align="middle" alt="smile75" />
Pokaži nam sliku tvojih mandarina, sigurno ih imaš[IMG]smileys/emot67.gif" align="middle" alt="smile187" />

Naravno.
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2008 u 23:47
Dobro došla, mandarino.smile75
Pokaži nam sliku tvojih mandarina, sigurno ih imašsmile187
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Citrus reticula Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2008 u 21:53

...i ne samo za dolinu...[IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley2.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Wink" />

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2008 u 12:48
...i ne samo za dolinu...Wink
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Citrus reticula Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2008 u 12:17

Prvenstveno dr.Gatina i njegove ekipe stručnjaka i entuzijasta.

Točno. Iako znam da su se ljudi u Neretvi rugali kad je Stanko Parmač donio mandarinu....a to su bila ipak neka zlatna vremena za dolinu...pa što god mislili.
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2008 u 10:02

Prvenstveno dr.Gatina i njegove ekipe stručnjaka i entuzijasta.

Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Citrus reticula Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2008 u 21:44
Originalno poslano od člana Terezija Terezija napisao:

Fermina, bravo! oduševljena sam izgledom i urodom. Slažem se s tobom da je ovako nešto moguće samo u Neretvi, na plodnom aluvijalnom tlu.Ali, svega toga ne bi bilo da nije bilo stručnjaka entuzijasta bivšeg PIK"Neretva" Opuzen koji su introducirali mandarinu u Neretvi.

Da...i Stanka Parmača.
Na vrh
Terezija View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Terezija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2008 u 22:05
Fermina, bravo! oduševljena sam izgledom i urodom. Slažem se s tobom da je ovako nešto moguće samo u Neretvi, na plodnom aluvijalnom tlu.

Ali, svega toga ne bi bilo da nije bilo stručnjaka entuzijasta bivšeg PIK"Neretva" Opuzen koji su introducirali mandarinu u Neretvi.
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2008 u 00:26
U mojima nigdje ni jedne sjemenke.Clap
Na vrh
Terezija View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Terezija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2008 u 00:06
Originalno poslano od člana mima mima napisao:

Presadi je u veću posudu, ako iz nekog razloga ne možeš u zemlju, malo pognoji. Eventulano kupi još jednu, jer voćke je dobro saditi u paru.

Mandarina Unshiu koja se kod nas masovno sadi i koju sam vidjela na slikama nema potrebe za oprašivanjem .Ona zameće plodove bez oplodnje što se zove partenokarpija. Plodovi su bez sjemenki ali ,ako su pored nje drugi agrumi može se dogoditi da ima sjemenku.
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2008 u 23:17
Znate pošto ih proizvođač prodaje?- od 1.5 kn/kg malih do 2.5 kn/kg većih.Thumbs%20Down
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2008 u 23:11
Ovo je moj nasad mandarina.Naravno, gdje nego u Neretvi.Samo tamo mogu biti ovako dobre mandarine.Imat ću ih 4-5 000 kg, ekoloških.Znate zašto?
Jer nismo stigli ni pognojiti ni poprskatiLOLLOLLOL :

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.