|
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8081828384 89> |
Korisnik | |
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
![]() |
pa jesi sigurna da one vole stalno micanje iz prostorije u prostoriju, ja moje baš ne diram , -sa prozora na stol i nazad (dok ih natapam )
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Ginger ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
![]() |
Rezultate ću javiti svakako
![]() |
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
![]() |
nisam to probao ali ne košta te ništa da probaš....i naravno nama izneseš dojmove.
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
Ginger ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
![]() |
Ja sam nedavno dobila Phalaenopsis za rođendan, moja prva orhideja. Planiram joj kupiti društvo čim se na nju naviknem. Cijeli stan mi gleda na istok pa mislim da je to u redu. Imam samo pitanje vezano uz seljenje u kupaonu; naime čula sam da orhideje jako vole kad ih se ostavi u kupaoni za vrijeme dok se tuširaš (odgovara im para) i poslije vrati na mjesto, ali onda opet piše na nekoliko mjesta da ne vole da ih se seli. Ima li netko iskustva s "tuširanjem"? |
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
![]() |
pomojem skromnom znanju o orhidejama nema potrebe za presađivanjem.ti korijeni su vjerojatno zračni i to je normalno. |
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
anagalis ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 13 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 324 |
![]() |
I ja sam se zaljubila u orhideje pa sam sad vlasnica dvaju phalova.
Nadam se da će mi uz vašu pomoć dobro napredovati!!!! ![]() |
|
![]() |
|
suzana29 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 24 |
![]() |
halo društvo da se javim ja imam sad oko desetak orhidea isve su žive i zdrave ali me zanima jel je moguće daorhideje ocvjetaju ida za oko mjesecdana tjerajunove granćice za cvijet?'kako da znam kad ih treba presaditi i gdje ima za kupiti tih prozirnih teglica naime imam par orhideica kojima je počelo laganoizlaziti korjenje iz teglica
|
|
žuna
|
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
![]() |
moje su sad opet u fazi cvjetanja , i to čak tri su pustile grančice sa cvjetovima , tako da sam onda mirna , unesla sam ih u sobu , jer one vole toplinu
|
|
![]() |
|
bubica 78 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 259 |
![]() |
da trebaš ih razdjeliti.
Na mojoj slici ova mala orhideja u ljubičastom lončiću je rasla na ovoj u smeđem lončicu.Trbaš je otkinuti (odrezati) tako da novoj orhideji ostanu keikiji tj zračno korjenje koje je dovoljno dugo za novu orhideju. zalijevanje orhideju potapanjem se isto prakticira, mada ja više volim dobro je zaliti + naravno redovito špricanje. |
|
začin mora teći
|
|
![]() |
|
Milena ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 15 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 12 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
stigla i kod mene još jedna. Opet bila akcija u Baumaxu svega 20 kn, pa kako onda da odolim. Pojma nemam koje je boje cvijet, dakle slijedi išćekivanje.
|
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
![]() |
Svakako pokušaj s Cymbidiumima ,dobro podnose niže zemperature a ljeti mogu biti vani u vrtu....ha jesmo te pridobili!!!!!
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
![]() |
Dakle- neumorni ste! Kaj da vam velim, ali gledajući orhideje i čitajući o tome kako ih volite počela sam se lomiti! Ja ih nisam ljubitelj jer imam filing da me gledaju. Fascinantne su bez daljnjeg, a ja se lomim i lomim!
Tropi - da li se sjećaš koju si mi ono orhideju preporučio- neka koja stoji vani do mraza, a onda ju unesem u kuću da me gleda!??! Nemrem se sjetiti, a mislim da bi probala ja malo njih gledati ![]() |
|
![]() |
|
CANDIDA ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 16 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 38 |
![]() |
help.. moj phal je ocvao,ima kao neki pupoljčić još, ali on je takav kakav je bio i prije nekih 3 mjeseca... inače su mu listovi ovakvi kao na slikama gore, svijetlozeleni i mekši.. jedan je otpao... kad sam je dobila je već bila u takvom stanju...
korjenčiće sam porezala kaj je ilo mekano i trulo, ostali su zeleni, tjeraju mlade (ili kak god da se to zove) a ima ui novih listića... jel kreće na bolje i dal da se nadam cvatu ove godine? jel da ju gnojim sad? |
|
![]() |
|
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
![]() |
Tropi, kada vraćamo orhideju u zemlju da li treba ostaviti neke korjenčiće vani ili ih sve staviti i zatrpati korom.
Moja se cijela grana osušila, do kud da ju odrežem?
|
|
![]() |
|
![]() |
sad sam pogledao i čini mi se da je zdravo korijenje.hvala na savjetu
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
bubica 78 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 259 |
![]() |
destilirana vode je jako kisela, tako da sam je uvijek miješala sa odstajalom vodom.
Ova u sredini mi se čini još i najbolja. Nisu tako loše, ako se budeš brinuo za njih , bit će i bolje. |
|
začin mora teći
|
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
![]() |
mislim da su O.K....
Listovi izgledaju malo mlitavo,ali vjerojatno zbog uvijeta u kojima su bile.Puno je vaznije da pogledaš korijenje kroz prozirnu teglu....mora biti svijetlo zeleno bez tragova truljenja....ako primjetiš,izvadi iz tegle otresi zemlju i čistim ,oštrim škarama odreži sve mrtvo i ponovo posadi u istu teglicu i istu zemlju.Prvo stavi biljku u teglu pazeći da ne polomiš korijnje i nasipaj ju s korom(zemljom) .Lagano lupni po tegli 2- 3x da se slegne i zali.... |
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
![]() |
hvala,molim izrazite svoje stručno mišljenje o mojim prvim orhidejama.kako vam čine. |
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
Nikolina ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 16 |
![]() |
pozdrav... stavila sam izdvojeni post za svoju orhideju, a i dalje čitam ovaj vaš odjeljak jer imam pitanja o zračnim korjenima, da li se na mojoj slici uopće vide? molim vas da pogledate post problemi s korjenom i listom orhideje i neka mi netko da savjet što još mogu napraviti...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8081828384 89> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |