Potočnica - Myosotis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3456> |
Korisnik | |
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ova Lobelia bi trebala biti jednogodišnja. Neće više cvjetati osim ako ti se nije sama rasijala.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
E bravo još bolje, plava je po mom guštu, a kad bude ponovo cvjetala - utvrdit ćemo gradivo.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Izgleda da je lobelija. Bar mi tako na drugoj fotki izgleda.
Triša, nisi ti neznalica. Svatko nešto zna, a nešto ne zna. Tu smo da si prenesemo znanja i iskustva.
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Da nije lobelija?
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Moja Kika ja sam neznalica, ja to stalno imam pod potočnica, sitni su cvjetići, ali je slikano jako iz bliza, kad sam dobila vjerovala sam da je potočnica. Evo slika iz malo dalje, pa da mi kažeš što to ja onda imam. |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Triša, da li si greškom postavila tu fotku? Ovo mi ne liči na Potočnicu.
|
|
![]() |
|
Upravo tako je s njima i strašno su zahvalne, pa ču i ja od ovih pustiti neka se rašire po travnjaku, gdje ne kosim, baš su slatke.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Kao što shasha rekla kada jednom posadite potočnicu više ju ne možete zaboraviti, a ni riješiti je se. Ja sam prije 7-8 godina kupila JEDNU teglicu. Ocvala je i ja mislila propala. U jesen sam između betona izvlačila mlade biljčice i posadila 3-4 u vrt. A od tada svake jeseni mogu posaditi cijelu ral potočnica.
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Frida, držimo ti fige da sve dobro prođe i za tebe i za tvoje biljke!!!
I ja imam sličnih strahova: uskoro idem na tjedan dana na more i također mislim nešto od cvijeća posaditi, ali me strah kako će to izgledati i hoće li preživjeti ako ih ne zaljevanm do kolovoza, kada opet idem???
Ah, morat ću nešto organizirati...
![]() |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
ja sam potočnice donijela s Bjelolasice ove godine...samo dva
grmića i lijepo su rasle u teglici na balkonu , kao i šumske
jagode..ovaj sam vikend bila na otoku i presadila sam to sve u
vrt...potočnnice su u ocvaloj fazi, ali se nadam da ce se
rasijati...vidjet cemo iduce proljece...malo me i strah jer je kod nas
več nastupila susa, a vode je u gusterni nedostatno za sve potrebe
tijekom ljeta...morat cu se snalaziti da odrzim moj pocetnicki vrt...
|
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Ja sam nabavio sjeme preko interneta.Bilo je to prije 2.godine.U vrećici je bila mješavina plavih i rozih.Nažalost nemam je više u vrtu jer se izgleda nije zasijala u dovoljnom broju jer je druge godine bilo nešto malo.Vjerojatno sam zatro sjeme kad sam okopavao...
|
|
![]() |
|
Potočnica ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Proljeće, hvala na dobrodošlici!
Tropi je napisala: Postoji i još jedna varijanta za uživati u ovom cvijetu.Zove se Cynoglossum chinense-kineska potočnica.Cvate kroz ljeto do jeseni vrlo je sličnog izgleda kao ova naša samo nešto veća.... Zato me zanima gdje da nabavim tu kinesku jer nisam nikada čula da potočnica cvate kroz ljeto do jeseni! |
|
![]() |
|
Biljku s teglom stavi u vrt i povremeno je malo protresi iznad zemlje. Sjemenke kako će zoriti, tako će poispadati. Kad ocvate i posljednji cvijet, pričekaj da se još malo prosuši pa opet protresi. Možeš je i u vrt posaditi pa će se sama rasijati kad sjemenke sazriju, ali je stavi negdje u pozadinu jer neće više lijepo izgledati i uskoro je ne bude. Ja svoje (vrtne) kad se posuše pošišam.
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Kika a što da radim sa ostalim cvijetom???
|
|
![]() |
|
Proljeće, više nema potrebe da je sadiš u vrt jer će uskoro prestati s cvatnjom. Jedino možeš sa nje rasuti sjeme po vrtu kako bi ti mogle nići biljke koje će cvasti iduće godine.
|
|
![]() |
|
Potočnice, dobro nam došla!
![]() Ja ti osobno ne znam da li je uopće sada možeš više i nabaviti - mislim da si za ovu godinu zakasnila, ali svakako pričekaj iskusnije znalce...
|
|
![]() |
|
Znalciiiiiiiiii
Evo moja ima još par cvjetića, a i rekli su mi kod kupnje da cvjeta do lipnja...Eh sada slijedi moje pitanje: da li da je sada posadim u vrt ili ne???
Htjela bih je imati i druge godine jer je stvarno lijepa!!!
|
|
![]() |
|
Potočnica ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Pozdrav svima!
Obožavam potočnice ( uopće se ne primjeti ![]() Gdje da nabavim tu kinesku potočnicu? |
|
![]() |
|
dada ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 69 |
tropi to je tooooo. imam ih bas puno u vrtu i svake godine nikne na istom mjestu. znaci nije da rikne nakon 2 godine pa ako se rasije iz sjemena onda je opet imas nego bas svake godine izraste iz zemlje na istom mjestu. i siri se.
|
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Dada je spomenula srcoliku potočnicu.To je brunnera macrophylla-biljka za sjenovite položaje.Slika je s neta
![]() Postoji i još jedna varijanta za uživati u ovom cvijetu.Zove se Cynoglossum chinense-kineska potočnica.Cvate kroz ljeto do jeseni vrlo je sličnog izgleda kao ova naša samo nešto veća.... ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |