Aloa Vera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 46> |
Korisnik | |
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Čini mi se da je na tvojoj slici Aloe aristata. Imam je i ja i poznata je po tome da stvara jako puno mladih biljčica kao i uostalom puno vrsta Aloa. Iz mog iskustva mislim da joj apsolutno ne smeta što ih je puno jedino zbog fizičkog izgleda. Konkretno, nakon dugo godina zajedničkog života, 2 najveće rozete su mi se iskrivile (rasle ukoso) pa sam ih samo zbog tog ove godine odvojila.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
...kako ono pjeva tbf... ja sam genije ( ok, nisam ) čudo prirode - to jesam!! :))) .... jesam li već negdje ljetos zaključila da kod mene aloje netragom gube pjege...male bebe aloje... zaista jedino mi je objašnjenje da su se prestrašile... ima li netko dugu ( kemijsko-svijetlosno-kisiko) ideju?
![]() |
|
![]() |
|
suharak ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 60 |
bok i eto, žao mi je što me nema, ali kućni komp je u hibernaciji, a na poslu se nema vremena
![]() u teglama su, znači nema veze sa zemljom, na sjeveru i jugu nema ništ. na zapadu su isto krasne, ali ove na istoku imaju deblje i tamnije listove, na zapadu su izduženi svjetliji listovi. morat ću to poslikati da vidite
|
|
[IMG]smileys/smiley8.gif" align="middle" />
|
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
..ma nema veze :))
...al te biljke su čuda pametne :))))...ista biljka, različite strane i vidiš kako glasno pričaju šta im paše a šta ne.. :))))))))))))))))))))))))))) |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Pa ja sam odavno primjetila da mnoge biljke najviše vole istočni
prozor.Među njima i aloje, afričke ljubičice, begonije i mnoge
druge.Naprosto luduju ako su u kući, na istočnom prozoru.
![]() |
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Za nju sam saznala tek prije neki dan da je Aloa.. Hvala Kika..
![]() ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
Kiesh ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 9 |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Predivne su, nisi valjda sve kupila?
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Kiesh ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 9 |
Nisam :)) sretna sam s jednom.. za početak :)
to je barbadensis miller? |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Iz ove perspektive slikanja, malo je teže odrediti o kojoj se Aloi radi, ali ako polazim iz tog zaključka da se ovih dana pojavilo dosta A. barbadensisa u prodaji (Pevec) najvjerojatnije je da se radi o njoj.
|
|
![]() |
|
ovo gore je slika iz bauhausa :/
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Ja bih isto rekao da je barbadensisa, Jucer sam bas gledao u pevecu.
A koliko sam do sada vidio uglavnom u svim tim trgovinama nabavljaju istu robu. Tako da je vjerovatno ista
|
|
![]() |
|
:))))
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Uslikaj svoju, koju si tamo kupila, ali ne iz ptičje perspektive.
Ili nije barbadensis ili su predobre. ili je reklamna fotografija. Po svoj prilici ipak je ona i ne baš mlada. ![]() |
|
![]() |
|
Evo i moje aloe (A. barbadensis Mill.) na zimovanju, na tavanu ispod prozora:
( Kiesh,možeš usporediti sa svojom pa tako sama dođeš do zaključka) ![]() ![]() |
|
![]() |
|
...bez riječi..... :)))))) ........diiiivneeee.... :))))
...imaju još pjegice ...jel oko 2 god ih gube....??...nadam se da će i moje biti tako velike i rodneee!! :)) vidim bebe uokolo.. :)) ..moje još miruju..imam velika očekvanja za njih sljedeće ljeto :)))))))))))))) |
|
![]() |
|
Woah.. Fermina, predobre su! Moja mi sad izgleda chelavo spram njih :)
Al poslikala sam ju malo pa evo.. ![]() ![]() Ne znam koliko je stara al nije zapravo uopce velika.. pjegica ima al manje nego sto vidim na tvojima. Zaljevanje nes sitno jednom mjesecno? Da promjenim zemlju u kojoj sam ju dobile? Il bolje ne jer je zima.. ?:/ |
|
![]() |
|
Da, to je aloe vera.Nemoj je sada presađivati, zimi ništa ne čini oko
nje.Treba joj samo dosta svjetlosti i da temperatura nije ispod nule.Ja
ih skoro uopće ne zalijevam zimi.Vrlo malo.
Pjegice će imati do 1.5-2 god.Ako ih ima malo, znači da baš i nije jako mlada. Ove moje koje imaju puno pjegica su vrlo mlade.Neke, koje su veće i starije imaju vrlo malo ili nimalo pjegica,što se dobro vidi na slici. Griva, aloja daje mlade ako cijelo proljeće, ljeto i jesen provede na otvorenom i to na suncu. |
|
![]() |
|
Ja imam taj problem da zivim u stanu u Zg-u i nemam ju bas negdje vani staviti :/
|
|
![]() |
|
Onda je stavi barem iza prozorskog stakla.A kad zatopli što više iza otvorenog prozora po mogućnosti s južne strane.
Svjetlost i toplina su za nju bitne.Druge zahtjeve i nema.Nikakvo prihranjivanje ako je želite u ljekovite svrhe.Eventualno presađivanje u proljeće.Posuda može biti plitka, zemlja za sukulente i kaktuse a u tanjiriću ne smije ležati voda.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |