Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Morsko-cvjetni ugođaj
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Morsko-cvjetni ugođaj

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 370>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2008 u 20:33
Ne možeš vjerovati koja je to forca da pomakne blokove kamena od nekoliko stotina kila. Poslije juga je uvijek interesantno ići na plažu, tamo se svašta nađe što more izbaci. Netko je napisao ...hoću buru... i ja isto.
život je more
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2008 u 21:02
Ej, nećete vjerovati što sam sada vidjela. Sjedim ja i malo pregledavam forum u dnevnom boravku, a nešto me gleda kroz vrata od terase. Ja pogledam malo bolje, a ono kuna. Zovem ja MM (koji normalno spava na kauču) i kažem: "gle kuna na terasi", a on je mislio da sam poludila, ali ona je sačekala dok nismo krenuli prema njoj i onda je odšetala.
Krasna životinja (nadam se da nije bijesna), našla sam sliku na net-u i baš je ovakva bila.

Tekst s net-a

Kuna bjelica (Martes foina) je zvijer iz porodice kuna (Mustelidae). Živi skoro u svim zemljama u kojima i kuna zlatica. U bivšoj SFRJ brojnija je u krškim predjelima, nego u kontinentalnom dijelu. U visokim planinama ide preko ljeta u najviše položaje, a zimi se spušta u podnožje.

Nešto je manja od zlatice, noge su joj razmjerno kraće i niže. Dlaka krzna je kraća i nešto svjetlije boje, a mrlja na prsima je bijele boje, odatle joj potječe ime. Podgrlac je uvijek manji nego kod zlatice. Tabani i jagodice prstiju su goli.

Vrlo često, u nekim zemljama i redovito, nastani se u blizini ljudskih naselja, koja zlatica uvijek izbjegava. Voli osamljene gospodarske zgrade, hrpe granja i kamenja i slično. Penje se po drveću, ali ni izdaleka tako vješto kao zlatica.

Po običajima i načinu života u mnogome je slična zlatici. Jednako je okretna, srčana, krvoločna, vješto se penje i skače, dobro pliva i uspješno se provlači kroz najuže pukotine.

Hrani se istim životinjama kao i zlatica, no pošto se mnogo zadržava u blizini ljudskih naselja, češće dođe u prigodu klati domaću živad. Čini iste štete, ali i iste koristi kao i zlatica.

život je more
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2008 u 21:27

Ajme pazite Lantana. Nije bezazleno. Kažu da su prvi znakovi neprirodnog ponašanja dolazak među kuće

Ne želim te prestrašiti, ali pazi i prati.
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2008 u 22:06
Točno, treba jako paziti. Lani smo mi uz samo more u vikendici ubili mladu lisicu, koja nam je došla na 5 m od kućice i djece i nas, nakon deseta dana doša o je pozitivan nalaz na bjesnoću. Ovo je vrlo ozbiljno i treba  se jako paziti divljih životinja kad su tako mirne i prilaze kućama.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2008 u 09:41
Da,da to je točno ili su bjesni ili su gladni, nikad dosta opreza
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2008 u 14:32
Malo su me utješili ovi naši lokalni znalci da je to kod nas česta pojava da one dođu oko kuće (i to je karakteristično za ovu bjelicu u odnosu na zlaticu koja ne dolazi tako lako kod ljudi), pa ćemo vidjetiU svakom slučaju havala ne upozorenjima.
život je more
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2008 u 14:54
I kod nas zna protrčati pored kuća, vidjela sam je više puta
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Prosinac 2008 u 15:01
Ovo je bio moj božićni bor prije dvije godine u pitaru, posadila sam ga u vrt i još se drži, sada ga samo treba okiti lampicama...

Pored njega procvjetao kineski šaš

festuca

i ovaj mali cvjetić

život je more
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2008 u 18:27
Prekrasno Lantana. Ovaj tvoj mali cvjetić ja imam preko ljeta na terasi, u visećim teglama, a kada dođe zima, ja ga pospremim u dnevni boravak, pa koliko izdrži, ali nedam ga odmah u podrum jer mi unosi boju u zimsko sivilo.
Na vrh
Cvita View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 261
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cvita Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2008 u 00:12
Kako unikatno postolje za pitarić!! Thumbs%20Up
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2008 u 11:30
Moje cvijeće misli da je proljeće

život je more
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2008 u 13:28
A kakvo će tek biti na proljeće kad je sad takvo!
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2008 u 22:18
Evo pa brzo će proljeće, siječanj će proći brzo, a veljača mi je najgori mjesec. Nego neznam kada da porežem ruže sada su pune pupova i još cvatu.
život je more
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2008 u 16:57
Ne mogu vjerovati sutra je Božić a kod tebe je u vrtu pravo proljeće, uživaj draga Lantana i sretan Božić tebi i tvojoj familiji!!
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2008 u 18:39
Vrt ti je predivan. ja ti ruže režem u drugoj polovici siječnja (ima neka fora s punim mjesecom, ali ja to baš ne pratim. Pa i kad ih režem znaju imati pupoljke i poneki cvijetak.
Sretno tebi i tvojima.
RIJEKA

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2008 u 22:15
Drage moje Hoya, Korijenko i Triša hvala vam na lijepim željama, ja i vama i  vašim obiteljima želim da svi budete živi i zdravi i da vam Božić i Nova godina donesu sreću i zadovoljstvo.
život je more
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Prosinac 2008 u 18:34
Stigao novi fotoaparat Sony pa sam slikala moje božićne kućne ljubimice, (nemojte zamjeriti na količini slika, morala sam sve isprobati).

život je more
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Prosinac 2008 u 21:30
Tko bi mogao zamjeriti što si stavila tako lijepe slikice, pa još s novog fotića, samo ti slikaj i ja se ne odvajam od aparata. Samo što ga navečer ne uzmem u krevet, obožavam slikati.
RIJEKA

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Prosinac 2008 u 21:52
Sretni blagdani i tebi i tvojima!
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2008 u 21:15
Evo stigla ja na kontinent. Prvo kod nas na Braču orkanska bura, trajekt nas ipak doveo do Splita, oko Sinja do Knina proljeće toplo, ništa ne puše sunce, ali u Lici vijavica snijeg, i to smo prošli, a oko Karlovca magla i sretno stigli u Kutinu.
Prije polaska bacila pogled na vrt i evo tri slike kako je to izgledalo prije par dana kod mene.

život je more
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 370>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.