Morsko-cvjetni ugođaj |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 370> |
Korisnik | |
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O ovom cvijetu na posljednjoj slici smo dugo diskutirali na temi iberis i zaključak je bio da je to IBERIS sempervivum. Shasha je dobro uočila da ima listove kao krasula, lišće mu je mesnato, a deblo mu je drvensto. Cvjeta cijelu zimu, ljeti se malo prorijedi, a onda opet u jesen zazeleni. To je starinski cvijet i kod nas ga ima puno.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
tako mi je nekako bio veliki cvijet da nisam prepoznala Iberis koji imam doma, a zanimljivo sudjelovala sam u raspravi na forumu što je to.
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ja sam sad pročitala onu raspavu i tek sad poima nemam koji je koji
![]() Nekako sam do sad mislila da je iberis onaj jednogodišnji,alysum onaj žuti a za ovog nisam ništ mislila...on je bio samo lijep
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Shassha jel to tebe muče "slatke brige"?
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Jok,Tija,davno sam se domogla i alysuma i iberisa
![]() ![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Lantana malo mi je toplije oko srca kada vidim ove tvoje slike...
Pa je ne znam kako ti se dalo iz takve ljepote dolaziti na snijeg u Kutinu???
Ne mogu ništa od cvijeća izdvajati već samo reći da je to fantazija.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Proljeće, znaš svaka promjena je dobra. Meni je super ići malo na snijeg, vidjeti druge ljude, u VŽ bi bila i duže da mogu. Jest da je bilo zima, ali bilo je super i na kavici s forumašicama i sve ostalo.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Hoooooooooooooću prooooooooooljećeeeeeeeee
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ma proljeće dolazi, vidi se to i po ovim slikama, a naslućuje se i kod mene u Rijeci, nekako kao da mu se ove godine žuri, a kad dođe na more, evo ga za čas i u Zagrebu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Joj Triša gdje smo mi još od proljeća, bar ovdje u Zagrebu...tebi je super ti već imaš proljeće a mi smo u pravoj zimi...
![]() |
|
![]() |
|
Evo proljeća! Sunce ko u proljeće, evo par slika juros uz kavicu iz dnevnog boravka.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Gospe ti , lipo li je |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
WoW !!! |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Sutra kroz dan kad budem pila kafe zamišljat ću da sam na tvojoj terasi sa crvenim ružama, ma blago tebi...
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Bilo bi mi draže kad bi sve skupa mogle popiti kavu na mjoj terasi.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Lantana ima jedan stih iz pjesme a glasi otprilike ovako:
umrijet ću od ljepote...
![]() Jesi ti svjesna koliko si sretna??? Ja na žalost tako kavu pijem samo za vrijeme godišnjeg...ah kada će taj godišnji???
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Cure su u pravu,ubices nas ovim slikama! Danas je kod mene jedan od toplijih zimskih dana, +2
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
zvonkica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 968 |
...pa nije ni Brač na kraj svijeta, postoji mogućnost ispijanja kave još u ovom životu! Slike obaraju s nogu pa sam ipak sjela!
![]() |
|
![]() |
|
Tako je Zvonkice, ...nije Brač na kraj svijeta..., kod mene svi dolaze ljeti i to u 8. mjesec, a proljeće prekrasno, jesen super, pa čak i zima je ok. Možda se jednom ipak odlučite...u ovom životu...
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
zvonkica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 968 |
Da ti budem iskrena nikad ne uzmen go u osmom mjececu, umaraju me gužve.Zato najviše volim jesen i proljeće pa čak i zimu. I mi imamo mjesto za odmor u Omišlju ali bez vrta nažalost pa kad nam dojadi otiđemo u mir i tišinu.Ali ovo tvoje je nešto sasvim drugo. Nikad se ne zna ,
![]() P.S. dok bi svi pili ja bih vjerojatno letala po vrtu i zagledala svaki cvijet iako svakom ne znam ime ali zato obožavam ljepotu kakve nema .Mislim da je cvijet nešto najljepše i najnježnije što postoji! ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 370> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |