pomoć pri uređenju vrta |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
zvonkica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 968 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Znala sam ja da ću dobiti ideju od Vas ! Super curke , jedva čekam proljeće pa da krenem.Hvala.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Onko,na brzinu,d se zaštitiš od pogleda,doknešto ne smisliš i dok to sve ne naraste,samo na ogradu postaviti tegle i zasaditi neko puzavo cvijeće(timijan,pelargonije.....).Tako ti staza ostaje slobodna a privremenu zaštitu imaš.Možeš voćke posaditi uz tu stazu.Neće ti puno vrta zauzeti ako su patuljaste i ,kao što i Hana veli,još ako ih na žicu staviš.Ond možeš i ispod njih saditi,recimo salatu ili jagode ili cvijeće.Tako ti veći dio ostane za povrće a uz terasu malo proširis gredicu i napraviš cvjetnjak |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
ako staza ostaje možeš posaditi penjačice u veće žardinjere samo ti onda treba staza za hodanje po povrtnjaku, a vočke možeš posaditi na žicu i voditi ih samo vodoravno,ne zauzimaju mnogo mjesta a imaš pravo domaće voće,još ispod njih posadiš jagode i imaš voće na dva nivoa.Ja na žici imam kruške ali može i jabuke ostalo malo teže,tak bar vele
|
|
![]() |
|
zvonkica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 968 |
Ova staza nažalost ostaje jer je to neki debeli beton i još kamenje od ispod,a za voće sam negdje čitala da ima ukrasnih jabuka ,patuljastih ... skroz sm na čudu!? Ideja je dobra , svakako ću razmisliti o tome.Hvala.
![]() |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
a da li bi izbacila ovu stazu uz ogradu ili ona ostaje? Ako je izbaciš i pomakneš za oko 0,50 cm onda možeš svašta posaditi uz ogradu.Samo ne znam baš puno voća koje se ne šprica a i ulica ti je blizu (radi prašine,auta i to,to bi ti isto zagađivalo voće). Ja bih npr. stavila vočke tu gdje ti je šimšir i oko terase a uz cestu možeš cvijeće,penjačice i sl.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ovako izgleda moj vrt trenutno naravno u zimskim uvjetima. Htjela bih dio koji gleda prema cesti zasaditi nečim da se zaštitimo od pogleda. Mogu biti i voćke koje na zahtijevaju špricanje ili neko drugo komlicirano održavanje jer mrzim otrove, pesticide.A što? Jedan dio želim za sezonsko povrće a drugi za cvijeće, puno cvijeća ... ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |