Stefanotis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 14> |
Korisnik | |
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Triša stefanotis ti je prekrasan.Želim ti da živi puno,puno godina i da te uveseljava svojim cvjetovima.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Triša a koja je biljka u zelenoj tegli,viđala sam ju u trgovinama i htjela ju par puta kupiti ali sam odustala jer neznam ništa o njoj?
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
I meni je to nova biljka, ali tako mi je bila lijepa, kao neki šaš da nisam mogla ne kupiti je.
Zove se scirpus cernuus.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Hvala Triša
![]() |
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Stvarno lijepi pogled iz kuhinje.Tak i ja volim ,dok kuham da gledam cvijeće.
![]() |
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Evo Trisa,sad ja idem tvojim stopama
![]() ![]() ![]() Ima prelijep miris...i danas sam je presadila u malo vecu vaznu,tako da sam dodala i novu zemlju ali njenu nisam odstranila jer me je bilo strah da joj necu naskoditi,jer jos uvijek je u cvatu...!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Predivan je Jasmiiiin..Dugooooo dugooo ti krasio dom...Moj je još na oporavku,poslije onih šokova od toplo-hladno...
|
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Hvala ti Ali ![]() ![]() |
|
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() Uživaj u njegovoj ljepoti, danas sam svoga malo pošpricala po lišću.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
marya ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 06 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1 |
Dobra večer!
Htjela bih pitati vezano uz plod stefanotisa. Naime, prvi put smo danas primijetili na njemu takav plod i nigdje ne možemo naći nikakve informacije vezane uz njega, barem ne malo šire, pa ako bi netko htio objasniti bila bih mu vrlo zahvalna.
Hvala puno!
|
|
![]() |
|
Ljudi luda sam, nije me bilo od petka, moj ljubimac stefanotis ima danas 6 požutjelih listova, a otpala su mu dva pupoljka.
U hodniku gdje stoji spustila sam venecijane, onako rašireno, tako da je možda imao mrvicu manje svjetla nego inače, za zaljevanje ne znam - zemlja mu je mokra ali ne pretjerano, u loncu nema dolje vode, a temperatura se nije mijenjala - možda je bilo oko +15, ali to bi morao bez problema izdržati.
Poludit ću ako mu se nešto dogodi.
Jedino što bi moglo biti je to što je bilo malo tamnije nego inače i malo hladnije nego inače, ako je osjetljivija biljka to bi moglo biti.
Molim dali netko ima kakvih sličnih iskustava.
![]() ![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Triša, dont panic!Imala sam isti problem,kod nas nije bilo grijanja par dana,pa je temperatura varirala,nikada ispod 13s..Mom stefanotisu za par dana pozitilo je i otpalo više od pola listova,ja sam bila očajna.Onda sam ga premjestila na prozor,na kojem ima dosta svijetlosti i sunca(kada se pojavi na nebu),zalijevam ga kisnicom,i to cesto ,cim vidim da mu je zemlja poprilicno suha,jer on ne voli suhu zemlju,a niti previse vlaznu...I evo baš ovih dana vidim ima nove zametke,sad ne znam jel to cvijet ili su listovi,ali bitno je da se adaptirao...Znaci trebat ce mu vremena na adatapciju.ali evo uskoro ide proljeće,i toplije vrijeme,pa cemo ih iznijeti napolje i bit ce zahvalni i lijepi...
![]() |
|
![]() |
|
Hvala ti alisa
![]() Ništa i ja ću svoga staviti još bliže staklu, sad ne idem nigdje, pa će se valjda aklimatizirati, zbilja bi mi bilo žao da mu se nešto dese, a već mu se desilo-užas.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Trisa,bit' ce to sve ok...vratit ce on tebi ljubav koju mu pruzas!!
![]() |
|
|
![]() |
|
Hvala, malo ste me utješile, ali nisam baš sigurna, stavit ću sutra slikicu, još da vidim što će se događati.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Stanje mog stefanotisa sve je gore, nadam se samo da neće potpuno umrijeti, bar da ostane živa stabljika, pa ćemo sve ispočetka.
Najprije je bilo nekoliko žutih listova
Sad su skoro svi požutjeli
Suše se i pupoljci, i sada je već skoro sigurno da se cvjetovi neće otvoriti
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Ajoj, ova biljcica je moja tiha patnja, ali nikako je ne
uspijevam imati...jednom sam dobila grancicu - nije se zakorijenila,
onda sam u par navrata sadila listove - pa opet nista...
![]() |
|
![]() |
|
Trisa,slazem se s tobom..i nije bas u dobrom stanju...ja sam je kupila nekako odmah poslije tebe i Hvala Bogu jos uvijek je Ok...da kucnem u drvo
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Trisa, stavi ga na najsvetlije mesto bez promaje i ne preteruj sa zalivanjem , tek na 7 dana, vise ga orosavaj. Tacno je da ne voli nagle promene temp. zimi mu je potrebna konstantno hladnija (moj je na 15 C) . Ako i odbaci lisce i cvetove oporavices ga preko leta kada ga izbacis u dvoriste.
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
jasminaaa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Evo,Triša,da te malo utješim.I kod mog stephanotisa je dosta listova opalo i sada trenutno ima samo šest listića.Izgleda da ne trpi nimalo promjene mjesta ali se ipak nadam da će se obnoviti.Ovako trenutno izgleda
![]() A ovakav je bio kada sam ga kupila
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |