Dracena - Zmajevac |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 34> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala cure i meni se najviše sviđa treća, ali moram si nabaviti sličnu ovoj ali sa zelenobijelim listovima, to ćemo u jesen.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
treća je prelijepa najviše mi se dopala čini mi se da je rjeđa od ostalih vrsta
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Triša lijepi primjerci,,ja imam jos jednu ,sa širokim lsitovima ali ima zute sare.Imala sam jos dvije isto sarenosline,sa vecim listom i one su uginule...
lika,ova moja je stara skoro 10 godina,spro raste.Bar ova kod mene,ili mi se čini ![]() |
|
![]() |
|
lika1 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Triša prekrasne su ti dracene,ja sam imala ovu treću,kupio mi MM za rođendan ali je bila velika imala je tri stabla i dobro je rasla godinu dana a onda smo se preselili i počela je odumirati.Na kraju je skroz nestala
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Evo moje tri dracene
Ovo je klasična imam je preko 10 godine i nije baš nešto narasla, ali listovi su joj zdravi i lijepi
Drvo život odmah kraj nje, ustvari se guraju, isto stara biljka, čovjek bi očekivao da će biti veća
Ova mi je najdraža. Kupljena pred godinu i pol, bila je malecka i vidi se da raste, tamnozeleni kožasti listovi jako su dekorativni
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
lika1 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Alisa prekrasna ti je ta dracena,ja sam takvu dobila prije nekoliko dana na čuvanje od prijatelja pošto ga neće biti 3 mjeseca,za sada se dobro drži,svaki drugi dan je malo poprskam i to je to.Koliko je tvoja stara kad je tolika?
|
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
žao mi je
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Inaja,to stablo pored,je jedna druga vrsta deacene,koja je nazalost uginula,pa samo stablo ostalo...
|
|
![]() |
|
prelijepa je jeli to pored ljepotice vidim i još jedno stablo malo bez listova
|
|
![]() |
|
Evo i djene od mojih dracena..Ovu najduze imam,skoro 10 godina,a kad sam je dobila,bila je sasvim mali pelcercic..Preko ljeta je na balnkonu,preko zime je izmedju ova dva radijatora,čak je i ne prščem često,zalijem rijetko,ona se puno ne buni...
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() Ove dvije sam kupila skupa u jednoj vazi prije... ? godina, recimo 6,7
I odmah rasadila svaku za sebe.
Pred jedno tri godine sam ovu koju zovem "mama" presadila u veliku vazu a dijete je ostalo u maloj.
Ne znam vidi li se na slikama jer su na raznim mjestima, da je "mama" izrasla visoka, nešto više od metra(možda 120 cm), ali je nekakva mršava sirota.
Ova druga "dijete" je visoka možda 60- tak cm ali je puno bujnija i ljepša.
Jesam li ja "mamu" presadila u preveliku vazu pa buja korijen umjesto biljke?
![]() |
|
![]() |
|
Monk ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
Tinka..savet slikaj pa da "presudimo" na licu mesta ali kao shto rekoh .bilo da su ..zuti , suvi, izlomljeni listovi-nece se oporaviti
|
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
![]() |
|
tinka ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 35 |
šmrc, a visok je 2m. A da odrežem taj izbojak kad se skroz osuši pa možda potjera kao što je ovaj mali
|
|
![]() |
|
Monk ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
Na zalost nece se vratiti u "zelenu fazu" potrudi se da joj od sada dash optimalne uslove kako bi sachuvala one koji su sada mladi
|
|
Monk...
|
![]() |
|
tinka ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 35 |
Ova na slici koja cvate meni se počela sušiti tj. samo vrh je zelen a listovi na stablu su skroz požutili pa sam ih odrezala. Dal ima šanse da to stablo ponovno zazeleni. Kada sam ga vezala jer je potjerao iz korijena novi izbojak pukao mi je i nakon par dana počeo je tjerat nove listove.
|
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
i ja se čudom čudim,ovo je nevjerojatno.ja imam istu takvu dracenu tjera listove jedan za drugim predivna je ali ni slutio nisam da može cvjetat.ludilo.
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
MARKEZIT ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 301 |
Nemogu da vjerujem da dracena cvijeta al ovo je
![]() |
|
![]() |
|
jasminaaa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
![]() |
|
bija ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2008 Lokacija: Canada Status: Offline Bodovi: 65 |
![]() |
|
![]() |
|
naravno da cvetaju
![]() http://www.cvijet.info/Forums/viewtopic/t=9788/start=0.html http://www.cvijet.info/Forums/viewtopic/t=518/postdays=0/postorder=asc/start=45.html |
|
Monk...
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |