Ukrasni luk - Alium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
maculi ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kupila sam lukovice ukrasnog luka. Da li da ih posadim direktno u baštu ili prvo u male saksijice pa da ih prebacim na stalno mesto kad niknu? Treba mi savet hitno ako neko zna da pomogne....Dubina sadnje? Zalivanje? Imam vrt od nedavno i nemam iskustva. Hvala unapred!!!
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Odustala sam od luka...jer su mi previsoki za jugo koje zna harati po teraci ... ![]() Nova godina nove ideje... ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Moj luk proviruje polako.Ne znam samo koliko će mu štetiti ovi mrazevi.
Dobila sam jesenas i 3-4 lukovice onog visokog luka.Nemam poima kak izgleda u cvatu.
Donata jesi ti našla lukovice?
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Hvala na informaciji, tako ću i uraditi.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Voki,ja sve lukovice sadim po onom otprilike tri visine lukovice da mi je dubina.
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Dobio sam lukovice ukrasnog luka "Siculum", zna li neko na koju dubinu se sadi?
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Super! Držim i palce i fige da nekaj ne krene krivo
|
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Nemam, nažalost. Ako mi se iduće godine malo umnože lukovice, dobivaš u jesen.
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Kika imaš možda sjeme od giganteuma? Pleesseeeeeeeeeeeeeee...
|
|
![]() |
|
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Kika stvarno je prekrasan...
![]() |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Ja imam ukrasni luk, alium giganteum. Visina biljke je do 150 cm, a promjer cvijeta oko 15 cm. Vjetar ih nije pokidao, ali nije ni problem povezati biljke uz neki štap.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tu sam se tebe Donata sjetila,kad sam vidjela da ga imaju.Uh Tibore,iskreno,ne znam no mislim da je oko 15kn paket
|
|
![]() |
|
Shasha pokušat ću i ja potražiti ....izgleda super
![]() |
|
![]() |
|
TeaK svašta sam nakupovala
![]() |
|
![]() |
|
Donata,našla sam u baumaxu(ajme kaj sam ja sve danas tamo našla) lukovice ukrasnog luka.Evo ti slikica,mislim da je to ono što tražiš jer nije neki visoki.Ja sam uzela onav šareni ali ima i jednobojnih u paketima.
![]() Piše da je visok 30ak cm.Ima i lukovica višljih.
|
|
![]() |
|
artemisia ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 137 |
O, Shasha baš si me rastužila
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
šmjc
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Artemisia hvala na informacijama....
![]() |
|
![]() |
|
artemisia ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 137 |
Donata, ja ne živim na mjestu izloženom jugu i buri pa nemam iskustva s tom vrstu elementarnih nedaća, ali evo jedne adrese na kojoj sam prije nekoliko godina nabavljala sadnice i lukovice (između ostalih i ukrasni luk) za svoj vrt: ZRIN d.o.o. vrtni centar, 42000 VARAŽDIN, Svibovečka 1, tel. 042/331113. Ja sam nažalost zaboravila ime tog ljubaznog čovjeka koji je vlasnik vrtnog centra ali upoznali smo se na jednom "Flora-artu" i stvarno je bio srdačan i pun dobrih i korisnih savjeta. Možda i Shasha ima kakvo ugodno iskustvo s tim vrtnim centrom jer koliko sam shvatila to je negdje u njenom kraju. No, uglavnom evo kako to funkcionira (barem je tako bilo prije par godina): nazoveš i zamoliš da ti poštom pošalju svoj katalog trajnica, lukovica ili što već. Kad dobiješ katalog danima guštaš i kombiniraš što ćeš i kamo ćeš, pa pošalješ narudžbu fax/telefonom, isto tako ih možeš nazvati pa se malo posavjetuješ prije konačne narudžbe i to je to |
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
skontat ces ti nesto drugo za svoju tarasu Donata sigurna sam
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |