Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Skradnik_vrt u vikendici
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Skradnik_vrt u vikendici

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 13>
Korisnik
Poruka
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2008 u 10:44
koliko sam shvatila,lijeska ne rodi prvih par godina? kako će tek onda kad joj grane u ogradu pretvorim? Wink

Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2008 u 12:32
Super Triša!
Meni jedne godine nikle lubenice. Imala sam ravno dvije- jedna je strunula , a druga je bila veličine kutije cigareta. Negdje imam i fotku za usporedbu sa kutijom, ali ko će to naći! Bila sam jako ponosna na njih!

Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2008 u 14:22
Clap super su lubenice a lješnjaci su prekrasni,ja sam isto ih sadila prošle god. ispale su veličine rukometne lopte ali sam se zezla jednu sam prerano ubrala al zato je druga bila divota Wink,jedno pitanje..jel misliš da bi grožđe "mirišljava izabela" mogla rasti kod mene na Murteru? Stvarno bih ju htjela posaditi (jedan trs) radi MPK
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2008 u 16:13
Upravo smo poslije ručka pojeli jednu lebeničicu, taman jedan slatki obrok za mm i mene - dovoljno, MPK je oduševljena, baš zato što su tako malecke, a nikakva briga oko njih.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2008 u 16:22
Ima toga za papati...Smile, moje lubenice ove godine baš nisu bile rodne, ali su zato velike, pa bu dosta za MM i meneLOL
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 06:28
Lješnjake imam i ja - ali mi je zanimljivo da od 3 lijeske dvije imaju duguljate a jedna više okrugle plodove  Smile . Zgodno to izgleda.  inače, ja još nemam vrt ali od proljeće kreće i ta avantura Tongue, malo mi još hrabrosti treba... I nadam se da ću se i s vrtom snaći.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 08:44
Bravo Triša...smile141
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 12:41
Originalno poslano od člana Duda-Lave Duda-Lave napisao:

Clap super su lubenice a lješnjaci su prekrasni,ja sam isto ih sadila prošle god. ispale su veličine rukometne lopte ali sam se zezla jednu sam prerano ubrala al zato je druga bila divota Wink,jedno pitanje..jel misliš da bi grožđe "mirišljava izabela" mogla rasti kod mene na Murteru? Stvarno bih ju htjela posaditi (jedan trs) radi MPK

Ne vidim zašto ne, to je potpuno nezahtjevna loza, ne treba špricati, a ima je puno i u Primorju, a zovu je Direktor ili Fragola,  pa jerujem da ćeš negdje naći.

Puno hvala svima, vrt mi nije blizu, ali tamo situaciju spašava rosa, koja ipak bilju daje onu neophodnu vlagu.
Korov sam djelimično riješila ove godine crnom folijom ,a druge godine imam namjeru prekriti cjeli vrt, jer onda od trave nema ništa, a to mi je jako vaćno, pa čupkam samo onih desetak cm uz samu kulturu.
RIJEKA

Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 780
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 14:44
Vidim i kod Triše stigla jesen! Tongue

Lubenice su i kod mene bile tako sitne, ali puno slađe od onih glomaznih kupovnih.
Baš je užitak uživati u plodovima svog rada. Pijuckat čaj dok vatrica pucketa, klopat još poneku lubenicu zaostalu u vrtu,  zobat grožđe....

Praviš li i pekmez od grožđa? Kod nas često prave pekmez od Izabele ili Nojaša, koji je isto direktno rodni hibrid ili direktorTongue.
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 14:57
Nisam nikad probala praviti pekmez, jer većinu pojedemo, a ostalo napravim sok, stavim u bočice od pola litre i zaledim, bez vode i bez šećera, čisto prirodno, svaki dan izvadimo jednu bočicu i imamo si fini sokić.
RIJEKA

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 18:41
i kod mene lubenice su takve,sitne ali socne i slatke...ustvari nema ih vise,sve smo pojeli...i vec mi fale.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2009 u 19:47

Moj vrt je bio u fazi mirovanja, jedino je susjed preorao cjelu povrsinu.

Mislili smo da ce nam ovaj vikend potanjurati i frezati, ali kako je bilo jos mokro susjed kaze da nece biti moguce, pa smo to ostavili za petnaestak dana kada ponovo dodemo.
Ipak smo u rubni dio vrta, odnosno terena predvidenog ya vrt posadili bobicasto voce i to aroniju, malinu, taybery, a i kupine smo preselili s jednog mjest, koje nije bilo bas pogodno.
Pokusat cu staviti slike ako internet bude radio, ako ne slike ce biti sutra.
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2009 u 13:41

Jutros sam ogradila proljetni vrtic s jaglacima, visibabama i jos nekim poljsko-sumskim cvijecem. Posijala sam ricinus, lan, cinije, laventeru roza bijelu, sve sam to zalila i lagano pokrila sa zemljom, u nadi da sjemenu nece nauditi mraz, kojeg ce sigurno jos biti.

Susjed mi je upravo potanjurao vrt, pa me sada ceka sijanje, no morat cu to ostviti za slijedeci put.
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2009 u 20:39
Tri dana u vikendici i zadovoljna sam obavljenim poslom.
Vrt još nije spreman za povrće, ali bobičasto voće je posađeno

Novi vrtić oko stupa od stupića akacije okružio je posijane cinije.

Sjemenke - samo neke kupljene, sijat ću ih drugi put

Kukurijek se iz šume preselio u moj cvjetnjak

Novi cvjetnjak šumsko proljetni

Jorgovan koji je lani prvi puta cvjetao, jako se lijepo razgranao i ove se godine nadam pokojem cvjetu.

RIJEKA

Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2009 u 22:14
Oh Trisa...sta reci...bas je lijepo vidjeti koliko snage ulazete u vase "vrtove" jer kako vidim,ima ih vise od jednog LOLLOL... Veliki zagrljaj iz Bergama!!! TongueTongue
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2009 u 22:23
novi cvijetnjaci su super! Thumbs%20Up već se mogu cinije vani sijati? opet kasnim Confused
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2009 u 09:13
Ma nisam baš sigurna za cinije vani, ali iman ih hrpu, a kad gore posijem nešto, dođem tek za 15 dana, odna uživam ako je nešto izašlo, ako ne bude, sijem ponovo.

Hvala drage moje - ma gore je prava uživancija, jer ima puno mjesta.
RIJEKA

Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2009 u 09:20
Triša ma to je pravi raj za telo i dušu, uživancija je da oni mali simpatični vrt doma nadopuniš s ovim u Skradniku, tu možeš bez problema saditi sve i svašta  Hug
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2009 u 09:20
Triša vjerujem ti da uživaš u prekrasnoj prirodi i svome vrtu...
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2009 u 09:25
Baš mi je drago da možete uživati u tako lijepoj prirodi
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 13>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.