Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda

Odgovori Odgovori Stranica  <1 191192193194195 203>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
salomon View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 496
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje salomon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2009 u 09:49

Prošle godine sam došla na hacijendu, ali nikoga nije bilo doma pa reko, da nisam došla bezveze, sam ubrala malo ćuki (narcisa) i 2 zumbula za buket..ionako ih ima puno, pa neće korijenko primjetit..Wink Kad ono..na povratku sa mog pohoda, na balkonu me čeka sestrična..ne bi ja nju ni primjetila da se nije zrakom razlomio krik: NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!MAMINI ZUMBULIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!Ona ti je na njih ljubomorna!!!!!!!! I sad će mene okrivit da sam ih ja počupala...Confused A ja njoj: "Pa nemoj joj reć pa neće znat!" A ona zabrinuto: "Mislim da ih ona broji...bolje joj ti reci...LOLLOLLOLLOLLOLLOL

Hehe..nisam dobila filadu, ali mi je izričito naređeno da se to ne bere..NIKAD VIŠE...LOL
Neke dane si golub...a neke kip...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2009 u 09:40

Tu gdje ja živim je jako puno tih grota i najviše ih je ispod zemlje, to ljudi vide kad zidaju nove kuće. Meni je ispod jednog  travnjaka iza kuće sve stjene i grote, nikad nije mogla biti obradiva površina i tako barem 50% svega oko kuće, a da ne govorim koliko smo morali minirati kad smo dograđivali novi dio na staru kuću. Većina kuća kod nas ima kanalizaciju riješenu tako da ima vetrenicu a to je da se kuća spoji u stjene ispod kuće koje se rijetko kad začepe, priroda radi svoje i sve vuče u dubinu. Tek smo lani dobili  pravu kanalizaciju i sad čekamo da nam naprave ugovor za priključenje.

Vera dobro ti kažeš, ko moj tata, da prirodu treba pustit da radi svoje, neću dirat mahovinu jer iz nje ionako raste majčina dušica pa to lijepo zgleda kad procvate.
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2009 u 09:22
Korijenko, ove grote (mi ih zovemo škrape) su san snova, priroda je to oblikovala, a ti ukrasila i ne može biti nego tako, bolje od bilo koje napravljenog. Sve je super, cvijeće, zelenilo, stablasmile120
život je more
Na vrh
zagorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 688
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zagorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2009 u 09:15
oooo ali ove narcise na prvoj slici : pre-kra-sne!!! ko i sve ostalo kod tebe smile94
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2009 u 08:55
Joj Korijenko...ljepote. I ove grote su se lijepo uklopile a ti ih ukrasila.Zbilja ti je hacijenda divna!
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 23:10
Wurzel, pusti grotu na miru. Ča ti pači mah? Vani ovi pejzažni maheri imaju poseban hormon rasta da se mahovine i lišaji čim prije rašire po grotama.
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 22:44
hacijenda baš bajkovita a žuti sukulentić me obara s nogu- divan jeSmile
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 22:24
Meni liči na bajku. Embarrassed
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 22:22
Sve ti je tako lijepo uredno, skladno ...
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 22:21
smile141
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 22:18
I još treća grota isto iza kuće, na njoj sam ovaj vikend sredila jedan manji kamenjarić, ali ljenčina nisam još slikala pa ću ovih dana.
Tu su mi kaktusi od lani i opet žuti kamenjar-kaktus

(zgora Opatije)
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 22:14
Ovo je druga grota iza kuće, najprije "panoramski" pogled
moram nešto poduzet jer je previše zarasla u mahovinu, po njoj mi raste majčina dušica a iza nje imam puno kuša (kadulje). Možda da i nju operem sa mini vošom. Grotu iza ljuljačke sam svu oprala sa minivošom i došla je super, za ovu me je strah jer je kamen dosta derutan, ljušti se

Evo slika malo bliže, uz nju raste kerija, počela je cvasti evo slike

Triša ima njene podmladke.

(zgora Opatije)
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 22:06
Nemam baš pavi lijepi kamenjar kao Bergenija i Anaida ali u mom vrtu ima puno pravih grota koje je priroda oblikovala, pa ih ja koristim kao kamenjare.
Ovo je jedna, ispred kuće i vidi se sa ceste

Detalji u njoj: ovome ne znam ime, ja to zovem "ono belo"

Ovo mi zovemo batići

Ovo će se tek rascvast žuti sukulent-valjda i roza mini karanfili

(zgora Opatije)
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 21:56
Da super su a imam iste takve ali na drugom mjestu cca već su 4 godine u zemlji, ove godine su samo 3 cvali i produžila im se je stabljika, trebam ih vadit, sa godinama se iskvare.

(zgora Opatije)
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 21:54
Sve u punom cvatu i izgleda prekrasno. smile64Melem za dušu.
Što se tiče visina tulipana i mene su moji iznenadili niskim rastom. Ja ih kupila kao visoke (da budu ukras iza narcisa). Kad ono mali i uopće ih se ne vidi od visokih narcisa. Znači, kad ocvatu slijedi vađenje, i ponovno sađenje na drugo mjesto!
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 21:44
Jednom riječju prekrasno, pravo proljeće. Imam i ja takve mini tulipane, sa šarenim listovima. Iznenadila me veličina. Nisam očekivala da će biti tako mići. Svaki dan ih gledam i imala sam upitnike na glavi kad sam vidjela maksimum.Wink
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 21:33
dragi moji cvjetoljupci, za kraj dana malo slika friško, friško.....

Narcisi još dvije vrste, neki su već na odlasku, ovi cvatu sada a neki će se tek otvoriti

Ove zumbule moram ove jeseni izvaditi je dosta siromašno cvatu, nisam ih dirala dobrih sedam godina

Visoki tulipani samo što nisu

Ali zato ovi mini "harlekin" cvatu ko ludi

Ispred njih se vidi kako niču kraljevski ljiljani

(zgora Opatije)
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 13:37
Kako si ti to fino njima raspodijelila ,,,pošto ne mogu dobiti pedra ja bi neki kaktus vidim da se naveliko dijeli, pa sam se sama ponudila a štrudle neću sam ću ih sebi napravaitismile96
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 13:21
Prava ste ekipa i ja bi na taj štrudel od jabuka i malo prošetala hacijendom, ali ...tako blizu, a tako daleko...
život je more
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 11:42
Korijenko, oduševljava me ta prostranost tvoga vrta, ali uzalud prostranstvo bez uloženog truda, a kod tebe se vidi da je uloženo  puno truda, ali i da imaš puno smisla za biljčice, a i ljubavi
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 191192193194195 203>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,641 sekundi.