Anđeoske trube - Datura |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 19> |
Korisnik | ||
Staky ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 68 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ja na žalost plave više nemam :( , sjemena malo što mi je ostalo nikako niknuti, prošle godine sam ih posadila iz sjemenaka ali nisu ni cvale :(.
Bijele mi uredno niknule sve u vrtu, baš ih gledam pa kad narastu ču ih presaditi...jooooj....
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
|
Veliš da se igram pćelice!!! ?
![]() |
||
Tu se igramo
http://satyninabajka.blogspot.com/ |
||
![]() |
||
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
|
Ja nisam čula da može ni datura ni brugmansija. ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
|
Na gredici! Ono - posijem na 5 m2 dature raznih nijansi i iduće godine (nakon kaj pćelice odrade svoje) dobijem šargopirgaste dature!? ![]() |
||
Tu se igramo
||
![]() |
||
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
|
Šeflera kako misliš,sadnjom više nijansi? Misliš u istoj cvjetnoj gredici il saksiji?Sumnjam da može,treba tu malo više od sadnje jedne pored druge..
![]() |
||
![]() |
||
|
Jedva čekam da moje krenu! Ove godine su na najudaljenijem mjestu dvorišta tak da se natjeram u šetnju! A dala sam im i puno mjesta da rastu! Nadam se da buju uspjele na tom mjestu gdje sam i naumila!?
Nisam naišla na odgovor : Da li se sadnjom različitih nijansi može dobiti neki križanac? A možda nisam skužila odgovor!? |
||
Tu se igramo
||
![]() |
||
|
Athena i ja sam imala taj problem prošle godine,i sve sam probala al bez hemije ih se nisam rješila, na žalost...Prvo su ih napale te leptirice,a kasnije i crveni pauk,tako sam ostala bez neki brugmansija...Pokušaj sa koprivom,ako ne upali kupi neku hemiju...
|
||
![]() |
||
Athena ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 11 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 283 |
|
Primijetila sam da su se na brugmansiji pojavile neke bijele mušice ispod lista. Hoće li špricanje otopinom od koprive biti dovoljno ili da primijenim neku jaču kemiju?
|
||
![]() |
||
|
Ja sam ovu svoju presadila direkt u baštu.Ovu bijelu,i neču je više vaditi,jer kažu da i kod nas prezimi hladne zime,na prolječe krene iz korijena na novo...
|
||
![]() |
||
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
|
Datura, čiji je korjen prezimio vani, je dostigla visinu od dvadesetak cm ...
|
||
![]() |
||
|
Mozes Triša,ostaviti ih u saksiji,i moja bijela je u saksiji.prosle godine prvi njen cvijet izgledao je ovako..
![]() |
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Fatkice, znaci da ih i ja mogu posaditi u teglu / to me veseli, jer u vrtu vise nema mjesta.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
|
Nisam to testirala, posto bijela se siri na sve strane njoj treba mnogo prostora pa nista blizu nje ne mogu zasaditi nista.Ove u boji su nize i ne idu u sirinu njih sam uklapala tamo gdje imam mjesto, a vise sam ih drzala u saksiji.
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
|
Fatka, mogu li raznobojne dature biti posađene jedna do druge? Dali dolazi do križanja?
|
||
![]() |
||
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
|
Bijela datura moze da prezimi u vrtu, ona je kao korov, ne unustiva je, ali ljubicaste, zute i duple bijele su jednogodisnje.
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Manči, a onaj koji nije čitao od Šantića Eminu?
![]() Budimo ozbiljni, datura prezimi i u hladnijim krajevima. Nadzemni dio se posuši no kad zatopli potjera iz podzemlja. Mi imamo bijelu i ljubičastu pa ako netko ima žutu, rozu, ili neku drugu boju, molili bi nešto sjemena. |
||
![]() |
||
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
|
....moje su posijane u važe i vanka su.....očito još im je hladno....ostavila sam još sjemenki za drugu rundu.... .....čitala sam da datura može prezimiti u toplijim krajevima tj. nije uvijek jednogodišnja....ne znam iz iskustva...ja čitala....isto k'o onaj što je hodo po ćupriji, a nije čit'o..... ( vic - Na Drini ćuprija ).....
![]() |
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Alisa super, baš si me razveselila. Dobila sam od Fatke lila, niti jedna mi nije nikla, sada ćemo čekat ove: bijelu i lila od Mikice.
|
||
RIJEKA
||
![]() |
||
|
Triša moja bijela datura nije umrla.Slikat cu je da je vidite,opstala je u stubistu preko zime,i ako je jednogodisnja.Niho tebi nisam poslala daturu,nego brugmansiju..Brugmansija je trajnica datura ne...Sto se tiče nicanja,datura,i moe ne prosle godine desilo,da su skroz slabo nicale,a onda kada je otoplilo dobro ,u aprilu ja ih iznesem vani,i one krenu kao lude,i svako sjeme iznikne..Tako da nema razloga za brigu,nici ce samo im treba sunca i zraka...
|
||
![]() |
||
|
Meni su tri žute iznikle - čudo ali od samo nekoliko sjemenki.
Jučer sam dobila lila i bijele, posijat ću danas, malo je sjemenkica, ali nadam se da će nešto niknuti.
Niho, pa datura je jednogodišnja biljka, po meni je neće spasiti to što si je spremila u kuću, mislim da ona jednostavno mora umrijeti, a druge godine ponovo.
|
||
RIJEKA
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 19> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |