Čuvarkuća - Sempervivum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7677787980 96> |
Korisnik | |
renee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 12 Lipanj 2007 Status: Offline Bodovi: 120 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sempći rastu nekim svojim tempom.
Ja imam jednog, koji za dve godine nije ni porastao, ni napravio mlade. A opet drugi naprave i po 28 mladih godišnje ... Neki procvataju u trećoj godine, neki ne i u 8-oj, 9 -oj ...
Dakako, od sorte / kultivara zavisi koliko mladih napravi za jednu godinu, kako brzo rase (neke rozete su najveće prije cvatnje a imaju i posebnu boju), u koje doba ljeta cvate... Prvi cvatovi sempića na mom vrtu otvorili su se ovaj tjedan, a poslenji će bit kasno u 9-om, možda ćak 10- mjesecu!
Usporenije rastu sempići u slabom substratu (na kamenu) i nemaju dosta vode (u usporedbi sa istom sortom u dobrom substratu!).
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Evo nekih.Neki napreduju dobro, neki sporije a neki jedva da se miču.
Renee, ima li i među sempićima onih koji rastu brže i onih vrlo usporenih
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Uh, uh nemoj da te čuju velikohrvatine.
![]() Da se vratimo on topic, slikala sam moje-tvoje čuvarkuće, stavim slike ali sad sam preumorna. |
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 12 Lipanj 2007 Status: Offline Bodovi: 120 |
![]() |
|
Baš si draga, renee.
![]() Daješ tako lijep primjer našim i vašim političarima. ![]() Živjelo hrvatsko-slovensko prijateljstvo. Moji semervivumi, koje si mi lani poslala, lijepo napreduju pa neću ovaj put iskoristiti tvoju dobrotu. ![]() |
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Obaveštenje za one iz Hrvatske! Oko 24.6. planiram doči na kraći odmor u Poreč (eh, MOJ POREČ!!!).
Ako neko od vas želi, da mu pošaljem nekoliko sempervivuma, neka mi se javi (PM). Sermpervivume ću poslat iz Poreča, da skratim muke oko carine i smanjim troškove poštarine.
Molim, javite se do 15.6. kako bih mogla na vrijeme pripremite paketiće. Hvala!
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Vratila se renee u čuvarkuće - je si li vidjela ono su sve tvoje koje si mi poslala, rastu i šire se, ovaj puta sve je super.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
baš mi se sviđaju sve
|
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
I eto slikice onih koje si mi poslala...
svi su se primili i već su počeli davati pomladak... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Juhu renee!
Mogu reć da si nam zafalila DRago mi je da si opet sa nama ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Renee, hvala ti, meni je to sve jako slično |
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Otok, na prvi i drugi fotki je Echeveria! Amerikanci ju nazivajo hen & chicks isto kao Sempervivume, pa otuda zabuna!
Inaće - evo mene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Otok vidim i ti voliš čuvarkuće. Meni su sve lijepe i one najobičnije zelene, ali ove crvene su baš posebne. |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Prekrasno Otok
![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
evo i mojih
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Sve važno ti je Triša napisala. Zemlja neka ne bude bogata, ali dobro propusna da. Nikakva dohrana! I ako se rozete počnu zatvarati, zaliti i mimo redoslijeda. Uglavnom, nije ih lako ukokati, osim potopom i tovljenjem
![]() |
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
|
![]() |
|
Posadi je u pjeskovitu zemlju, plitku posudu, neka zaljeva rijetko, ja svoje jednom u 15 dana, a po ljeti jednom tjedno.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ja sam kupila čuvarkuću najstarijoj unuci koja skuplja kaktuse.Pitanje glasi: kako često ju zalijevati?
I kako je duboko posaditi.Odnosno u važ(pitar) ili nešto plitko. Oni nemaju vrt.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Triška baš su ti slatke čuvarkuće.
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
E pa shvatila sam, pa ću jedan dio od ovih mojih sigurno preseliti gore
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7677787980 96> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |