Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Trišino dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Trišino dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5556575859 243>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2009 u 21:16
Eto Vera, tu si, a bogme ima i tvojih zasluga u mom dvorištu. Dobila sam 2 kaktusića od Vere, koje nemam, danas sam ih posadila, zaboravila slikati. To ćemo sutra, a danas ima malo novosti, jer sam cjeli dan "skitala" kako kaže Otok, pa nisam mogla doći doma praznih ruku
oksalis, predivnih tamnih listova i bijelih cvjetova - nekoliko puta prolazila kraj njega i na kraju naravno završio u kolicima

Predivne salvijice dugo već vremena kibiciram, pa nisam im mogla odoljeti

Ovo si želim još od lanjske flore, pa kako je cijena bila povoljna, negdje dvadesetak kuna, dobro nije baš velik, ali presladak lotus cornikolatus (zamislite pisalo na biljci.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2009 u 21:23

Nepopravljiva si! Treba ti staviti kačku u takujin!

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2009 u 21:24
dobar ulov triša Thumbs%20Up samo ovaj oksalis mislim da treba negdje u poluhladovinu staviti...imam ga ja i tako je nekako osjetljiv Confused 
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2009 u 21:37
Hoya, dat ćeš mi sliku, kao da si ti bolja i samo da znaš imam krumpirka, ulovio se, čak dvije reznice, presađene i rastu.

Kontesa dobro si mi rekla, to kod mene nije problem, imam dosta hladovine u dvorištu.
RIJEKA

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2009 u 21:46
Nemoj me zezati za krumpirka. Ja sam prekrila grane da se užile da bi tebi dala. I baš me to veselilo!
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2009 u 21:47
Hvala ti ljube, ali bit će netko drugi sretan ako uspiješ.
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2009 u 22:52
Oxalis je prekrasan, a sad si me podsjetila da si moram kupiti lotus, plan za drugi tjedan Big%20smile
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2009 u 23:30
Triša odnosno Trnoružica,opet malo pregledavam tvoje dvorište i naravno ima noviteta.Kupila si lotus,moram ti priznati da sam i ja jer je stvarno prekrasan.Ne stižem doći do tebe da sve pogledam u živo,ali valjda ću,možda drugi tjedan.Dvorište ti je stvarno prekrasno, krcato lijepim cvijeće i gušt je ujutro prošetati i pogledati svaku biljku posebno i vidijeti koji se novi cvijet otvorio....Tako radim ja ujutro,vjerujem da i ti....smile141
sutra je novi dan
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2009 u 07:46

Jagoda drago mi je kad svratiš u moje dvorište, a da jednom to učiniš po danu noćna ptičice?

SilveK lotos sad ima dobru cijenu, pa treba iskoristiti na flori su bili predivni ali i preskupi.

RIJEKA

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2009 u 08:14
A i Triša je ranoranilica - i ranoradilica Smile Vidim da si kupila djetelinu crvenu - to  je onakva kakvu sam ti ja lani poslala ali nikada nije došla u tvoje ruke nego mi se paket jadan vratio...
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2009 u 09:33

Triša vidim opet si se ponovila....bravo.

I ja danas idem opet na plac nešto si izabrati...

A nešto slično onom oksalisu sam i ja dobila od Shashe sjeme. Niknulo je i stoji mi u vrtu u hladu....moram provjeriti da li je isto...
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2009 u 09:40
Triša odlična kupovina. Nego čini mi se da su ti salvije pregusto posađene u toj žardinjeri. One dosta narastu, budu pravi grmovi pa će im trebati prostora. Jakoooo vole sunce i vodu. 
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2009 u 09:49
Originalno poslano od člana lana2 lana2 napisao:

Triša odlična kupovina. Nego čini mi se da su ti salvije pregusto posađene u toj žardinjeri. One dosta narastu, budu pravi grmovi pa će im trebati prostora. Jakoooo vole sunce i vodu. 

Evo točno sam to pomislila čim sam ih vidjela 4 komada u vazi, a da preseliš dvije nekamo va vrt.
Triša samo da te obavjestim da onaj m ići picmoljak od jasmina kojeg si mi lani dala, ima dvije grane po 20 cm (izmjereno), va hlade mi je na poneštre od garaži, da li da ga stavin na sunce, da li će mu spalit lišće ili neće?
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2009 u 16:19
Baš vam hvala za salvije - prvi put imam tu biljčicu, a preslatka je, znači moram razrjediti. Drago mi je da voli sunce, jer sam stavili kćeri na balkon, a tamo sunce od jutra do sutra.
Jasmin ima isti i Hoya i njo i meni je recimo napola u hladu, pa vidi kako ćeš ti, jer on ti raste ko lud.
RIJEKA

Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2009 u 17:48
vidite šta se meni dogodilo ova djetelina je odnekud sama nikla vjerovatno je bila u zemlji u koju sam stavila ovaj cvjetak ona brzo propadne i ponovo se pojavi u ovoj saksiji
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2009 u 20:13
Triša odličan ulov....Baš po mom ukusu...Oxalis taj imam i ja,prelijep je..Cvijeta svijetloo rozim cvijetičima,može i u bašti da opstane preko zime,i na kontinentu i na moru...Inaja,prebaci ga u drugu saksiju,i vidjet ceš kako će brzo da popuni saksiju i da bude prelijep...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2009 u 20:17
Super Inaja, i ja bi je probala posaditi, pa možda se održi.
Hvala cure, opet ima novosti danas sam bila kod Hoye, a od nje se jednostavno ne može otići praznih ruku.
RIJEKA

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2009 u 20:54
Ovo je Triška lotosov cvijet, o kom smo pričali. Zapamtila sam ga jer je bio prvi cvijet kog mi MM ubrao iz neke bare u Švedskoj.

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2009 u 20:59

Ovom cvijetu zakini vrh, da bi se širio u stranu i bio ljepši.

A ovaj krasni lotus cornikolatus je dosta rasprostranjen i kao biljka u samoniklo u prirodi.
Kao vrtna cvjetnica

SKUPINA: pokrivačica tla
POLOŽAJ: sunčano, polusjenovito
CVATNJA (mjesec): 5-9
VISINA (cm): 10
SADNJA PO m2: 5 sadnica
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2009 u 21:35

Znači super si to izvela, ta će biljka sigurno u moje jezerce u Skradniku, a ono što sam kupila je lotus cornicolatus, tako piše i nema veze s vdodom.

Moram malo proguglati, a salvijama odmah režem vrške, koliko  1 cm, dva, probat ću.

RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5556575859 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.