Trišino dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5556575859 243> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eto Vera, tu si, a bogme ima i tvojih zasluga u mom dvorištu. Dobila sam 2 kaktusića od Vere, koje nemam, danas sam ih posadila, zaboravila slikati. To ćemo sutra, a danas ima malo novosti, jer sam cjeli dan "skitala" kako kaže Otok, pa nisam mogla doći doma praznih ruku
oksalis, predivnih tamnih listova i bijelih cvjetova - nekoliko puta prolazila kraj njega i na kraju naravno završio u kolicima
Predivne salvijice dugo već vremena kibiciram, pa nisam im mogla odoljeti
Ovo si želim još od lanjske flore, pa kako je cijena bila povoljna, negdje dvadesetak kuna, dobro nije baš velik, ali presladak lotus cornikolatus (zamislite pisalo na biljci.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Nepopravljiva si! Treba ti staviti kačku u takujin! |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
dobar ulov triša
![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hoya, dat ćeš mi sliku, kao da si ti bolja i samo da znaš imam krumpirka, ulovio se, čak dvije reznice, presađene i rastu.
Kontesa dobro si mi rekla, to kod mene nije problem, imam dosta hladovine u dvorištu.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Nemoj me zezati za krumpirka. Ja sam prekrila grane da se užile da bi tebi dala. I baš me to veselilo!
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Hvala ti ljube, ali bit će netko drugi sretan ako uspiješ.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Oxalis je prekrasan, a sad si me podsjetila da si moram kupiti lotus, plan za drugi tjedan
![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Triša odnosno Trnoružica,opet malo pregledavam tvoje dvorište i naravno ima noviteta.Kupila si lotus,moram ti priznati da sam i ja jer je stvarno prekrasan.Ne stižem doći do tebe da sve pogledam u živo,ali valjda ću,možda drugi tjedan.Dvorište ti je stvarno prekrasno, krcato lijepim cvijeće i gušt je ujutro prošetati i pogledati svaku biljku posebno i vidijeti koji se novi cvijet otvorio....Tako radim ja ujutro,vjerujem da i ti....
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Jagoda drago mi je kad svratiš u moje dvorište, a da jednom to učiniš po danu noćna ptičice? SilveK lotos sad ima dobru cijenu, pa treba iskoristiti na flori su bili predivni ali i preskupi.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
A i Triša je ranoranilica - i ranoradilica
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Triša vidim opet si se ponovila....bravo. I ja danas idem opet na plac nešto si izabrati...
A nešto slično onom oksalisu sam i ja dobila od Shashe sjeme. Niknulo je i stoji mi u vrtu u hladu....moram provjeriti da li je isto...
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Triša odlična kupovina. Nego čini mi se da su ti salvije pregusto posađene u toj žardinjeri. One dosta narastu, budu pravi grmovi pa će im trebati prostora. Jakoooo vole sunce i vodu.
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Evo točno sam to pomislila čim sam ih vidjela 4 komada u vazi, a da preseliš dvije nekamo va vrt.
Triša samo da te obavjestim da onaj m ići picmoljak od jasmina kojeg si mi lani dala, ima dvije grane po 20 cm (izmjereno), va hlade mi je na poneštre od garaži, da li da ga stavin na sunce, da li će mu spalit lišće ili neće?
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Baš vam hvala za salvije - prvi put imam tu biljčicu, a preslatka je, znači moram razrjediti. Drago mi je da voli sunce, jer sam stavili kćeri na balkon, a tamo sunce od jutra do sutra.
Jasmin ima isti i Hoya i njo i meni je recimo napola u hladu, pa vidi kako ćeš ti, jer on ti raste ko lud.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Triša odličan ulov....Baš po mom ukusu...Oxalis taj imam i ja,prelijep je..Cvijeta svijetloo rozim cvijetičima,može i u bašti da opstane preko zime,i na kontinentu i na moru...Inaja,prebaci ga u drugu saksiju,i vidjet ceš kako će brzo da popuni saksiju i da bude prelijep...
|
|
![]() |
|
Super Inaja, i ja bi je probala posaditi, pa možda se održi.
Hvala cure, opet ima novosti danas sam bila kod Hoye, a od nje se jednostavno ne može otići praznih ruku.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ovo je Triška lotosov cvijet, o kom smo pričali. Zapamtila sam ga jer je bio prvi cvijet kog mi MM ubrao iz neke bare u Švedskoj.
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
A ovaj krasni lotus cornikolatus je dosta rasprostranjen i kao biljka u samoniklo u prirodi. Kao vrtna cvjetnica SKUPINA: pokrivačica tla POLOŽAJ: sunčano, polusjenovito CVATNJA (mjesec): 5-9 VISINA (cm): 10 SADNJA PO m2: 5 sadnica |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Znači super si to izvela, ta će biljka sigurno u moje jezerce u Skradniku, a ono što sam kupila je lotus cornicolatus, tako piše i nema veze s vdodom. Moram malo proguglati, a salvijama odmah režem vrške, koliko 1 cm, dva, probat ću. |
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5556575859 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |