buhač tražim |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
osbourne ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 336 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 09 Svibanj 2009 u 21:35 |
molim vas ako netko iz rijeke/okolice ima nekakvu sadnicu viška, mkar sjeme???
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jok!! ja se isto raspitujem...ali to će ti prije biti u jako južnoj dalmaciji :)))))))))))
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Ma kakvi, ima sadnica usred Zg.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
i ja sam ga tražila, ali bez uspjeha
neko - s foruma, mi je prošlo ljeto obećao sjeme , ne sjećam se tko, ali ni od toga nije bilo ništa |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Natalija žao mi je što te netko razočarao. Ja nisam nikom ništa obećala, samo sam konstatirala - imam sadnice buhača.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Da li je ovo buhač?
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
baka bea žao mi je ako si me krivo shvatila i našla se prozvana, ali nisam na tebe mislila
![]() da se mogu sjetiti ko se nudio, poslala bi mu/joj poruku u inbox već odavno - da ga/je podsjetim ![]() i ne mislim ništa loše s tim što sam prije rekla - i ja se stalno mislim jesam li nekom nešto obećala pa zaboravila poslati, ljudski je griješiti/smetnuti s uma/ zar ne?! ![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Lantana, moj je sivog lista.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Natalija, ma nema problema, nisam se osjećala prozvana jer sam sjeme naručila u listopadu. Možda se netko sjeti tko ti je ranije obećao, naravno da je teško sve pamtiti. Je li ono na slici buhač ne mogu potvrditi jer moj je još sitan, ne znam hoće li ovo ljeto cvjetati pa da usporedimo. I meni se čini da je list više sivozelene boje. poz...
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Daj Hoya slikaj ga iz bliza, ja neznam točno, a moj tata kaže da su oni to brali za izvoz, ali sada ne vidi dobro pa ne može prepoznati.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
|
|
![]() |
|
Ne mogu po ovome prepoznati, slikat ću ponovno i pogledati dobro boju listova, možda je na slici drugačije boje.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Slikat ću ti popodne.
|
|
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Neznam da li ima više vrsta, ali ovaj što kod nas raste u prirodi ima sivkasto lišće
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Buhač se kod nas nekad uzgajao u škrtom kamenjaru, gdje ništa drugo ne
bi uspijevalo.Brao se i prodavao.Tako se rasijao pa ga ima svuda po
sušnim brdskim predjelima.Poći ću ovaj vikend malo u "inspekciju" sa
fotićem.
Vidila sam da već cvjeta pa sumnjam da bi ga se sad moglo prenijeti u vrt. |
|
![]() |
|
Ja bi bila slikala, ali su ove sadnice stisle staro lišće i slabo se vidi, a mlado tek malo izvire iz sredine.
|
|
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Ajde bas slikaj, kod nas na Hvaru ga ima, ali nitko nije siguran da je bas to buhac. U Splkitu sam za tri biljke (slicne) cula da su buhac, jednom dobila sjeme, niklo nesto sto nema veze sa nasim dalmatinskim buhacom, pa me bas zanima koja je biljka buhac.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
nbjelovu, pogledaj moje slike buhača na trajnicama, buhač.
Ovaj ti je sigurno pravi.Rozeta je prizemna, listovi slični pelinu, sivkaste boje.Taj se kod nas uzgajao između dva rata, otkupljivao i izvozio u Ameriku.
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
E, hvala ti, sad sam dobro vidjela ... usporedit cu sa onim sto raste kod nas na Hvaru.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
elfica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 01 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 30 |
Gdje se može naručiti sjeme? Puno hvala!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |