Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anđeoske trublje - brugmansije
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anđeoske trublje - brugmansije

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5455565758 80>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 602
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2009 u 11:38
CURE, ŽENE,  ....Fuksija je iz Švedske a vi ste na moru - nije to isto.
Fuksija imaš prekrasnu trubu.....želim te pitati: kako to da su listovi na tvojoj trubi tako zdravi?????????
Što koristiš???
Već čitam satima o trubama ali nitko ne govori kako i što s lišćem.
Molim vas za pomoć.....i gdje kupiti preparateHeart
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 602
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2009 u 10:32
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

baš sam jučer pročitala da je najbolje ljeti posaditi s teglom u vrt
ali tegla bi trebala imati proreze sa strane tako da biljka može slobodno pustiti žile u zemlju, a na jesen - sredinom listopada, je samo izvadimo i odrežemo višak žila

A neka stara pletena košara.....bi li to najbolje odgovaralo?
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2009 u 10:32
Ma nije stvar do vode,zaista su u vlažnom zato što su u posudi,no čini se kao da ih je nešto napalo ili ofurilo.Ne znam na šta su osjetljive,mislim ima li kakva bolest da ih napada?
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2009 u 18:33
Originalno poslano od člana Mikica Mikica napisao:

A joj ljudi pomagajte,moja datura je lijepo počela rasti.To su bile moje presadnice koje sam sama uzgojila i presadila svaku u svoju teglu.Sve su lijepo napredovale ali su jučer odjednom sve klonule slično kao kada cvijeće ostane bez vode.Naravno da je sa zalijevanjem u redu.Druga ista takva na drugom mjestu je za sada ok.šTA BI TO MOGLO BITI?

mikice i dature i brugmansije vole puno vode.Kad je bilo toplo prošle sedmice ja sam ih zalijevala dva puta na dan.a kada ih ne bi zalila ujutro,svi listovii su bili sparuseni i klonuli..Zalij je pa vidi,ako je do vode,brzo će doci sebi.Ako nije pogledaj da nema nametnike.
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2009 u 12:00
Moja trubljica svakim danom sve veća
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2009 u 09:01
A joj ljudi pomagajte,moja datura je lijepo počela rasti.To su bile moje presadnice koje sam sama uzgojila i presadila svaku u svoju teglu.Sve su lijepo napredovale ali su jučer odjednom sve klonule slično kao kada cvijeće ostane bez vode.Naravno da je sa zalijevanjem u redu.Druga ista takva na drugom mjestu je za sada ok.šTA BI TO MOGLO BITI?
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 14:12
Niti moje!Confused
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 12:11
Ni moje još ne pupaju.
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2009 u 16:14
Moje još nemaju pupove..
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2009 u 15:34
pa što ih ne uslikate kod moje majke već imaju pupove
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2009 u 15:09
Originalno poslano od člana fuksija fuksija napisao:

Fatka, nisu minusi u pitanju, nego niske nocne temperature, koju budu i do samo 2 stupnja, a ovdje zna pasti i snijeg u maju, pa cu ipak pricekati lipanj, da ju iznesem van. [IMG]smileys/smiley2.gif" align="middle" /> [IMG]smileys/smiley1.gif" align="middle" />

Ja sam iznijela jednu i direkt je zasadila u baštu još u aprilu,i bile su nocne temperature oko 5c stepeni,i naravno riknula mi.Druge sam iznijela kasnije,i dobro napreduju...
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2009 u 14:51
Fatka, nisu minusi u pitanju, nego niske nocne temperature, koju budu i do samo 2 stupnja, a ovdje zna pasti i snijeg u maju, pa cu ipak pricekati lipanj, da ju iznesem van.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2009 u 14:39
Moja je već 2 tjedna u vrtu posađena i ništa joj nije niti joj više može biti. Nebi smjele van dok postoji mogučnost od mraza,a to je prošlo.
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2009 u 21:45
Nisu zar minusi u pitanju.Ja sam svoje iznijela na terasu jos kada je bilo hladno njima to ne skodi.One prezimljavaju u hladnim prostorima.
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2009 u 21:20
Fatka ne mogu ju izneti van jer su jako niske nocne temperature.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2009 u 20:58
fuksija, iznesi je vani dosta joj je zatvorenog prostora.Ne moj je patiiti u kuci bolje ceti cvjetati kada je vani..
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2009 u 19:51

Procvjetala moja brugmansija jucer. Cijelom sobom se siri bozanstveni miris.
Jos uvijek je unutra, vjerovatno cu je izneti van, tek u lipnju.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2009 u 22:55
Zuta se razlikuje po reckavim listovima.
Na vrh
Željka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 424
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2009 u 21:44
One budu na biljci ali toliko se "stope" s okolinom (s listovima) da stvarno trebaš oko sokolovo da ih zamijetiš.

Narode, ja ne znam da li netko u proljeće, odnosno sad, orezuje trubice. Ja nemam tu praksu, obično ih orežem na jesen, zato - što se reznica tiče malo se strpite do jeseni. Razumijem i nestrpljivost (i sama sam odmah htjela neke biljke), onda preporučujem da kupite negdje na tržnici biljku. Kod nas u Vk bakice na tržnici prodaju trubice po 20-ak kuna (žute i roze), vjerujem da ih ima i drugdje, ali treba ih samo prepoznati, raspitati se...
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2009 u 06:43
Gusjenice su zelene boje i one se pojavljuju na vece.Ja sam uspjela da ulovim ujutro rano.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5455565758 80>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.