Anđeoske trublje - brugmansije |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5455565758 80> |
Korisnik | |
domingo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
CURE, ŽENE, ....Fuksija je iz Švedske a vi ste na moru - nije to isto.
Fuksija imaš prekrasnu trubu.....želim te pitati: kako to da su listovi na tvojoj trubi tako zdravi????????? Što koristiš??? Već čitam satima o trubama ali nitko ne govori kako i što s lišćem. Molim vas za pomoć.....i gdje kupiti preparate ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
domingo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
A neka stara pletena košara.....bi li to najbolje odgovaralo? |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Ma nije stvar do vode,zaista su u vlažnom zato što su u posudi,no čini se kao da ih je nešto napalo ili ofurilo.Ne znam na šta su osjetljive,mislim ima li kakva bolest da ih napada?
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
mikice i dature i brugmansije vole puno vode.Kad je bilo toplo prošle sedmice ja sam ih zalijevala dva puta na dan.a kada ih ne bi zalila ujutro,svi listovii su bili sparuseni i klonuli..Zalij je pa vidi,ako je do vode,brzo će doci sebi.Ako nije pogledaj da nema nametnike. |
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Moja trubljica svakim danom sve veća
![]() |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
A joj ljudi pomagajte,moja datura je lijepo počela rasti.To su bile moje presadnice koje sam sama uzgojila i presadila svaku u svoju teglu.Sve su lijepo napredovale ali su jučer odjednom sve klonule slično kao kada cvijeće ostane bez vode.Naravno da je sa zalijevanjem u redu.Druga ista takva na drugom mjestu je za sada ok.šTA BI TO MOGLO BITI?
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Niti moje!
![]() |
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Ni moje još ne pupaju.
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Moje još nemaju pupove..
|
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
pa što ih ne uslikate kod moje majke već imaju pupove
|
|
![]() |
|
Ja sam iznijela jednu i direkt je zasadila u baštu još u aprilu,i bile su nocne temperature oko 5c stepeni,i naravno riknula mi.Druge sam iznijela kasnije,i dobro napreduju... |
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Fatka, nisu minusi u pitanju, nego niske nocne temperature, koju budu i do samo 2 stupnja, a ovdje zna pasti i snijeg u maju, pa cu ipak pricekati lipanj, da ju iznesem van.
![]() ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
Moja je već 2 tjedna u vrtu posađena i ništa joj nije niti joj više može biti. Nebi smjele van dok postoji mogučnost od mraza,a to je prošlo.
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Nisu zar minusi u pitanju.Ja sam svoje iznijela na terasu jos kada je bilo hladno njima to ne skodi.One prezimljavaju u hladnim prostorima.
|
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Fatka ne mogu ju izneti van jer su jako niske nocne temperature.
![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
fuksija, iznesi je vani dosta joj je zatvorenog prostora.Ne moj je patiiti u kuci bolje ceti cvjetati kada je vani..
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() Procvjetala moja brugmansija jucer. Cijelom sobom se siri bozanstveni miris. Jos uvijek je unutra, vjerovatno cu je izneti van, tek u lipnju. ![]() ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
Zuta se razlikuje po reckavim listovima.
|
|
![]() |
|
Željka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
One budu na biljci ali toliko se "stope" s okolinom (s listovima) da stvarno trebaš oko sokolovo da ih zamijetiš.
![]() Narode, ja ne znam da li netko u proljeće, odnosno sad, orezuje trubice. Ja nemam tu praksu, obično ih orežem na jesen, zato - što se reznica tiče malo se strpite do jeseni. Razumijem i nestrpljivost (i sama sam odmah htjela neke biljke), onda preporučujem da kupite negdje na tržnici biljku. Kod nas u Vk bakice na tržnici prodaju trubice po 20-ak kuna (žute i roze), vjerujem da ih ima i drugdje, ali treba ih samo prepoznati, raspitati se... |
|
![]() |
|
![]() |
|
Gusjenice su zelene boje i one se pojavljuju na vece.Ja sam uspjela da ulovim ujutro rano.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5455565758 80> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |