Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dracena - Zmajevac
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Dracena - Zmajevac

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 34>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 197
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2009 u 15:24
Ja bih na tvom mjestu odrezala vrh 20-ak cm iznad listića.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2009 u 15:21

Ova dracena(mislim da se tako zove)ima 9g. već sam je htjela baciit nije rasla listovi stalno žutili,opadali prošlo ljeto iznesem je na balkon(na zapadnij strani puno sunca) i ove zime potjerala nove mladice.Sad razmišljam možda odrezati vrh i zasadit možda bi mladice brže rasleSmile
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2009 u 13:50
Može i na sunce bez problema samo je treba ranije iznijet da se prilagodi,moja je na balkonu od četvrtog mijeseca.Svako zlo za neko dobro,grane ogolile isto kao  kod tvoje odrezala ih izrezala na desetak centimetara i sutradan kad se rez posušio položila u zemlju plitko i prekrila prozirnom folijom.Izraslo deset prekrasnih mladih biljčica neke podijelila a neke zadržala,matična biljka baš se nije oporavila ali puno mladih oko nje izraslo.Pogledajte...

Eh jesam pogrešno stavila slike ovo je mislim yuca?

Na vrh
..funky.fish.. View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 14
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ..funky.fish.. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2009 u 13:46
Hvala ti! Srce si..
Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2009 u 09:33
Pokušaj joj priuštiti više svijetla ali nemoj ju stavljati na sunce...
a ovu smežuranu i usahlu grančicu možeš odrezati
Na vrh
..funky.fish.. View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 14
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ..funky.fish.. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2009 u 22:26
Mene zanima što da napravim s ovom odrezanom stabljikom? Bila je suha pa ju skratila i sad se opet sva usukala jadna.. i listovi na ostale dvije su svijetli i dosta rijetki.. Zna li netko kako joj pomoći?

Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 197
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2009 u 12:56
Meni se sviđaju dracene širokih, šatiranih listova, i planiram kupiti jednu, ali ja bih je smjestila u jedan ćošak koji nije baš previše osvijetljen, šta mislite vrijedi li pokušati?
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2009 u 22:13
Originalno poslano od člana Lidach Lidach napisao:

Citam vas jako dugo i mislim da je doslo vrijeme da vam pokazem maminih nekoliko dracena i jos nekog cvijeca i malo vrta.
link za album: http://public.fotki.com/Liddy/

Krasno cvijeće oduševo me benjamin,što mama radi pa ovako lijepo izgleda, listovi krupni zeleni?Moj jadan bez lišća preko ljeta se oporavi ali zima ga uništi.
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2009 u 14:52
meni ovaj cvjet iskreno i nije neki ali dracene su lijepe i bez njega
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2009 u 14:47
moja dracena je drugacija i neće nikad cvjetati,ovde na slikama su neke druge vrste
Na vrh
lika1 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 844
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lika1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2009 u 14:44
Prekrasna joj je ova cvjetna košuljica,ja je imam već 3 godine i nikad ništa od cvijeta.Sada kad vidim ove vaše mogu se nadati da će i moja procvjetati!!Wink
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2009 u 11:36
prekrasna je 
Na vrh
anastazija View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1422
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anastazija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2009 u 10:55
Originalno poslano od člana Branka Branka napisao:

koliko jje meni poznato , da bi cvala treba joj otkinuti vrh , - nisam listala sve od početka , ali neznam dali je netko to napisao 

malo mi je ovo okrutno. to je kao da ti netko kaže da ako si otkineš glavu da će ti narasti ljepša kosasmile61smile156
mamina dracena cvjeta već godinama ali uvijek po ljetu, i nikada joj nije kidala vrh pa da je na tom mjestu izašao cvijet nego se uvijek pojavio sam od sebe.
Na vrh
anastazija View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1422
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anastazija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2009 u 10:51
i moja je cvala prije neka dva mjeseca. to joj je prvi put a stara je nekih 5-6 godina

Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Branka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2009 u 18:03
koliko jje meni poznato , da bi cvala treba joj otkinuti vrh , - nisam listala sve od početka , ali neznam dali je netko to napisao 
Na vrh
tajčica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 385
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tajčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 11:48

baš krasno cvatu, ja imam tri i ne izgledaju loše, ali ni jedna mi nikada nije cvala

Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 17:17
prekrasne dracene
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 14:28
eto i slika

ovo je prvi put a ono ispod drugi puta

Per aspera ad astra.

Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 14:16
hm zasto moja cvijet ima mali neki a vi svi imate te grozdove? meni mali cvijet ful bio i dvaput mi je cvjetala, svaki put iz drugog vrha 
Per aspera ad astra.

Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 07:56
Ima stvarno jak miris.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 34>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.