Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pelargonije ili muškatle
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pelargonije ili muškatle

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7879808182 94>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Neys View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Neys Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2009 u 21:51
Može li mi ko reći temperaturu na kojoj opstaju muškatle i do kojeg mjeseca se uzgajaju.Molim vas,Hitno je....!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ANALAURA View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 7
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ANALAURA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2009 u 10:34
 Bok! Daj molim te pošalji sliku, i provjeri vlažnost zemlje. To isto se desilo i mojim pelargonijama, ali sam ih na sreću uspijela spasiti, zemlja je bila stalno vlažna a nijma to ne odgovara, par dana nisam zaljevala a kad se zemlja skroz posušila počela sam zalijevati. I obavezno provjeri rupice na teglama tako da višak vode može iscuriti.smile113
Na vrh
Tweety View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 529
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tweety Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2009 u 16:32
I ja mislim da je stvar u suncu.. Mojima isto par listova pozuti svako malo, ali ja ih cupnem, i dalje rastu! Ako ti je stvarno tako lose stanje, mislim da in definitivno moras maknut sa sunca, ili improvizirat neku tendicu ili slicno.. To je moja svekrva napravila, i sad su zakrivene kad je sunce najjace!
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2009 u 14:12
i moje su nažalost  u istom stanju...mislim da nam jedino preostaje micanje sa suncaConfusedConfusedConfused
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
alenasms View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 43
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alenasms Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2009 u 13:01
imam divne pelargonije, koje sam postavila na ogradi na balkonu,ali usljed velikih vrućina počele su da žute,redovno ih zalijevam, prihranjujem ali one izgledaju kao da ste im zapalili listove.Ne znam šta da radim?Inače tokom cijelog dana balkon je osunčan.Ako imate neke ideje javite se!
Hvala!
Na vrh
amy1 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje amy1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2009 u 14:57
Pozdrav svima!
Moje tamnocrvene duple pelargonije bile prekrasne, neke su još uvijek, pune cvijeta, dok mi je jedna počela venuti i venuti, pa sam ju izrezala, sad je i u drugoj tegli jedna počela venuti, ne vidim da imaju nametnike, izgledaju mi skroz zdravo, naravno osim te koja vene, a taman sam mislila ove godine sama pelcati. Ako itko zna što se događa voljela bi da napiše koje slovo, ili je imao isti problem!
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2009 u 21:03
Originalno poslano od člana ANALAURA ANALAURA napisao:

Bok svima! Neznam žašto su ti rekli da otkineš cvijetove, sa kime biljku prihranjuješ?Wink

E sada ako meni upućuješ pitanje. Meni je rečeno da se prvi pupovi skinu sa pelargonije da bi ona još potjerala rast lisnatih djelova. I tada se zaljeva tekućim đubrivom za rast. Kad odlučimo pustiti da biljka cvate, nastavimo po uputama zaljevati đubrivom za cvat. To je savjet jedne gospođe koja je prodavala sadnice. Možete pokušati ,ako volite eksperimente. Ili jednu biljku tako, a drugu drugačije te vidjeti razliku u veličini i cvatnji. Bez eksperimenata ne možemo znati što je bolje.
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2009 u 20:00
Analaura dobro nam došla smile78
Na vrh
ANALAURA View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 7
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ANALAURA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2009 u 15:40
Bok svima! Neznam žašto su ti rekli da otkineš cvijetove, sa kime biljku prihranjuješ?Wink
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2009 u 19:09
Nismo ni mi Cherry sto smo bili , pa nije čudo ni za jadno biljeWink
Na vrh
cherry View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cherry Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2009 u 19:04
ajd može i dr. haussmile64. upravo su dobile običnu vodu. sutra poste. a bome ću kupiti i željezo, pa nisu one jače od meneSmile.
a vjerovatno ovisi i o zemlji, vjerujem i o vodi i sreći....majkomila koliko faktora...nekada je bila dobra i obična zemlja iz običnog vrta, a sada....

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2009 u 18:58
Originalno poslano od člana cherry cherry napisao:

hvala na odgovoru... baš s tim gnojivom i zalijevam svoje cvjetiće jednom tjedno i nekako mislim da je baš u tome i problemčić. možda je prejako. u uputama piše 35 ml na dvije litre vode ali nekako mi se čini da je ipak previše. inače cvjetaju kao mutave ali ti žuti pupoljci...uf...

Da biljka se može i spaliti. Ja kako vidim ovi što prodaju uvijek savjetuju da se prave blaže otopine. Ja ću se držati toga da ih nedokrajčim, a milionke su mi bile tako lipe. Zaljevala sam ih običnim za cvat.Embarrassed
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2009 u 18:56
Treba nam dr. HausLOL

Moje milionke požutile, ja smile134moju makicu za dijagnozu.
Mama kaže stručno " Voda vam ne sadrži dovoljne količine željeza, otiđi u poljoprivrednu apoteku i nahrani gladnu biljku". Ja kupila i željezo i na kilogram neku prihranu. Danas zaljevam, čekala da prođe kiša.

Inače je i čovjek nekad dobijao iz vode minerale i sve što sadrži hranjljivo zemlja, zbog pročišćavanja i zagađivanja ništa nije kako je bilo. Gdje vam uz izvor prirodne vode ostaju tragovi crvene ili narandžaste  zemlje i kalcifikacije ti izvori su bogati mineralima i željezom. Moji roditelji su iz područja koja vrve izvorima prirodne mineralne vode.

Moja mama je odrasla na takvom izvoru, s toga znam. Tu su dolazili ispitivati tlo zbog tog što uz vrelo izvorske vode nastaju crvene bare.

Od vode do vode može biti razlika, a kamoli zemlje u koju sadite, tretiranje prije doma i u domu.

Razlog i greške uvijek postoje.

Na vrh
cherry View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cherry Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2009 u 18:47

hvala na odgovoru... baš s tim gnojivom i zalijevam svoje cvjetiće jednom tjedno i nekako mislim da je baš u tome i problemčić. možda je prejako. u uputama piše 35 ml na dvije litre vode ali nekako mi se čini da je ipak previše. inače cvjetaju kao mutave ali ti žuti pupoljci...uf...

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2009 u 18:41
Ja nisam sve detaljno pročitala , ali možda nađete što zanimljivo ovdje.

http://hr.unichem.si/?tpl=produkt&pid=1347

Posađene biljke u već pripremljene supstrate i odgovarajuće teglice nakon 3-4 tjedna treba početi prihranjivati kako bi nadomjestili hranjiva u supstratu koje su biljke potrošile. Za ovu vrstu cvijeća posebno je kreirana Fertina C za pelargonije, surfinije i ostale cvijetnice čijom se primjenom postiže veća bujnost i ljepota cvijeta radi kojeg se ova vrsta cvijeća i uzgaja. Prihranjivanje se obavlja prskanjem listova ili zalijevanjem tla oko biljke jednom tjedno, ujutro ili predvečer u koncentraciji 1%.

Također je potrebno jednom ili dvaput tijekom uzgojnog perioda pelargonija i surfinija primijeniti u otopini za zalijevanje i Fertinu Fe koja sadrži željezo koje će potaknuti brži rast i povećati kvalitetu konačnog proizvoda. Ona se koristi u koncentraciji 0,2-0,3 % (20-30 ml Fertine Fe na 10 l vode).

http://209.85.129.132/search?q=cache:T9mhhgm5F-kJ:www.petrokemija.hr/Default.aspx%3Ftabid%3D106+pospje%C5%A1ivanje+rasta+pelargonija&cd=4&hl=hr&ct=clnk&gl=hr&lr=lang_hr

Na vrh
cherry View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cherry Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2009 u 18:08
čitam, gledam, divim se....ali i imam problemčić pa ako može pomoć vas iskusnih...naime pelargonije moje su u punom cvatu začuđujuće doro izgledaju, ali novi pupovi pomalo žute i suše se. samo pupovi ne i list. pa me zanima u čemu je problemčić (nadam se da je problemčić). ako mi netko može pomoći....
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2009 u 17:55
....domaće uzgojene se ponašaju na jedan način, a one iz rasadnika na drugi  jer su tretirane različitim preparatima, postoje preparati koji koče rast zelene mase.....
Na vrh
Igor View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Igor Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2009 u 16:28

Ali ljudi , već dva mjeseca je stanje ovako. Osim što je uz ovakav izgled biljke bilo i jako puno cvijetova koji su bili raskošni. Moram napomenuti da ove domaće biljke su bile još i manje kad sam ih zakorijenio prije 2 mjeseca. One bujaju i sad tek formiraju pupove.

Ponavljam još jednom sve biljke su jednako zaljevane ,prihranjivane i isto izložene suncu.
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2009 u 14:14
slažem se s Otokom i Manči, bilja jadna doživi šok pa joj triba vrimena da se prilagodi i počne pokazivati svoj raskoš
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2009 u 09:32
....slažem se sa Otok , treba čekati...... tvoje pelargonije imaju tipičan izgled onih kojima je puno sunca kao što su i  moje  u  vrtu  na otoku na mjestu jug-jugozapad.... tj.  listovi  su lagano skupljeni, biljka, zbijena i mala...sigurno su imale manje sunca-svjetla u rasadniku i sad se trebaju priviknuti na tvoj balkon....
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7879808182 94>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,357 sekundi.