Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7879808182 94> |
Korisnik | |
Neys ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 31 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Može li mi ko reći temperaturu na kojoj opstaju muškatle i do kojeg mjeseca se uzgajaju.Molim vas,Hitno je....!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ANALAURA ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 28 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 7 |
Bok! Daj molim te pošalji sliku, i provjeri vlažnost zemlje. To isto se desilo i mojim pelargonijama, ali sam ih na sreću uspijela spasiti, zemlja je bila stalno vlažna a nijma to ne odgovara, par dana nisam zaljevala a kad se zemlja skroz posušila počela sam zalijevati. I obavezno provjeri rupice na teglama tako da višak vode može iscuriti.
![]() |
|
![]() |
|
Tweety ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
I ja mislim da je stvar u suncu.. Mojima isto par listova pozuti svako malo, ali ja ih cupnem, i dalje rastu! Ako ti je stvarno tako lose stanje, mislim da in definitivno moras maknut sa sunca, ili improvizirat neku tendicu ili slicno.. To je moja svekrva napravila, i sad su zakrivene kad je sunce najjace!
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
i moje su nažalost u istom stanju...mislim da nam jedino preostaje micanje sa sunca
![]() ![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
alenasms ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Kolovoz 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 43 |
imam divne pelargonije, koje sam postavila na ogradi na balkonu,ali usljed velikih vrućina počele su da žute,redovno ih zalijevam, prihranjujem ali one izgledaju kao da ste im zapalili listove.Ne znam šta da radim?Inače tokom cijelog dana balkon je osunčan.Ako imate neke ideje javite se!
Hvala! |
|
![]() |
|
amy1 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 9 |
Pozdrav svima!
Moje tamnocrvene duple pelargonije bile prekrasne, neke su još uvijek, pune cvijeta, dok mi je jedna počela venuti i venuti, pa sam ju izrezala, sad je i u drugoj tegli jedna počela venuti, ne vidim da imaju nametnike, izgledaju mi skroz zdravo, naravno osim te koja vene, a taman sam mislila ove godine sama pelcati. Ako itko zna što se događa voljela bi da napiše koje slovo, ili je imao isti problem!
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
E sada ako meni upućuješ pitanje. Meni je rečeno da se prvi pupovi skinu sa pelargonije da bi ona još potjerala rast lisnatih djelova. I tada se zaljeva tekućim đubrivom za rast. Kad odlučimo pustiti da biljka cvate, nastavimo po uputama zaljevati đubrivom za cvat. To je savjet jedne gospođe koja je prodavala sadnice. Možete pokušati ,ako volite eksperimente. Ili jednu biljku tako, a drugu drugačije te vidjeti razliku u veličini i cvatnji. Bez eksperimenata ne možemo znati što je bolje. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Analaura dobro nam došla
![]() |
|
![]() |
|
ANALAURA ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 28 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 7 |
Bok svima! Neznam žašto su ti rekli da otkineš cvijetove, sa kime biljku prihranjuješ?
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Nismo ni mi Cherry sto smo bili , pa nije čudo ni za jadno bilje
![]() |
|
|
|
![]() |
|
cherry ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 23 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 3 |
ajd može i dr. haus
![]() ![]() a vjerovatno ovisi i o zemlji, vjerujem i o vodi i sreći....majkomila koliko faktora...nekada je bila dobra i obična zemlja iz običnog vrta, a sada....
|
|
![]() |
|
Da biljka se može i spaliti. Ja kako vidim ovi što prodaju uvijek savjetuju da se prave blaže otopine. Ja ću se držati toga da ih nedokrajčim, a milionke su mi bile tako lipe. Zaljevala sam ih običnim za cvat. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Treba nam dr. Haus
![]() Moje milionke požutile, ja ![]() Mama kaže stručno " Voda vam ne sadrži dovoljne količine željeza, otiđi u poljoprivrednu apoteku i nahrani gladnu biljku". Ja kupila i željezo i na kilogram neku prihranu. Danas zaljevam, čekala da prođe kiša. Inače je i čovjek nekad dobijao iz vode minerale i sve što sadrži hranjljivo zemlja, zbog pročišćavanja i zagađivanja ništa nije kako je bilo. Gdje vam uz izvor prirodne vode ostaju tragovi crvene ili narandžaste zemlje i kalcifikacije ti izvori su bogati mineralima i željezom. Moji roditelji su iz područja koja vrve izvorima prirodne mineralne vode. Moja mama je odrasla na takvom izvoru, s toga znam. Tu su dolazili ispitivati tlo zbog tog što uz vrelo izvorske vode nastaju crvene bare. Od vode do vode može biti razlika, a kamoli zemlje u koju sadite, tretiranje prije doma i u domu. Razlog i greške uvijek postoje. |
|
|
|
![]() |
|
cherry ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 23 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 3 |
hvala na odgovoru... baš s tim gnojivom i zalijevam svoje cvjetiće jednom tjedno i nekako mislim da je baš u tome i problemčić. možda je prejako. u uputama piše 35 ml na dvije litre vode ali nekako mi se čini da je ipak previše. inače cvjetaju kao mutave ali ti žuti pupoljci...uf... |
|
![]() |
|
Ja nisam sve detaljno pročitala , ali možda nađete što zanimljivo ovdje.
http://hr.unichem.si/?tpl=produkt&pid=1347 Posađene biljke u već pripremljene supstrate i
odgovarajuće teglice nakon 3-4 tjedna treba početi prihranjivati kako bi
nadomjestili hranjiva u supstratu koje su biljke potrošile. Za ovu vrstu
cvijeća posebno je kreirana Fertina C za pelargonije, surfinije i ostale
cvijetnice čijom se primjenom postiže veća bujnost i ljepota cvijeta radi
kojeg se ova vrsta cvijeća i uzgaja. Prihranjivanje se obavlja prskanjem
listova ili zalijevanjem tla oko biljke jednom tjedno, ujutro ili predvečer u
koncentraciji 1%. Također je potrebno jednom ili dvaput tijekom uzgojnog
perioda pelargonija
i surfinija primijeniti u otopini za zalijevanje i Fertinu Fe koja sadrži
željezo koje će potaknuti brži rast i povećati kvalitetu konačnog proizvoda.
Ona se koristi u koncentraciji 0,2-0,3 % (20-30 ml Fertine Fe na 10 l
vode). |
|
|
|
![]() |
|
čitam, gledam, divim se....ali i imam problemčić pa ako može pomoć vas iskusnih...naime pelargonije moje su u punom cvatu začuđujuće doro izgledaju, ali novi pupovi pomalo žute i suše se. samo pupovi ne i list. pa me zanima u čemu je problemčić (nadam se da je problemčić). ako mi netko može pomoći....
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....domaće uzgojene se ponašaju na jedan način, a one iz rasadnika na drugi jer su tretirane različitim preparatima, postoje preparati koji koče rast zelene mase.....
|
|
![]() |
|
Igor ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
Ali ljudi , već dva mjeseca je stanje ovako. Osim što je uz ovakav izgled biljke bilo i jako puno cvijetova koji su bili raskošni. Moram napomenuti da ove domaće biljke su bile još i manje kad sam ih zakorijenio prije 2 mjeseca. One bujaju i sad tek formiraju pupove. Ponavljam još jednom sve biljke su jednako zaljevane ,prihranjivane i isto izložene suncu.
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
slažem se s Otokom i Manči, bilja jadna doživi šok pa joj triba vrimena da se prilagodi i počne pokazivati svoj raskoš
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....slažem se sa Otok , treba čekati...... tvoje pelargonije imaju tipičan izgled onih kojima je puno sunca kao što su i moje u vrtu na otoku na mjestu jug-jugozapad.... tj. listovi su lagano skupljeni, biljka, zbijena i mala...sigurno su imale manje sunca-svjetla u rasadniku i sad se trebaju priviknuti na tvoj balkon....
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7879808182 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |