Osteospermum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 15161718> |
Korisnik | |
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pozdrav novom forumašu....i sve potpisujem... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
caerulea ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 31 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 8 |
Pozdrav svima od novog člana! |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Imaš univerzalnu prihranu za list i cvijet,ili samo za cvijet.Meni je počeo cvasti kada sam ga malo prihranila,ili zato ili se odmorio pa je sam od sebe počeo
![]() |
|
![]() |
|
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
nisam mu nikakvu prihranu davala
on je sada vec veliki grm (ovo je slika od prije mjesec i po), ali ni jednoga cvijeta nema
morat ću ga nečim dohraniti
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Daješ mu neku prihranu? moj je isto imao stadij mirovanja ali je sad opet procvao.Prihrani ga nečim za cvatnju.
|
|
![]() |
|
To i mene zanima.Moj je lijepo cvao,sad je opet počeo,no listovi mu žute i baš je neki nikakav.Ja sam pokupila sjeme i probat ću ga nagodinu posijati,ne znam može li se pelcati
![]() |
|
![]() |
|
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
a kako održavate osteospermum
ja sam kupila žuti i ljubičasti i jedno je vrijeme cvjetao intenzivno, a sada ništa
čak mu se suše listovi, a svakodnevno zalijevam (ili je baš u tome problem?)
|
|
![]() |
|
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Nema problema... ![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Super, budući se moj prošle godine nije uspio zasjemeniti sam, možda zbog prekopavanja dijela gdje se nalazio, ipak ću ja sačuvati sjeme... A ti bi mogla isto tako jer ova svijetla nijansa mi je predivna!!! Da nam ga ponudiš na oglasima!!!
![]() |
|
![]() |
|
Ja nisam skupljala sjeme nego je ono palo u zemlju i kad smo korito praznili i ponovno vratili samo zemlju ostalo je puno sjemenja koje je niknulo na proljeće.(imaš sliku u ja počela...planiranje vrta..) Ostosperum je inače poznat da lako od sjemenja dobiješ biljčicu...Samo ti skupi sjemenje....i nema problema.... |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Doni, ako sakupim sjemenke sa ovogodišnjeg cvijeta, jeli će niknuti?
Imam jedan uzorak ljubičastog istog kao ti... Prošle godine su mi se smrznuli, pa da se osiguram sa sjemenkicama... |
|
![]() |
|
Evo moji ostosperumi su se primili u svim bojama koje sam imala prije radova na teraci...čak su ostali i ovi svemirski...stavim slikice poslije neki je problemčić....
|
|
![]() |
|
flora ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 211 |
Andrea01 oni su grmolikiji i viši od gazanije, imaju stabljiku, a kod gazanije ti listovi rastu iz sredine, rade rozetu i onda između njh niču cvjetovi, cvjetovi gazanije se obavezno zatvaraju tokom noći ili kad je oblačan dan... evo nekoliko detalja po kojima ih možeš prepoznati i (ili) razlikovati...
osteosperum tokom zime ponekad strada od previš vlage, ne smrzne u pravom smislu nego mu jednostavno zgnjili korijen, a bome ova zima je bila baš i topla i vlažna |
|
![]() |
|
Moji, iako ove godine blagu zimu, nisu preživjeli!!! Ili ga možda miješam sa novim vrstama gazanije... čini mi se!
![]() Ažurirao andrea01 - 26 Lipanj 2007 u 23:28 |
|
![]() |
|
LJILJANA ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Travanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Možeš ih naći na trešnjevačkom placu u svim bojama
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Bilo ih je u baumaxu. Iz mog iskustva može u Slaovoniji ali mora biti u dosta zemlje jer će se u protivnom slučaju smrznuti. Najljepše primjerke sam vidjela u dalmaciji. Tamo stalno cvjetaju. |
|
![]() |
|
Ja sam je jednu godinu posadila,ima ih u rasadnicima i vrtnim centrima,i cvate do mrazeva.Znači može i u slavoniji
![]() |
|
![]() |
|
Mislim da ga možeš kupiti u bilo kojoj cvjećarnici, prodaje se kao mala lončanica. Kod mene je iz sjemena iznikli mali grmići, a mama mi je prije neki dan kupila svijetoplavu u Intersparu. ![]() Ja sam neke svoje kupila u Peveca, a najviše na zadarskoj tržnici. ![]() |
|
![]() |
|
nela ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 26 |
ovaj cvijet mi se jako sviđa, ali nigdje ne mogu naći da kupim. Pa ako netko zna gdje u zg ili v.g ima zakupiti neka mi javi.
|
|
![]() |
|
Cvijetić ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 37 |
ostati hoe ukoliko je posadita u zemlju, ili veču saksiju tj. jako velikoj da se nemože zemlja u njoj smrznuti.
ukoliko je u manjoj posudi tada preko zime uvene.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 15161718> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |