Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Začinsko i ljekovito bilje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Stevia Rebaudiana
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Stevia Rebaudiana

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 15>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
bvlgari76 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 64
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bvlgari76 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2009 u 23:07
Jel ima smisla da ju sijem sada i drzim u kuci preko zime (Zagreb)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2009 u 19:38
Vepre, svaka čast, prekrasne su ! ! !
Biljčica koju si mi dao nažalost nije preživjela, napale su ju usi dok je bila mlada pa je počela odbacivati listiće i žutiti.Cry
smile220 Vjerovatno jer sam silno htjela da uspije jer sam imala samo jednu. Nadam se da ce na jesen biti koje sjeme za mene ili u proljece pa da cu imati više srece.Wink
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2009 u 22:58
..
još nisam počeo "brstiti"ali ću uskoro
Tongue Wink

Wink
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2009 u 22:55
evo kako moje izgledaju ovih dana,

vozi sigurno vozi bager
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2009 u 20:20
ne znam za vaše, ali moje obadvije prave pupoljke (i malecka i ona veće)
pa sam obrstila listove, bar one "veće"

Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2009 u 21:15
vepar, pa to kod tebe raste kao ludo.
Da si zakodao bile bi ti zbunaste a ne bi isle samo u visinu.Uradi to nije ti kasno.
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2009 u 19:37
evo kako moje izgledaju ovih dana,ja nisam ni jednu zakidao i meni sve rastu u vis,samo jedna ili dve se formirale u nazovi grmiće

vozi sigurno vozi bager
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2009 u 13:09
Vepre evo i moja ide u visinu, al to mi nije bio najveci problem vec su   mi ju napale usi. Danas sam ju malo pošpricla s insekticidom da mi se odrzi jer ipak imam samo jednu. Pokusala sam bez špricanja al nije uspjelo, izgubila sam par listića. Cry
Mislim da bi zakidanje vrha u bilo kojoj fazi  dalo dobre rezultate. Svaka biljka kad joj otkines neku grancicu ona istera jos min. 2 nove. Pa tko  ima vise biljčica neka pokusa pa javi rezultate i sliku po mogučnosti.Smile
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2009 u 22:13
ne preteruj,haha,da ti se linija ne pokvari od toliko slatkogWink
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2009 u 21:36
Sutra ću jednoj ipak skinuti vrh pa javim razvoj događaja.
I slatke su... gricnem ja tu i tamo koji listić Tongue
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2009 u 20:55
Originalno poslano od člana primorka primorka napisao:

Vepre, one tvoje sadnice su izrasle nebu pod oblake :-))
Obje su visoke oko metra, ali slabo mi tjeraju bočno samo idu u vis. Da ih možda pinciram, što misliš?

iskreno da kažem neznam,al kako imaš dve pokušaj jednu.ima toga i kod mene al ja nisam ni jednoj zakinuo vrh,al sam mišljenja da je kasno za to,možda bi bilo koristi da se zakinuo vrh dok su mlađe bile.javi u svakom slučaju što si učinila i kako napreduju
naravno ,jesu li slatkeSmileTongue
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2009 u 21:55
Vepre, one tvoje sadnice su izrasle nebu pod oblake :-))
Obje su visoke oko metra, ali slabo mi tjeraju bočno samo idu u vis. Da ih možda pinciram, što misliš?
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2009 u 08:52
Bok, Elfice jesi li uspjela pazarit koju steviu na placu? Kolika im je cijena i klike su?
Na vrh
tinkatincica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tinkatincica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2009 u 13:14
Bok ekipa!Ja bih zamolila ako bi mi netko mogao poslati sjeme ili biljčicu. Jako sam zainteresirana. Ako tko zna gdje bi ju mogla nabaviti u Slavoniji ili Mađarskoj? Molim za pomoć i info.Hvala dobrim dušama!Pozdrav!

Na vrh
elfica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 30
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje elfica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2009 u 15:52
Sadnice stevie na trešnjevačkom placu! Sljedeći vikend pazarim! Baš me zanima kako će se razvijati.
Na vrh
sakupljac View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sakupljac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2009 u 00:14
Originalno poslano od člana gardist gardist napisao:

Rasta? Kako doci do tamo, gdje se tocno nalaze?

lp
Na vrh
argan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 12
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje argan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 13:10
hvala, keeka, ali ja bih iskljucivo ekoloski...dakle, od vrbinih pupova se napravi frape, ali ne znam tocno postupak...netko?
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 13:03
 Mislim da to mozes kupiti u poljoprivrednim ljekarnama(malo boljim). To ti je jedna mala kutijica ljubicastog cepa s prahom u koju ces ju samo malo umocit i to ti je to. Osim ako nije nekako drugacije odredeno.
Najbolje pitaj osobu  koja ti ju proda.
Na vrh
argan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje argan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 12:57
ispravka: hormon za poticanje zakorjenjivanja reznica. valjda se to tako zove.

Na vrh
argan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje argan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 12:54
moje iskustvo, sijala sam u 7 navrata do sada:
supstrat mora biti lagan, ne pre mokar, nikada sasvim suh, najbolje spricati dva puta dnevno; pokriti sjemenke s jedva nesto supstrata ili pijeska, tek da ih "usidri", drzati na suncanom mjestu, najbolje 24h pod lampom, najbolje su mi klijale od 15.4 do sada; jos bolje one sijane po mjesecevom kalendaru! kako sam dilala nesto sjemena, ljudima sam probrala one crne i lijepe sjemenke, a iz fore, umjesto da ih bacim, probno sam posijala one bijele i nikakve, i necete vjerovati, proklijale su????? ni jedna nije proklijala kad sam posijala u malo glinastu zemlju... izgleda da najlakse ide u mjesavini treset+humus+pijesak...

na kraju, stvarno je istina da je stevijino sjeme jako neujednaceno, to jest, biljke koje su sad vec 15-ak cm nevjerojatno se razlikuju...a u slatkoci, to cu uskoro vidjeti.

na webu kazu da sjeme gubi klijavost s vremenom, a i da kod nas nije moguce uzgojiti vlastito sjeme, vidjet cemo. u osmom mjesecu cu probati razmnozavati reznicama najuspjesnije maticne biljke, pa javim kako ide. zna li netko tocno kako se radi hormon rasta od vrbovih pupova?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.