Sijamski tulipan - Curcuma alismatifolia |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bebi, jel ti koji gomoljčić viška?? Ako da, preporučujem se, naravno!!
![]() edit moderator: molim pridržavati se pravila foruma, pročitaj Pravilo 9.1. |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Ova fotka gore, fotkana je početkom juna, a ove fotke niže su od večeras. Na njima se vidi koliko se razmnožila, skoro pa je dupla od onda kad sam je kupila. Malo sam pročačkala zemlju i pod prstima osjetila puno, puno krumpirčića veličine oraha.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Pretpostavljam da ima lukovicu a s njom mislim da ne možeš pogrješit...većina lukovica zahtjeva mirovanje na hladnom i suhom,vjerojatno i ova..nadam se da ne grješim da nebudem ja ovaj nesretni kompjutor
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() Zaista bi mi bilo žao da s ovom ljepoticom nešto krivo napravim i da je zbog neznanja izgubim
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
bebolina nemoj misliti da se šuljam za tobom
![]() ovaj sijamski tulipan ti je jako zanimljiv i neobičan. Izgleda mi skroz drugačije od bilo kojeg cvjeća i ima ljepu nježnu boju cvjetova...ja bi ga vjerojatno izvadila i na tamno i hladno ako nije već u vrtu ali nek ti se još neko javi ko ima više iskustva. Ja ti samo želim da što dulje opstane kod tebe jer je zanimljiv i rijedak jer ga još nisam vidla...sretno ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Ovaj me ljepotan svojim bujnim cvjetanjem veselio cijelo ljeto
![]() Ovo je prva godina da je kod mene, pa neznam da li je bolje da ga izvadim iz zemlje i pospremim na suho i hladno mjesto u kući, ili da ga ostavim u zemlji.
Svako Vaše iskustvo i savjet su dobro došli.
Hvala
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Hvala Slavonko.I ja ću ga tako
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Dok je cvala,jesi je zaljevala svaka 2-3 dana?Čini mi se previše često.
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Shasha cvjetovi su prošli,listovi koji su bili mali su dosta narasli i puno malih listića izlazi iz zemlje.Još ju nisam presadila jer je u dosta velikom cvjetnjaku i zalijem ju kad i svo ostalo cvjeće.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
Danas sam je i ja dobila.Iako znam za nju ne znam baš puno o njoj.Sad ćemo malo iskustva podjeliti.
Slavonko,kako tvoj napreduje nakon mjesec dana?
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Ovaj cvijet sam prvi put vidjela ovog proljeća u baumaxu, jako zanimljiva biljka. Baš kad pomislim kako poznajem dosta cvjeća opet se pojavi na našem tržištu neki novi u koji samo blenem.
![]() Evo nešto o njenom uzgoju i njezi. Tekst je s net-a Curcuma je višegodišnja biljka porijeklom iz Malezije. Cvjeta od svibnja do studenoga. Cvjetovi su na mesnatim stabljikama i liče na uspravni klas. Traži dosta svjetlosti, ali ne direktno sunce. Prihranjuje se jednom tjedno tijekom čitavog perioda rasta tekućim gnojivom za cvjetnice. Voli povećanu vlažnost zraka i svakodnevno orošavanje. Zalijeva se svaka 2-3 dana tijekom cvatnje, jednom tjedno od listopada do ožujka. Rizomi se presađuju svake godine u veću posudu. Zimi se ostavlja da miruje natemperaturi od 15 stupnjeva. Ljeti se iznosi van na mjesto zaštićeno od vjetra. Može da živi najmanje tri godine ako miruje zimi a ako je vlažnst zraka dobra. |
|
![]() |
|
amarilis.bl ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 31 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 17 |
Cvet biljke koju si postavila je predivan al iskreno receno prvi put cujem za nju... hvala sto si nam obogatila postojece znanje o cvecu |
|
![]() |
|
elfica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 01 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 30 |
Prekrasna je, ja bi jednu! Inače znam za kurkumu začin, to je žuti prah, koristi se slično kao šafran, ima ga u curryju, zapravo je osnovni sastojak u curry začinu. Ne znam ima li veze s ovom biljkom...
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Dobila sam ovu prekrasnu biljku na poklon zove se Curcuma ili citverov korijen.Tražila sam ju ovdje na forumu ali ne mogu ju naći ili je nema.Ima li ju možda netko?
![]() ![]() |
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |