Moj kamenjar i vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 70> |
Korisnik | |
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Silvek, taj je phlox jedna od biljčica što sam pronašla u draču u starom prognaničkom naselju. I samu me je iznenadio kak je zgodan.
Lantana, veseli me što nađeš u mom vrtu biljčica koje te zainteresiraju za dodatna istraživanja. Arum mi se baš dosta raširio tako da ćeš ga u jesen dobiti. Sad će mu ove bobice pocrveniti, a onda će sve postupno istrunuti i nestati do proljeća kad potjera nove listove.
Athena imat ću te na umu
![]() Tija već se mjesecima pripremaš pa nikako doć. Čekam.
Stefkaja cleome stvara puno sjemenja pa ako budeš htjela sijati javi.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Horti super biljčice, svašta se otvorilo dok ja nisam bila ovdje, a cleoma ti je predivna- tako nježan cvjetić, a jako mi se sviđa bijela dalia.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Bijela ruža je medena a i bijeli phloxići su mi
![]() |
|
![]() |
|
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
evo i kod tebe nej kaj mi je naj, naj - Achillea
|
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Prvi put imam i zijevalicu. Gioiaa, jel ti poznata A zahvaljujući Silvek i ciniju ( tak mi je zgodna ovako šatirana):
A dočekala sam i žutu crocosmiu
![]() I Helenium sam čekala u zasjedi, čim je otvorio prvi cvjetić, odmah sam ga sliknula:
Prošli put sam hibiskus zaboravila pokazati. On bi valjda išao inače u sobno cvijeće ali trenutno je u dvorištu pa može i ovdje.
|
|
![]() |
|
Dobro došla Nata u moj vrtek. Čini mi se da je ovo tvoja prva posjeta. Navrati još koji put, bit će mi drago.
Hvala Triša i Shasha
![]() |
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Ovaj cvijet hibiskusa je ko iz raja
![]() |
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Horti, divne su ti biljke...žuta crocosmia je savršena.....nisam ni znala da ima žutih, mislila sam da su samo crvene, baš je ova tvoja lijepa. Dupli crveni hibiskus je prava egzotika, ma za 10, a vidim da imaš i arum intalicum, super mi je on. I ja sam posadila lukovice na proljeće, ali uopće nisu niknule. Daj molim te poslikaj opet arume kad se bobice postanu narančaste!
![]() |
|
![]() |
|
O Flavia, vrlo me veseli tvoja pohvala kad znam iz kakvog rajskog vrta je stigla. Imam i jednu dvobojnu crocosmiu ali je još malecka, ništa od cvjetanja ove godine.
Poslikat ću arum kad bobice promijene boju, obećavam.
I hvala ti. I tebi Štefice.
|
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
jako lijepe biljke...
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
E bas mi drago sto napokon vidim Cleome i zjevalice u tvom vrtu
![]() ![]() ![]() Posadila sam biljke sto si mi poslala,nadam se da ce se primiti ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Horti cvijeće je prva liga. Imaš ogroman izbor i vrlo zanimljiv. Daj malo napiši za platycodon. Ja kupila na tržnici bijeli pod "bakopa". Pa mi cure napisale da nije nego platycodon, što sam se i osvjedočila na google slikama. E sad. Ja posadila u vaze. Cvate ali vrlo brzo cvijet uvene...pa cvate dalje.Da li im je možda tijesno u vazama?
|
|
![]() |
|
Bako, kod mene su dva balončića u kamenjaru, a jedan na gredici. Ovima u kamenjaru se cvijetovi brzo osuše ali stalno stvaraju nove, dok je onom u gredici cvijet dugotrajniji. Problem je u kamenjaru što se tlo brzo isuši, a ne zalijevam, a balončići vole duboko,umjereno vlažno tlo. Pa pretpostavljam da je sličan problem i sa uzgojem u teglama. Trebalo bi ih saditi u dublje tegle i zemlju održavati ravnomjerno vlažnom. Držati na suncu ili polusjeni, povremeno prihraniti. Preko zime nadzemni dio potpuno nestane i dosta kasno u proljeće ponovno potjera izbojke. Trajnica je, otporan na hladnoću, pa ga je bolje posaditi u vrt, pogotovo ako je visoki. Nadam se da sam barem malo bila od koristi. |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Horti predivne cvjećke..Ona šarena cinija je predivna..To je biljka koja mene neće..Jedino mi uspije kad kupim gotov presad il od mame donesem isti,tad cvjeta kod mene.Drugačije neće,bojkotuje me...Zato uživam u cinijama forumaša.Tvoja je prekrasna..
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Horti hvala ti. Očito je u tome problem. Moram nešto smisliti!
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Toliko vrsta cvijeća, takva ljepota i boje
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Volim navratiti u tvoj vrt jer uvijek nešto novo pokažeš i uvijek nešto naučim. I ja sam ljetos kupila plavi balončić i posadila u cvjetni kutić i baš ga gledam neki dan da je nekako jadan. Da li bi ga bilo dobro malčirati u vrtu jer tako bi se lakše održala stalna vlažnost?
Sličnu ciniju imam i ja, jer sam isto od SilveK dobila sjeme
![]() ![]() |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
predivno
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
koje krasno cvijeće,
koje krasne fotografije.
sve je za čistu desetku
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 70> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |