Perunike - Irisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 21> |
Korisnik | |
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dio postova je prebaćen tu: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3230
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Zona 5 od -23 do -28 st.C
Zona 8 od -6.7 do - 12.2 st C. |
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
5-8 zona,a koja zona smo mi? |
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Ne smrzavaju se, zona 5-8. Režim izmjene vode i suhog uzgoja postiže se sadnjom u posude za uzgoj močvarnog bilja. Osigurati hranjiv supstrat kisele reakcije. Ujesen izvaditi iz vode i osigurati prezimljavanje na suhom i hladom mjestu. |
|
![]() |
|
lorna ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 51 |
Irise obožavam i, uz 3 varieteta uglavnom u nijansama ljubičaste, nadam se da ću nabaviti još nekoliko željenih boja... no, ovdje sam vidjela još nekoliko divnih!!!
|
|
http://lorna.mojblog.hr/
|
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Ja oko Irisa ne znam nista a ti ukucaj na google ime i jednog i drugog Irisa i sam ces doci do odgovora
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
I Baka Bea dali irisi ensata smrzavaju
|
|
|
|
![]() |
|
Ovaki će biti moji
![]() |
|
|
|
![]() |
|
I imam jedno pitanjce.Rekla mi je Baka Bea da Irisi ensata u proljeće trebaju biti u vodi a u jesen ne.U jesen najviše pada kiša pa je to nemoguče.Dali oni mogu skroz biti u vodi? |
|
|
|
![]() |
|
Molio bi kad bi mi netko objasnio razliku između Iris barbata i Iris germanica,hvala.
|
|
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ok,selim ih i rezuckam.Ak zeznem,Teak bu krivac |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
I ja sam svoje jučer povadila i upravo smišljam kamo ću s njima jer na ovom mjestu gdje su dosad bili MM smetaju! UF, uf.....
|
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Dok se u mojoj đunglici nisu pojavile voluharice i sve popapale (jadne gladne životinjice) ja sam i irise i perunike nakon cvijetanja ošišala, a puno puta sam ih selila u čudnovata godišnja doba (od proljeća do jeseni) i uvijek je to funkcioniralo. Dakle budući da ti Shasha i metlu da posadiš ona bi procvijetala - možeš ih slobodno i šišati i seliti.
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Imam malu"gužvu"u djelu di su mi irisi.Sad si mislim,smijem li ih porezazi,lišće naravno.Večina lišća se posušila no ja bi ih sve porezala.Smije li se to sad?I još nešto,malo su na gusto posađeni pa bi ih počupala i prorijeđeno posadila.Da to sad radim ili na jesen?
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Moji irisi hollandica se spremaju na cvjetanje,a vaši?Može i slika i podataka!
|
|
![]() |
|
a evo danas vidim istrulili svi do jednog,naravno još sam ih ostavio u zemlji ali ipak mogu li se kod tebe rezervirat na jesen
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Ja bi ih odmah posadila, jer postoji velika opasnost da lukovice "na suhom" propadnu, a u zemlji im ništa neće biti...mislim, prve će godine biti malo "zbunjene" i tko zna kad će propupati i cvjetati, ali će druge godine redovno cvjetati na proljeće
![]() |
|
![]() |
|
Evo kupio danas mrežasti iris(Iris reticulata).Piše da se sade u 9,10,11 i 12 mjesecu,ali ja im nisam mogao odoljeti.A sad vas pitam,dali da ih sadim odmah ili da čekam jesen(hoće li preživjeti na suhom do jeseni).Hvala
|
|
|
|
![]() |
|
sanja30 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2008 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 189 |
http://depositfiles.com/en/files/8659057/
jel bi to bila ova enciklopedijica?
klik na free downloading
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 21> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |