Hoya - moje dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 206207208209210 272> |
Korisnik | |
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Je li to suha cleoma ili ne mora biti suha kad je bereš? Ja moje sjemenke od maćuhica čuvala u plastičnim čašama sve dok vjetar nije puhno i odnio mi i čaše da sam ih ganjala da neodu u susjedovu parcelu ![]() ![]() Sad će maćuhice rasti u travi ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ima trik da se to spriječi, mojim roditeljima je prvi put pomidor kao sa reklame. Na litru vode se rastopi šaka šećera i pošprica se cijela biljka , zaustavi plamenjaču i spriječi propadanje pomidora. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
svaka cast...krasno...a pomidor super...bt ce jedan dovoljan na salaticu...a i korisno je procitati te tvoje savjete pa probati primjeniti...
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Takve velike paradajze je lani imala moja sveki. Bili su jako fini i slatki i neka crvenoljubičasta bija ploda. Ove godine nisu baš nešto, poslije ovih kiša je bila magla i odmah su paradajzi ko pofureni vručim vodom.
Što se skupljanja sjemena tiče, Šmrcko je dobro opisala, samo da bi lakše isprala sjeme prvo ga ostaviš da malo odstoji u sluzi iz paradajza, to brzi "zakipi" a onda se lakše ispere i stane čisto sjeme.
|
|
![]() |
|
Razlog je sve što si navela i + uvjeti i klima. Vidim okolo kod ljudi velike plodove, ovdje u Rijeci. Tople noći puno znače, kod mene veliki dio noći je bio hladan a to uspori biljku. I sami uvjeti su grozni, vjetar , pjeskovita zemlja ( katastrofa). Dobro i ja sam nešto pogodila. Susjedi nemaju pomidore i kažu mi jer ne znaju što bi drugo " Pogodila si godinu za pomidore,baš kad smo svi odustali"
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Šmrcko, sjeme naravno spremam po uputama.
Jesi vidjela gio kakav sam ja poljoprivrednik :) A ove godine bježim od vrta i opet ...
Kontesaa, mislim da još raste, nije još ni blizu sazrijevanja.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
hoya pa to je jedna dobra salata od paradajza koliki je
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
svaka cast hoya za pomidor
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ne znam kako je to uspjelo. Uglavnom negdje sam čitala, možda i u na forumu da se pomidori sade na isto mjesto gdje i lani.
Uvijek ih sadimo u rupe i one i ostanu do kraja. Lani smo sav korov skupljali i stavljali pod njih. Čak smo i grane drobljene u drobilici tu istresli. Sve smo to radili da sačuvamo vlagu ispod njih. Ostalo je na tom mjestu i trunulo ovu zimu. Taj kompost i naš iz kompostane i nešto konjskog gnoja. I to je to!
A večeras sam, dok smo sadili (kupus, kelj, korabicu i karfiol) naišla na ogromni, a ipak mekani radič. Sutra ga slikam.
Ne znam zašto, ali ove godine je sve gigantsko. Mislim da je tajna u savjetima bio vrtarenja od silveK.
Sad mi je žao što nisam slikala i mrkvu. I nju sam jednu izvukla baš ružno veliku.
Ne kopam, malčiram što god mogu, naš kompost i konjski gnoj. Nigdje puža jer mi je vrt pun taloga od kave.
Aaaa, što sam se napričala. A morala sam pa vi otkrijte što je od toga mogao biti razlog takvim plodovima.
|
|
|
|
![]() |
|
Ako me pamćenje ne vara kod mame sam vidjela kako se to radi.
Izabrati veće pomidore, dobri geni ![]() Dobro, a sad molim te tajnu kako si uzgojila tako veliki pomidor, čime ga đubriš. I ja hoću sjeme tog vanzemlaljca ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ne znam, dala mi je MKM. Donio joj je neki čovjek. A nisam nikada spremala sjeme. Šta da spremim sjeme ? Nisam nikada to radila. Treba mi kratka poduka!
|
|
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
kakav paradajz! Koja je to sorta?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
malo sam ja neaktivna...nije me bilo 8 dana ,uživala na moru!
Da i ja se tebe sjetim ...kada pogledam alstromeriju...
Izrasla je i sada čekam ...
![]() |
|
![]() |
|
Wow Željkice, sada dok sam slikala paradajz i uz put vidjela tvoje cvijeće koje sam donjela iz Skradnika mislila sam kako te moram potražiti u vrtu. Ili mi je promaklo ili ti je vrt malo aktivan.
Koja intuicija! E, i hvala ti na pohvalama!
|
|
|
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Cvijeće je predivno ,a tek kruškica...biti će puno plodova!
Bravo za Paradajz ,stvarno je velik!
|
|
![]() |
|
Je l' ima ko 'vaki?
![]() Ne stane u dlan !
|
|
|
|
![]() |
|
Hi, hi, ovo je sezona branja. Ni ja ne radim skoro ništa. Znači - tko dođe doći može papati svo ostalo voće osim ovih krušaka.
Ove sazrijevaju oko Svih svetih.
Niko ih neće držati, ne, ne - nek se same drže :)
|
|
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
valjda ću jednog dana i ja imati takvog.
dobro i ja sam uspijela nešto staviti "gore"
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
ak treba dojdem ju ja držat
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 206207208209210 272> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |