Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hoya - moje dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Hoya - moje dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6364656667 272>
Korisnik
Poruka
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 10:57
Originalno poslano od člana hoya hoya napisao:

Tija, jesi vidjela - izgleda da nije bio problem u aparatu već programu na kompu. Ali ja imam zeta. Popravio - ima l' ko vakog zeta?!

valjda ću jednog dana i ja imati takvog.

dobro i ja sam uspijela nešto staviti "gore"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 10:59
Hi, hi, ovo je sezona branja. Ni ja ne radim skoro ništa. Znači - tko dođe doći može papati svo ostalo voće osim ovih krušaka.
Ove sazrijevaju oko Svih svetih.

Niko ih neće držati, ne, ne - nek se same drže :)
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 17:33
Je l' ima ko 'vaki?

Ne stane u dlan !
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 17:42
Cvijeće je predivno ,a tek kruškica...biti će puno plodova!
Bravo za Paradajz ,stvarno je velik!
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 17:46
Wow Željkice, sada dok sam slikala paradajz i uz put vidjela tvoje cvijeće koje sam donjela iz Skradnika mislila sam kako te moram potražiti u vrtu. Ili mi je promaklo ili ti je vrt malo aktivan.
Koja intuicija! E, i hvala ti na pohvalama!
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 17:50
malo sam ja neaktivna...nije me bilo 8 dana ,uživala na moru!
Da i ja se tebe sjetim ...kada pogledam alstromeriju...
Izrasla je i sada čekam ...
smile78
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 18:02
smile78
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 18:13
kakav paradajz! Koja je to sorta?
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 19:15
Ne znam, dala mi je MKM. Donio joj je neki čovjek. A nisam nikada spremala sjeme. Šta da spremim sjeme ? Nisam nikada to radila. Treba mi kratka poduka! 
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 19:56
Ako me pamćenje ne vara kod mame sam vidjela kako se to radi.

Izabrati veće pomidore, dobri geniWink.Pustiti pomidor da sazrije i smekša se. Izvaditi sjeme oprati ga u cjediljki, staviti na papir da se osuši. Čuvati preko zime na tamnom mjestu u papiru, mogu biti i novine. Ali bolji čist papir bez olova na novinama. 

Dobro, a sad molim te tajnu kako si uzgojila tako veliki pomidor, čime ga đubriš. I ja hoću sjeme tog vanzemlaljca

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 21:28
Ne znam kako je to uspjelo. Uglavnom negdje sam čitala, možda i u na forumu da se pomidori sade na isto mjesto gdje i lani.
Uvijek ih sadimo u rupe i one i ostanu do kraja. Lani smo sav korov skupljali i stavljali pod njih. Čak smo i grane drobljene u drobilici tu istresli. Sve smo to radili da sačuvamo vlagu ispod njih. Ostalo je na tom mjestu i trunulo ovu zimu. Taj kompost i naš iz kompostane i nešto konjskog gnoja. I to je to!

A večeras sam, dok smo sadili (kupus, kelj, korabicu i karfiol) naišla na ogromni, a ipak mekani radič. Sutra ga slikam.
Ne znam zašto, ali ove godine je sve gigantsko. Mislim da je tajna u savjetima bio vrtarenja od silveK.
Sad mi je žao što nisam slikala i mrkvu. I nju sam jednu izvukla baš ružno veliku.
Ne kopam, malčiram što god mogu, naš kompost i konjski gnoj. Nigdje puža jer mi je vrt pun taloga od kave.

Aaaa, što sam se napričala. A morala sam pa vi otkrijte što je od toga mogao biti razlog takvim plodovima.

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 21:33
svaka cast hoya za pomidor
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 21:34
hoya pa to je jedna dobra salata od paradajza koliki je Thumbs%20Up
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 21:36
Šmrcko, sjeme naravno spremam po uputama.

Jesi vidjela gio kakav sam ja poljoprivrednik :) A ove godine bježim od vrta i opet ...

Kontesaa, mislim da još raste, nije još ni blizu sazrijevanja.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 21:47
Razlog je sve što si navela i + uvjeti i klima. Vidim okolo kod ljudi velike plodove, ovdje u Rijeci. Tople noći puno znače, kod mene veliki dio noći je bio hladan a to uspori biljku. I sami uvjeti su grozni, vjetar , pjeskovita zemlja ( katastrofa). Dobro i ja sam nešto pogodila. Susjedi nemaju pomidore i kažu mi jer ne znaju što bi drugo " Pogodila si godinu za pomidore,baš kad smo svi odustali"LOLLOL
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 22:20
Takve velike paradajze je lani imala moja sveki. Bili su jako fini i slatki i neka crvenoljubičasta bija ploda. Ove godine nisu baš nešto, poslije ovih kiša je bila magla i odmah su paradajzi ko  pofureni vručim vodom.
Što se skupljanja sjemena tiče, Šmrcko je dobro opisala, samo da bi lakše isprala sjeme prvo ga ostaviš da malo odstoji u sluzi iz paradajza, to brzi "zakipi" a onda se lakše ispere i stane čisto sjeme.
Na vrh
maslacak7 View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
DONATOR

Bodovi: 2828
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslacak7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 22:24
svaka cast...krasno...a pomidor super...bt ce jedan dovoljan na salaticu...a i korisno je procitati te tvoje savjete pa probati primjeniti...
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 23:35
Originalno poslano od člana kat.rea kat.rea napisao:

Ove godine nisu baš nešto, poslije ovih kiša je bila magla i odmah su paradajzi ko  pofureni vručim vodom.

Ima trik da se to spriječi, mojim roditeljima je prvi put pomidor kao sa reklame. Na litru vode se rastopi šaka šećera i pošprica se cijela biljka , zaustavi plamenjaču i spriječi propadanje pomidora.Wink
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2009 u 00:46
Originalno poslano od člana hoya hoya napisao:

Ne znam da li to radim dobro, ali ja svo sjeme (evo jučer sam cleome skupljala) uberem i dobro osušim na zraku. Nakon toga i ja čuvam i u posudicama od sode i onim kutijama od CD-a koje se lijepo slažu jedna na drugu. Nikada mi nisu trunule.

Je li to suha cleoma ili ne mora biti suha kad je bereš?

Ja moje sjemenke od maćuhica čuvala u plastičnim čašama sve dok vjetar nije puhno i odnio mi i čaše da sam ih ganjala da neodu u susjedovu parceluLOLLOL
Sad će maćuhice rasti u traviWink
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2009 u 09:31

kat.rea - sve sam zapamtila, vidiš kako brzo učim, :)

maslačak7 - ja ti uživam čitati i učiti od drugih, spati sa svojim iskustvima. Puno puta uspije, a puno puta, uh...

šmrcko, ja sam mislila da trebaju mahunice cleome ispod cvijeta požutiti i osušiti se, a onda sam vidjela da su mi neke peteljke prazne.
Kad sam dodirnula najdonje mahune samo mi se sjeme rasulo po dlanu. Tako da sam zatvorenom šakom povlačila mahunu i u ruci su mi prskale sjemenčice.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6364656667 272>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.