|
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7273747576 89> |
Korisnik | |
ANALAURA ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 28 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 7 |
![]() |
Molim pomoć. Orhideje su mi se skroz posušile to jest, stabljike su im suhe a listove su sve odbacile, jedino im je korijenje zeleno, dali ima spasa za njih??????????? Držim ih na istočnom prozoru, nisu ns propuhu i prihranjujem ih sa gnojivom za orhideje. Pomozite!!!!!!!!
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
elfica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 01 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 30 |
![]() |
Moja cambria je pustila dvije cvijetne stapke, jedva čekam da procvjeta svojim prekrasnim "leopardastim" cvjetićima. Nakon što sam primijetila da je supstrat prevlažan, makar ga samo špricam, uvela sam praksu da je špricam samo po listovima, supstrat svakih nekoliko dana. I eto, prvo je phalenopsis procvjetao (došao mi kukac "smrdljivi martin" i uništio 2 cvjetića) i sad će i ona.
|
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
![]() |
tako je lano , i vrečica od 5litara košta 35 kn . kod mene u obiju
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
Orhideje se ne sade u zemlju već u poseban supstrat (tj. mješavinu mahovine, kore drveta, korijenja paprati, perlita i sličnih poroznih tvari).
|
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
![]() |
Da li orhideja moze i u crnu zemlju tresetnu ili mora imati vise zraka u zemlji?
|
|
![]() |
|
Neva ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 94 |
![]() |
Kupila ja orhideju!
![]() |
|
Konacno sam pronasla mjesto na kojem blistam.
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
![]() |
ne smiju biti na jakom suncu, moje imaju sunce u kasnim poslijepodnevnim satima i super im je
|
|
![]() |
|
Neva ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 94 |
![]() |
vidjela sam ih ja u bauhausu, ima ih brdo, sve cvatu i mislim da su 69 kn. Velim, malo me strah jer ne znam kako bi im pasao moj J-Z prozor...
|
|
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
![]() |
ja kupila jednu na akciji bez cvijeta pretpostavljaju da je bijela...
sada se moram malo pozabavit sa njom nadam se da će cvijetati... što mogu kad je bila "samo" 30 kn list svijež, korijen u prilično dobrom stanju samo bez cvijeta u pevecu bj ima još |
|
![]() |
|
![]() |
Razmisljam o nabavi orhideja, pa me zanima da li bi im odgovarao polozaj na jugo-zapadnom prozoru gdje sunce (recimo sada) dolazi oko 3, pol 4 poslije podne? Ili bi taj prozor trebalo zastititi nekom zavjesom?
|
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
![]() |
pa evo ti malecki savjet , uzmi špricu najobičniju i svaki dan malo štrcni po sredini listova , tamo gdje rastu , obične vode , i da vidiš kako če im to bit dobro , nagradit če te lijepim listovima , a vjerojatno i cvjetič negdje izbije ,
|
|
![]() |
|
Tigrić ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 23 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
![]() |
Nije me duže bilo (ljeto je), tek sam danas otovorila, ali ove Brankine phale su me oduševile Prekrasno, bravo.
![]() Moje tri samo tjeraju lišće, još nijednog cvijeta na vidiku, ali bit će valjda, treba biti strpljiv.
![]() Tigrić
![]() |
|
![]() |
|
pozvana ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 221 |
![]() |
Branka, predivno! Doista predivno!
![]() |
|
Kad bismo se potrudili da budemo onakvi kakvi bi trebalo da jesmo, manje bi nas stajalo truda da se predstavljamo drugacijima nego sto jesmo (La Rochefoucauld)
|
|
![]() |
|
![]() |
savršene su
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
![]() |
predivne su,brankić svaka čast
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
jedan cimbidijum upravo čekam cvijet
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7273747576 89> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |