Cikas palma |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213> |
Korisnik | |
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
![]() |
|
![]() |
|
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Ma donicu nam svima izdanke cycasa kad sljedeci put odem tamo.
|
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Ja već tri mjeseca čekam da nikne i nikako pa nikako. Ima li još nade ili da odustanem ?
![]() |
|
![]() |
|
agava ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 27 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 69 |
Jeli taj pas crno-bijeli i male vrste. Pitam to jer mi imamo takvog psa i on vadi amarilise iz zemlje.
|
|
![]() |
|
Te sjemenke sam cekala od pocetka 11 mjeseca i nikako da niknu-ma ni makac-ni nagovjestaj.
Avokado? Za avokado sam guru ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Koliko dugo si čekala da nikne? Pitam jer sam ja posadila avokado i nikako niknuti,mjesecima. Niknuo je nakon nekih valjda 6mj. Možda si prerano odustala ima biljaka koje jako dugo ne niču.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
E i mene bi nasmijalo da je tuđu pojeo,no kad je moju nije mi bilo smiješno
![]() Hvala Dalmax na objašnjenju,ja mislila da to gomolji kod korjenja negdje.
|
|
![]() |
|
Eto sve sam vam ispricala a sasha to da ti je pas pojeo cycas me bas nasmijalo :)
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pa to je čudo da su se tako brzo zakorjenile, palma će ti biti prva liga.
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
![]() Da vam pokazem svoje gomolje koje sam u 11. mjesecu otkinila sa stare( majke )cycasice, ovu jednu sam vec ubrala sa listom a ovaj gomolj nije imao nista na sebi. Drzala sam ih u zemlji tj u pitaru zatrpane dopola i danas sam ih otrpala i imam sta i vidjeti: ovaj sa listom pustio bas fino korjenje ![]() ![]() Narociti mi je drago jer sa sjemenjem nisam uspjela. |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
hvala Tibore na ovoj informaciji.
|
|
![]() |
|
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Sad sam se sjetio sto sam zaboravio napisati..
u vrijeme rasta cycas cesto zaljevam sa dusikom (jer potice razvoj listova)
i pokazalo se efikasno
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Tibore, koliko treba da se suše semenke pre setve? Ja one povadio iz saksije da se suše, a ne znam koliko?
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Kika nekoliko mjeseci joj treba...
i kila strpljenja
![]() |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Gdje sam dosada da tek sada ovo vidim? Cikasica iz sjemena!
Sve mi se čini da ću postati veliki žicaroš.
Koliko joj treba od sijanja do razvoja listova?
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Nije bilo problema, mada išao sam na rizik pa šta bude. Mislio sam samo da pređem granicu iz Srbije, a kad sam stigao u Osijek i vidio šta je Tibor pripremio da nosim nazad... ali na svu sreću i palma je uspešno prešla granicu. |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
oceana ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 405 |
za oči odmoriti...
![]() |
|
![]() |
|
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
To sam i pretpostavljala...Hvala na informacijama...
![]() Inače što se tiće cikasa...mogao bi kod mene i biti muški....naime sve oko mene nekako muško...od sinova, svih ljubimaca- dlakavih i pernatih , jedino za ribe neznam..
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |