Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7778798081 94> |
Korisnik | |
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da ne zachatamo ovu temu,ima negdje recepata za "domaću"prihranu.....
Evo,ima ovdje raznih savjeta a ujedno i recept za prihranu od kopriva.
Pregledaj,ima i drugih prihrana,svježi kvas,ljuske jajeta i sl.Ako ne nađeš u trgovini,budeš doma radila
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
tresnjicaaa ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Lokacija: Libya Status: Offline Bodovi: 4 |
A kako da napravim od koprive? BAs mi iza kuce rastu :)
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ako ne nađeš,napravi je doma.Ima tamo kopriva???
Ako ima ne moraš ni kupovati.Koprive su super prihrana i za list i za cvijet a i bolest ne napada cvijeće.
|
|
![]() |
|
tresnjicaaa ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Lokacija: Libya Status: Offline Bodovi: 4 |
shasha hvala ti. Odoh sutra odmah da trazim neku prihranu. Valjda cu naci.
|
|
![]() |
|
Trešnjica,dobro došla
![]() One vole sunce,ne smeta im vrućina.E sad,ne kužim se ja puno u klimu Libije a još manje u vrste raznih supstrata koje oni imaju.Uglavnom,mislim da bi ih trebala redovito prihranjivati.Kupi neko hranjivo za balkonsko cvijeće i prihranjuj ih barem jednom tjedno.
|
|
![]() |
|
Eh ja pokusavam da ozelenim pustinju :). Posto sam trenutno u Libiji pokusavam sa pelargonijama. Ovdje ima da se kupe sadnice. ALi kad ih kupim ne mogu mi opstati i ne kontam u cemu je vise problem. Uglavnom listovi pocinju da zute i ja ih onda odstranjujem i dobijem samo stablo sa cvijetom. NE znam sta da im radim vise. Zaljevam ih redovno. Ali one nece pa nece. Drzim ih na suncu. Moze li biti da zele u hlad?
|
|
![]() |
|
mandy2 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 28 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 16 |
prekjučer poslane sadnice još nisu došle
![]() |
|
![]() |
|
mrvica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 160 |
Meni su bakope u kombinaciji sa điranima predivni a isto tako dobro idu i sa begonijama, mani to fantastično izgleda!
|
|
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji
dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke." Mt, 6,34 |
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Slažem se s minimode u vezi bacope, idu jako lijepo u kombinaciji s pelargonijama.
A što se tiče sjemena moram ti još reći da nikad ne znaš kakav će cvijet biti jer kod njih cvijet ne mora biti isti kao kod matične biljke. Isti je uvijek kad se uzima iz reznica, a iz sjemena često bude druge boje.
|
|
Tko ima "zašto" zbog kojeg živi, može se nositi s gotovo bilo kojim "kako"
|
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
bok mandy2 bacopa je predivna i nadopunjuje u pitaru bilo koju biljku, ja sam je imala s petunijama, izgledat će ti lijepo s điranom i ne brini se oko rasta tijekom sezone, problem je što meni bacopa kad dođe jesen i hladnije vrijeme nestane, iako sam i ja iz južnih krajeva.
U Splitu imaš na par mjesta kupiti kad dođe sezona već velike zdrave razgranate bacope a i đirane, pa ako te to mući ti takve kupi i odmah posadi kao kombinaciju u pitare
![]() ......i dobrodošla....
Lijep pozdrav!
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
mandy2 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 28 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 16 |
uf zaboravih napisati da sam naručila i nekoliko bacopa za probu, da li ih je netko od vas sadio u isti pitar sa điranima ? kako se podnose i ima li velike razlike u napretku ? da mi ne bude u jednom pitaru điran od 1/2 m i bacopa od 10 cm ili obrnuto
![]() |
|
![]() |
|
cure hvala na odgovorima, sadnice bi sutra bi trebale stići poštom , baš me zanima u kojem stanju će stići i kolike će biti, onda ću ih malo držati unutra i svaki dan pomalo iznositi, mislim da neće biti problema jer ni ovdje u Dalmaciji nema sunca ni za lijek!
evo ovo sam našla na e-bayu, ima prekrasnih primjeraka i nisu uopće skupi, možda nabavim za dogodine, da se osiguram:
|
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Mandy, ja sam svoje pelargonije (obične) sijala početkom siječnja i sad su to sadnice od 10-tak cm. Sjeme sam sama skupila, ali znam da ga imaš za kupiti i u vrtnim centrima.
Što se tiče sadnje van ja ću još pričekati, ali ako bude ovako toplo počet ću iznositi sadnice van na prilagodbu.
|
|
Tko ima "zašto" zbog kojeg živi, može se nositi s gotovo bilo kojim "kako"
|
|
![]() |
|
Pozdrav Mandy!
Po pisanju,vjerujem da si sa juga(kad ih zimi vani držiš).
Možeš ih odmah presaditi u tegle,u kojima će biti kroz godinu.Vjerojatno kod vas nebude više prehladno no kako su iz kontinentalnog djela,možda bi bilo dobro da ih ne staviš odmah na sunce.Nek budu par dana u hladovini,da sunce dopre do njih eventualno predveče.Cjelodnevno sunce,iako nije još jako,moglo bi ih spaliti.Prihraniti ih ne trebaš još.Ostavi ih barem 2 tjedna da se lijepo ukojene pa ih onda pomalo prihranjuj.
Tako ja radim sa svojima i ok budu.
Za e-bay ne znam,ne kupujem baš online.
|
|
![]() |
|
bokić svima, nova sam na forumu, ukratko : imam samo balkon ,naravno pretrpan cvijećem, većinom điranima ; na žalost ova ih je zima sa snijegom i ledom, a nakon toga konstantnom kišom pokosila
![]() ![]() ![]() sorry ako sam vas zasula pitanjima...
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Ja sam na sjevernom primorju i moje ostanu cijelu zimu na balkonu, malo zaklonjene i pokrivene ( od studenog, novembra) zaštitnom folijom a onda ih već u februaru otkrijem, pobodem gnojivo u štapićima i to dosta i dobro zalijem. Tako ih pripremam za balkon koji je na dosta jakom suncu i kao u prethodnoj poruci tretman im je: zaljevanje jednom tjedno, hladna zemlja, gnojivo svaka dva tjedna. Opsataju cijele zime čak i par godina ako po zimi ne zaljevaš ( samo jednom u dva tjedna i to vrlo malo). Na što si mislio: .. do kog mjeseca se uzgajaju? Kupi par novih na proljeće (ako ti se ove ne oporave), tretiraj ih kako sam ti rekla i mislim da ćeš ih imati par godina, lijepe i bujne. Pozdrav! |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Evo nešto iz mog iskustva: Moje su na tako lošem tretmanu da ih se zaljeva samo jednom tjedno a prži ih sunce u popodnevnim satima. Čudom, čuda preživljavaju i ne samo preživljavaju već rastu cvatu ko lude!.. Zapravo moždaje to recept! Ti ih nemoj puno zaljevati a naročito ne po danu. Kadase zemlja ohladi, tada zaljevaj. Moje doboju na svaka dva tjedna gnojivo u štapićima za cvatuće biljke ( ima ih svugje za kupiti). To ih drži tako bijnim i lijepim! Naravno poslije ubadanja štapića gnojiva dobro ih zalij i pusti ih na miru tjedan dana pa ćeš vidjeti rezultat. Ni sada nije kasno da ih oživiš1 Pokušaj pa javi kako je završilo. |
|
![]() |
|
ANALAURA ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 28 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 7 |
Muškatle se mogu pikirati tokom cijele godine , najbolje vrijeme je krajem 8mj. tako da se do zime dobro zakorijene, temperatura u kojoj borave nesmije biti ispod 0c to jest uvijek u plusu, treba ih redoviti prihranjivati i prskati pritiv bolesti. Muškatle zbog viška vode prvo počnu venuti a zatim i sušiti, najbolje ih je ostaviti da se skroz zemlja isuši (vidi se kad se zemlja počne odvajati od tegle)zatim početi zalijevati sa malom količinom vode. Sretno i pozdrav!!
![]() |
|
![]() |
|
amy1 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 9 |
Pokušati ću za koji dan staviti sliku, izgledaju baš uvenulo, lišće im je u početku smežurano, kao da nema dosta vlage, a zatim se jednostavno posuši, dok se i dijelovi stabljike na kojima su listovi također posuše, postanu crni, suhi, a mislila si ove godine sama zapelcat, jer inače potrošim malo bogatstvo. Pozdrav svima. |
|
![]() |
|
Neys ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 31 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 2 |
postavio bih još jedno pitanje:Redovno sam zalivao muškatle,a onda su odjednom sredinom augusta počele da venu...Zašto?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7778798081 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |