Shashin dnevnik radova |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3435363738 39> |
Korisnik | |
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
e prvo da se izvinem kaj sam te probudila, pa da se zahvalim za ono kaj si me natovarila i dala mi posla (da slučajno i ja ne odem malo prileći
![]() Sad tek vidim na ovoj strani kaj sve imaš u špajzi - definitivno bi ti bila malo to
![]() |
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ma Nata,pola tog sam zaboravila.Lukovice i ostiće za drugi put a i obilazak špajze bumo uvrstile.I salvete sam zaboravila
![]() ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Danas sam malo brala orahe,papriku,paradajz pa mi dosadilo i otišla u šumu.I tam sam brala-kestenjeeeee.Jeeeeeeee,sad ih idem narezati i ispeći
![]() Podsjetnik-neku"kestenijadu" bi mogli jedan dan napraviti samo da skupimo nekak u jedan dan Varaždinke i Međimurke.
I sad mi bi trebal netko ko bi me sjetil za par dana za ovaj podsjetnik
![]() Da sam se sjetila zapisati si,sjtila bi se,ili bi pročitala,kupiti zemlju za cvijeće.A da sam je kupila sad bi imala kuda posaditi 2 amarilisa koje sam si danas kupila.Neki dupli su,crveni i neki prošarani,crveno-bijeli.
Bum sutra,ak ne zaboravim.
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
nemoj zaboravit popiti stugeron, i meni se to desi, i ja bih na kestenijadu .....
![]() |
|
![]() |
|
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
a di to ima već kestena ??????????
kestenijada je jako dobra ideja - probala sam na zeljarijadi pečene kestene pa sam mislila da je još rano a i nisu mi onak šmekali ....
|
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
![]() |
|
Danas smo u vinogradu pekli.Fini su,slatki.
Ništ,moramo neku kestenijadu dogovoriti.Brome,uvijek si dobro došla
![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Ajmeeeee zimnice, majko mila. Oči mi ispale, a slinim gore od moje Ree
![]() ![]() |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Shasha, špajza ti je za 10!!! Kao u trgovini delikatesama, samo ovo je puno bolje jer je domaće!
![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Ja sam baš mislila da je to slika neke trgovine zdrave hrane
![]() |
|
![]() |
|
Kat.rea,ideju sa zimnicom,etiketama, sam"ukrala" od Monne
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Joj,svašta cvate,čak i irisi a mene nikako nema da to vidim.Danas sam malo čeprkala.Većinom čupala ocvale ljetnice i nešto malo presađivala.
Suho je no,lovim slobodno vrijeme pa ne mogu još čekati da padne kiša. I bugica,što smo neku jadnu,ocvalu i ušljivu,kupile u Obi-ju ,se sprema cvasti. Neke vrijeskove sam prošli tjedan kupila,po 3kn su bili,i konačno ih danas posadila. |
|
![]() |
|
Konačno sam danas počela nešto,na veće,"raskrčivati"dvorište.Sjeckalica je spremna,ogromna hrpa trave i granja,pripremljeni i valjda ću sutra krenuti sa sjeckanjem.
Nešto sam malo počela pelcati lantane i fuksije za sebe pa da polako mičem to cvijeće izvana.Sad samo čekam da mi MM napravi policu za cvijeće.
Već i MM pita kad ću maćuhice posaditi,veli da ih još malo pa nebude.Eto dogovorila se sa susjedom,koja nešto malo uzgaja maćuhice,da dolazim sutra popodne po njim.Valjda ću ih i uspjeti posaditi.Ma samo nek su one doma da MM ne "kvoca" više di su
![]() Joj da,i bugicu sam probala još zapelcati.
I to je ukratko sutrašnji plan,koliko će izvediv biti,ko zna...
|
|
![]() |
|
Jučer kupila maćuhice i pola ih posadila.Neku grančicu smokve sam dobila pa ajde,možda se primi,ja posadila.
Japansku dunju sam jedan grm očerupala skroz.Namjera mi e bila izvaditi taj grm no za to mi bager treba,a nemam ga,pa sam posjekla okolne grane.Jednu sam ostavila i na visini od nekih pola metra ostavila grane.Ko neka stablašica da bude.Ispod mi sveg vraga niče pa da ima mjesta.Lukovice mi u kutiji već lišće tjeraju pa sam ih pripremila za sadnju.To nisam jučer stigla no večinu sam danas posadila.I ostatak maćuhica.Onda mi je neko jednom rekao da bi onu frčkavu vrbu.Ja je donjala...pustila ona i korjenje...posadila je da se ne muči u vodi....sad je već drvo i još se nitko nije javio .Sad sam je,nakon pola sata kopanja,izvadila i presadila.Bila je uz ogradu i nikako tu nije mogla ostati pa sam je na dvorište nekako ugurala.Valjda će rasti tu,na novoj lokaciji
![]() Sutra nema jutarnje kave pa bum valjda i ranije krenula u nastavak radova.
|
|
![]() |
|
martina1985 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 409 |
bravo shasha.... i ja sam uspijela posaditi one današnje maćuhice, naravno uz pomoč svoja dva pomagača
|
|
![]() |
|
Hehe,baš sam sad pogledala.Dobro su izdržale.Ja sam mislila da su u onoj jednoj vrečici "mljeveni"cvjetovi,kak ih je nosila
![]() |
|
![]() |
|
martina1985 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 409 |
a dok smo došli doma trgala je cvijetić po cvijetić onih malih i pikala u zemlju (kao da bude posadila)
|
|
![]() |
|
Nadala sam se da mi kiša nebude dala danas da radim vani no ništa od toga.Spremila sam gladiole.Nešto malo pelcala.Pregledala zapelcane abutilčeke(svi se primili i već jedan tjera cvijet).
Moj plavi hibi i "Ruben" se nekak jako vole a kako sam trebala hibija preseliti,preselila i Rubena sa njim.Da ne tuguju.
Još malo maćuhica posadila,nešto ljetnica počupala...
Jooj jučer sam kod mame spremala drva i malo pregledavala šta kod nje treba iskopati prije zime i našla jednu teglu,ispod marelice po kojoj se naveliko penje paradajz i clematis i ko zna kaj još sa svačime.Ima tu nekih sedumića i jedan veeeliki,visi van iz tegle i već je pustio korjenje u zemlju(valjda zato kaj u tegli nema zemlje).Tek kad sam digla teglu,vidjela sam da jadan i cvate.Godinama ga imamo i nikad nije cvao a tako medene cvjetiće ima.E da,ponjela ga ja doma da dobije samo svoju teglu,puuuunu zemlje.I ostali mali"kepeci"budu dobili svoj"životni prostor"no danas nisam stigla.To ću sutra.
|
|
![]() |
|
Evo,"siroće"mamino dobilo "hranu"i novi dom
![]() ostatak sam posadila u manje tegle.
Osjetiio se noćašnji mraz na cvijeću pa sam ga danas spemala.
Problem je što mi je MM okupirao garažu pa nemam više toliko mjesta za cvijeće.E sad sam ja trebala smisliti novo mjesto di će stati dosta toga a ujedno i nešto na šta ću staviti to cvijeće.
I etooooo,tzv."ljestve-police".Reko mi MM ,e super,a u proljeće ćeš moći koristiti ljestve za pranje prozora
![]() ![]() I vjerovali ili ne,time sam se"mučila" do 5 sati.ok ima još nešto cvijeća koje sam po sobama stavila no večina,pogotovo pelcera,je tu.
I mogu vam reći da je sasvim ok.Ne zauzima pretjerano mjesta a stane mi više nego u garažu.
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
dobar izum
![]() |
|
![]() |
|
Danas sam sadila nove biljkice od Horti,pelcala begonije,selila još nešto u kuću,išla kupiti još jednu policu(nemam kud abutilčeke staviti),zemlju i morala sam kupiti ,samo zato jer je taj jedan jedini paketić sam i tužan stajao tamo,žute irise.Niski neki,15-ak cm,uglavnom nisam ih imala.I jedan paket scille da im društvo pravi na putu.
Ajme,lišća imam u dvorištu ko da u šumi živim
![]() Jednu lantanu sam posadila u vrt.Ta bude pokusna jer veli Otok da bi mogla prezimiti.Malo ću je zagrnuti zemljom pa da vidimo.Ostale su malo porezane i u garaži spremljene.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3435363738 39> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |